jacek.hetflaisz Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Andrzeju to nawet troszkę podobna ta klamka do tego lipienia ????. Powiem szczerze ja ją próbowałem tylko z jedną kotwiczką z tyłu, było to tylko kilka rzutów w małej rzece, blaszka dość trudna do prowadzenia ale w odpowiednim nurcie i tempie miała bardzo ciekawe zachowanie takiej konającej ryby która ostatkiem sił próbuje jeszcze odpłynąć ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 No i zajechał dyliżans!... Lecę aż się kurzy otwierać kopertę a tam ...spojrzenia wszystkich slicznotek na mnie skierowane, aż musiałem je przed żoną poukrywać! PIĘKNE SĄ! Dzięki Jacek! 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 No i zajechał dyliżans!... Lecę aż się kurzy otwierać kopertę a tam ...spojrzenia wszystkich slicznotek na mnie skierowane, aż musiałem je przed żoną poukrywać! PIĘKNE SĄ! IMG_2235a.JPG Dzięki Jacek! Nie ma za co ????, Wiesiu tylko nie zabieraj ich do kościoła ????, bo jak wszystkie Ci się wysypią to dzwony kościelne zawstydzisz ????. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 25 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 Nie ma za co , Wiesiu tylko nie zabieraj ich do kościoła , bo jak wszystkie Ci się wysypią to dzwony kościelne zawstydzisz .Tego nie mogę Ci obiecać! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 25 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2019 A umnie dziś czas nie pozwolił na klepanie ????, no i dzień w plecy niestety ????????????. No ale żeby tak nic a nic nie wyklepać ????, chociaż przez chwile młotek w ręku potrzymać muszę ????, no i udało się chociaż godzinkę wygospodarować z całego dnia ????. To tak na jednej nodze ????, biegusiem zrobiłem sobie ???? takie dwie najmniejsze jak do tej pory z tego wzorku ☺. 5.3cm 6g blacha 1.2mm mosiądz. No i mam taki zestawik ????. I jutro na rybki ????????????????????. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 28 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 A co tu tak cicho? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 29 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 A co tu tak cicho?Kierowniku taki zapierdziel że nie ma kiedy taczki załadować ????????. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 29 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 No dobra kierownik pogonił do roboty ????, to coś trzeba zrobić ????. Takie dwie jedna 12cm ta z celownikiem na szczupaka a druga to 11cm z zamysłu na Głowacice ???? taka imitacja lipienia ????, ale myślę że i na jezioro może być ☺. To takie blaszki połączenie Delbanki (kształt ) i Rybki (wygięcie ).Tu widać podobieństwo i różnice pomiędzy dwoma A rybki się robią ???? 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 A propos wygięcia... Zauważyłem, że Rybki ewaluowały... Ostatnia partia Rybek wyraźnie różni się wygięciem od poprzedniczek... W nowych wygięcie jest takie "delbankowe" - czyli w środkowej części i jego krzywa jest bardziej ostra a ogonek Rybki pozostaje wyprostowany. W starszych modelach wykrępowanie miało łagodniejszy charakter i było przesunięte bardziej w część ogonową. Mistrzu Nasz, czy takie rozwiązanie jest zamierzone, czy przypadkowe?... No i która z nich bardziej się nadaje na wywiadówkę a która do kościoła?... ;D 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 29 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 A propos wygięcia... Zauważyłem, że Rybki ewaluowały... Ostatnia partia Rybek wyraźnie różni się wygięciem od poprzedniczek... W nowych wygięcie jest takie "delbankowe" - czyli w środkowej części i jego krzywa jest bardziej ostra a ogonek Rybki pozostaje wyprostowany. W starszych modelach wykrępowanie miało łagodniejszy charakter i było przesunięte bardziej w część ogonową. Mistrzu Nasz, czy takie rozwiązanie jest zamierzone, czy przypadkowe?... IMG_2236.JPG IMG_2237.JPG IMG_2238.JPG No i która z nich bardziej się nadaje na wywiadówkę a która do kościoła?... ;DWiesiu wszystkie zmiany są celowe ale wynikają bardziej ze sposobu wykonania raz ze względu wizualnego lub aby uprościć sobie wykonanie ale najczęściej aby poprawić prace i skuteczność. Ale tak naprawdę to czy są wykonane po staremu czy nowemu są tak samo łowne ????. Oczywiście jest tylko różnica wizualna.???? Wiesiu a jedyne miejsce w jakie powinieneś je zabrać to jakieś jezioro ????tam będzie im najlepiej ☺. