Delbanka Opublikowano 18 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2019 No widzisz Jacku, mówiłem, że te z wzorca Sławka po lewej są zaje...fajne. W wersji mikro są idealne na martwą wodę pstrągową 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 24 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 Aaaaaaa złotek też mi się zachciało ????,to se trzy zrobiłem ????.A i dwie takie inne z wyglądu Delbanki udało się przy okazji zrobić ????. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 24 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2019 No nie powiem, był przestój, ale nie próżnowałeś . Te złote takie sympatyczne są , oj na Kwisie pewnie by zrobiły robotę . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 30 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Coś te klepanie to ostatnio słabo mi idzie ????????,to miały być takie żabki pryszczatki ☺,ale okazało się że nawet lakiery jakieś gęste mi się zrobiły jak guma do żucia ????,tak że malowanie troszkę do kitu. Może pstrągi tego nie zauważą ????.Ale to za dwa miesiące się okaże ????. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 3 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 Dla mnie czad , trochę jak azjatyckie biedronki 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 3 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2019 W sumie to nie ważne jak co tam wygląda ????☺,ważne aby działało,znaczy się łowilo ????.Dzisiejsza rybka na golaska ????. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 6 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 Ależ mnie zmęczyły ????,chyba zrobię sobie przerwę w klepaniu tych rybek ☺,bardzo męczące są ????. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 6 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2019 (edytowane) W końcu i ja przetestowałem Jackowy większy kaliber na rybach. Szacun dla blaszek bo od maja czekały w pudełku. Było bez szału bo ryby jakby nie chciały współpracować, ale jeszcze trochę sezonu zostało. Kto wie, co jeszcze skuszą? Edytowane 6 Listopada 2019 przez Andru77 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 7 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Tak szybciutko ???? na jednej nodze ???? zrobiłem zestawik tłuczków ????dla kolegi ????,a niech tłucze ????. Profesjonalny sprzęt to może i nie jest ☺,ale daje radę ????. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Ty to Jacek masz dobre serce 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grochol Opublikowano 7 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2019 Oj tak tak. Pozdrawiam :D 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 12 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2019 Jest plan ????,przygotować by się przydało coś na nowy sezon pstrągowy ????,tylko chetnego do roboty za bardzo nie ma ????????.Ale jakoś powoli może się zrobi ☺. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 14 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Ciekawie czy pstrągi docenią te moje starania ????,przecież to wszystko dla nich ,na przywitanie w nowym sezonie ????????. Delbanki tak troszkę inaczej ????. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Jacku a co z żółtymi i niebieskimi kropkami? Może nawet w innym układzie? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 15 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 Jacku a co z żółtymi i niebieskimi kropkami? Może nawet w innym układzie?Po dłuższym zastanowieniu się ????,to nie wiem ????????,ale podejrzewam sam sobie o jakieś zboczenie na punkcie tych czerwonych kropek ☺????????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 A może na nowy sezon jakiś kierunek w stronę okonia, tęczaka? Ten okoń w sumie to mi najbardziej chodzi po głowie bo jakoś moje pstrągi lubią takie kolory to może i na innych wodach się sprawdzi? Z drugiej jednak strony wahadło na pstrągi stosuje,ze względu na potrzebę naśladowania żaby a tu wahadełko jest niezastąpione. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 15 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 A może na nowy sezon jakiś kierunek w stronę okonia, tęczaka? Ten okoń w sumie to mi najbardziej chodzi po głowie bo jakoś moje pstrągi lubią takie kolory to może i na innych wodach się sprawdzi? Z drugiej jednak strony wahadło na pstrągi stosuje,ze względu na potrzebę naśladowania żaby a tu wahadełko jest niezastąpione.No właśnie i tu się pojawia pytanie ☺. Ja też tą zwykłą miedzianą Delbankę uznałem za imitacje żabki i okreslona przeze mnie jako blaszka pstrągowa chyba nie jest do końca poprawne ????.Co do okoni to ja się nie wypowiadam, bo u mnie w moich rzekach tam gdzie łowie okonia praktycznie nie ma, ale kolega z forum wiem że łowił bardzo dużo okoni właśnie na Delbanke miedzianą. W sumie to sam jestem ciekaw jakie rybki można jeszcze złowic na Delbankę? Może by tak sondaż wśród użytkowników Delbanek przeprowadzić ????, co łowicie na Delbanki? Ja zacznę ???? pierwszy, kolejnosc gatunków malejąca w końcówce nawet bardzo Pstrag potokowy Szczupak Palia Troć wędrowna Tęczak LipieńKlenik ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 15 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2019 (edytowane) O! Ten lipien mnie zaciekawił. Ja to monotematycznie:pstragijako przylow na wodzie pstragowejokonieszczupakiTylko że ja(chyba juz o tym pisalem) zakladam odwrotnie wtedy szerzej pracuje i mozna ja bardzo powoli sciagac z prądem, czyli ospala żaba niesiona nurtem rzeki. Edytowane 15 Listopada 2019 przez Andru77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 17 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2019 (edytowane) Jacku ja za wiele do dyskusji nie wniosę, bo jeśli już to latam głównie za salmonidami, więc w moim przypadku był to głównie pstrąg potokowy i tęczowy i chyba z raz troć. Kiedyś zaliczyłem też małego okonia. Próbowałem też na wodzie gdzie występuje lipień, ale ani razu nie miałem szczęścia w jego połowie na delbankę Edytowane 17 Listopada 2019 przez Delbanka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 18 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2019 A to taka ciekawostka ????,bo o tym nigdy chyba jeszcze nie wspominałem ????.Chodzi mi o nabijanie wszelakich zdobień na blaszkach, ja używam takiej podkładki z blachy stalowej bardzo gładkiej aby na blaszkach nie odbijała się faktura z mojego stalowego kowadełka. Podkładka jest zrobiona z kawałka piły trakowej ☺.Na tym małym skrawku jest nabite oko bez podkładki bezpośrednio na kowadełku. Nie wiem czy przydatna informacja ????,ale może ktoś skorzysta ????. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 20 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Pierwsze wcześniaki na nowy sezon zaczęły się już wykluwać ????. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 22 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 A to mój dorobek ☺,na nowy sezon trociowo pstrągowy, tyle udało mi się odłożyć dla samego siebie ????. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 22 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2019 (edytowane) A to mój dorobek ☺,na nowy sezon trociowo pstrągowy, tyle udało mi się odłożyć dla samego siebie .20191122_112316.jpg 20191122_112300.jpg 20191122_112106.jpg 20191122_112040.jpgJacek, powinieneś użyć mniejszej doniczki.Do tamtej za dużo wlazło .Pamiętaj, koledzy czekają na Twoje "smakołyki". Edytowane 23 Listopada 2019 przez Jano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 28 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2019 W sumie to ja dla siebie wiele z tego co zrobię nie zostawiam ????,ale mimo wszystko cieszy mnie to że chcecie łowić na te moje wynalazki ????.Kolejne jeszcze cieplutkie i tylko dwie sztuki z tego będą dla mnie ????. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 29 Listopada 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2019 Dziś tylko takie cztery wynalazki do połowu Troci i nie tylko ☺.Dwa dla mnie ????,a drugie dwa dla kolegi na testy pojadą ????.Wielkość tak około 6.6cm. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi