Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Dziś tylko tyle zrobiłem ????,a w sumie to można powiedzieć że aż tyle ????.

Taka Ropucha miała wyjść ????????.

5.5cm 7g to moja najbardziej ulubiona wielkość do łowienia na Wieprzy.

20200513_125431.jpg 20200513_125447.jpg 20200513_125507.jpg 20200513_125614.jpg 20200513_125550.jpg

Jacku, ile zajmuje ???? Ci klepnięcie 65 +/- "kropek" na żabie ? ????

• Like 1

Jacku, ile zajmuje ???? Ci klepnięcie 65 +/- "kropek" na żabie ? ????

Kropek na żabie nie liczyłem ????,czasu nabijania też nie sprawdzałem ☺️,ale ogólnie robi się to dość łatwo i dość szybko bo Delbanki to małe blaszki, gorzej sprawa wygląda z nabijaniem łuski na większych rybkach to już chwilę trwa i paluszki cierpną często ????.

• Like 1

Kropek na żabie nie liczyłem ,czasu nabijania też nie sprawdzałem ☺,ale ogólnie robi się to dość łatwo i dość szybko bo Delbanki to małe blaszki, gorzej sprawa wygląda z nabijaniem łuski na większych rybkach to już chwilę trwa i paluszki cierpną często .

Bo Ty po jednej bijesz trzeba zrobić tak by jednyn uderzeniem pól delbanki łuską pokryć.

• Like 1

Bo Ty po jednej bijesz trzeba zrobić tak by jednyn uderzeniem pól delbanki łuską pokryć.

bo tak trzeba raz przy razie,człowiek się delektuje wzorkowaniem jak kobitą.co to za radocha obskoczyć kobite w 2sekundy? trzeba długo i namiętnie
  • Like 2

Uwaga: wstawiam znikajacego szczupaka :)

A tak przy okazji jakie najwieksze rybki klepales?

Ale śliczna gruba rybka ????????????.

Najwieksze rybki robiłem 15cm z blachy 1mm, ale powiem szczerze że takimi to się już źle rzuca ja takie używam jedynie do trolingu z ręki ????,do spinningowania używam najczęściej takie od 7cm do 10cm i to jest moim zdaniem wystarczającą wielkość nawe na duże mamuśki, po prostu nawet ta mała rybka 7cm robi w wodzie dużo zamieszania przy podbiciu. Ja najbardziej lubię łowić właśnie z takim podbiciem, podbicie i opadzik jak na plytkiej wodzie to króciutki opadzik jak na głębsze to dłuższy, i wydaje mi się że podbicie zwraca uwagę szczupaka na blaszkę a opad szczupaki zazwyczaj wykorzystują do ataku, takich brań mam zawsze najwiecej, często jest tak że po opadzie chcę podbić a już się nie udaje bo szczupak już ją ma w paszczy ????,okonie według mnie mają na odwrót atak na blaszkę jest w momencie podbicia.

A co ciekawe to to że najwięcej dużych okoni połowiłem właśnie na te moje Rybki ????.

I to nie ważne czy blaszka mniejsza czy większa . post-65453-0-48451000-1589664424.jpgpost-65453-0-11983500-1589664458.jpg

Edytowane przez jacek.hetflaisz
  • Like 3

Podbijasz gwaltownie czy raczej jest to miekkie pociagniecie? Czesto podbijasz?

Ogólnie powiem że różnie, to wszystko zależy na jakiej głebokiej wodzie łowie to zależy od warunków jakie daje mi łowisko, zależnie od tego stosuje podbicia i delikatnie i bardzo mocne, podciągnięcia kruciutkie i kruciutki opad ale też podciagniecia długie i długi opad, po prostu trzeba kombinować czasami jak nic nie bierze ????.

A tak wogule to lubię podbijać mocniej bo wtedy rybka tak fajnie kopie po kiju że aż miło ????????.

Edytowane przez jacek.hetflaisz
  • Like 1