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Wiesiu a jedyne miejsce w jakie powinieneś je zabrać to jakieś jezioro tam będzie im najlepiej ☺.Jezioro... Jezioro... Szczupaki mają wczasy... ..i zima jest. A wędkarskie klimaty trzeba podtrzymywać!... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 29 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Dokuś weź je do kościoła niech zobaczy proboszcz, może nawet poświęci 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 30 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2019 A umnie znowu brak czasu ???? na klepanie, i na dodatek jakieś przeziębienie mnie rozkłada na łopatki ????????. No i takie mam efekty mizerne dziś ????. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Ciężko mi to szło ????, ale skończyłem ????. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 No jakoś Ci tempo przerobu podczas choroby nie spadło... Nie wiem nawet czy lekko nie wzrosło, ale zobaczymy co dalej i wyciągniemy wnioski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 No jakoś Ci tempo przerobu podczas choroby nie spadło... Nie wiem nawet czy lekko nie wzrosło, ale zobaczymy co dalej i wyciągniemy wnioski Taaa. ..to że jestem zasmarkany to pikuś ????, gorzej że mam półtorej palca wybitego i coś się ruszać nie chcą ????, ale młotek jakoś nie wypada z łapy to robię powoli ????????. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Już wolne miejsce w pudełku czeka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 31 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Taaa. ..to że jestem zasmarkany to pikuś , gorzej że mam półtorej palca wybitego i coś się ruszać nie chcą , ale młotek jakoś nie wypada z łapy to robię powoli .To co żeś zrobił? Na powolne robienie to to nie wygląda 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 1 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Takie trochę nie planowane ????, ale natchnienie miałem żeby zrobić rybkę i tak wyszło ????.Rybki 2×12cm z blachy 1mm i 1.2mm I jedna 14.5cm blacha 1.5mm ☺. No i reszty nie zdążyłem zrobić ????????. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 No normalnie sytuacja niewybaczalna... Złaziłem dziś nogi na Rybomanii i oczy wypatrywałem a blaszek JH TAM NIE BYŁO!... To jak to tak? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Wiesiek, bo to Ty po zabraniu pudeł od Jacka miałeś je wystawiać 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 1 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 No normalnie sytuacja niewybaczalna... Złaziłem dziś nogi na Rybomanii i oczy wypatrywałem a blaszek JH TAM NIE BYŁO!... To jak to tak? Wiesiu daj spokój jeszcze mnie tam nie było ????, jam jest prosty chłop ze wsi ????. W życiu nie byłem na takiej imprezie ????. Lepiej się nie wychylać ????, starczy mi tego klepania co tu mam na jerku dla kolegów więcej chyba nie dał bym rady przerobić ????. ????. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 2 Lutego 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 Udało mi się dziś takiej zbieraniny uskrobać ????. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybi81 Opublikowano 2 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 (edytowane) Jacek powinien dostać status jubilera a nie twórcy. Świetna robota???? Edytowane 2 Lutego 2019 przez Zybi81 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 3 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2019 Zauważyłem,że wszyscy delbankę zaczepiają do linki od strony oczek, ja zrobiłem odwrotnie. Praca wiadomo, całkiem inna- takie szerokie Z. Jednak moim pstrągom to nie przeszkadzało, wręcz przeciwnie kilka się skusiło. Robiliście eksperymenty ze sposobem zbrojenia i wpływem na brania? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi