Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

Uwielbiam ten wątek. Żeby Ci tylko nie przyszło kiedyś do głowy przestać tutaj dokumentowac swoje poczynania !

????????????????????

Dzięki wielkie za miłe słowa ????.

A mi się czasami wydawało że ja tu Was po prostu zanudzam tym moim złomem ????.

Brawo dla ciebie,za prawdziwe hand made które trzeba swoimi rekami i ciezka praca rozplanowac by ze złomu zrobic cos uzytecznego.Brawa za upór i mozolna ciezka prace a nie droge na łatwizne ,chociaz mozna i tak.Ale wiedza zdobyta nie idzie w las i to widac.Podziwiam prawdziwego bardzo dobrego rzemieslnika.A to trzeba cenic.Brawo!!!

• Like 2

Rzemieślnik i strateg w jednym!????

Bo trzeba też dobrze planować by z ,,pipki'' wyszły rybki????

Wahadła nie dość, że naprawdę łowne - to i są prawdziwymi, niepowtarzalnymi dziełami.

Przyznam, że sam próbowałem skopiować Jacka wahadło.

Metoda prób i błędów- co próba to błąd!????

I po raz kolejny utwierdziłem się w przekonaniu, że ,,jak się nie znasz- to się nie bierz''!????

Ta 5,5cm wygląda na kolczyk, ale chyba na to za duża...?????

Wahadła pierwyj sort!

Brawo Jacku, tak trzymaj!!!

• Like 1

Może być i kolczyk. Jeśli ktoś ma uszy jak bohater piosenki Maćka Zembatego (a ten miał uszy ogromne, muskularne). Chyba jednak brelok do kluczy, może kluczy do przybytku, gdzie Jacka dzieła powstają. Pewnie Jacek po powrocie z ryb nam to wyjaśni.

• Like 1

Jacku, po raz kolejny podziękował za błyskotki!!!

Breloczek też malinowy, przyozdobi kluczyki mojego wędkarskiego wozidełka

Standardem- świetna i błyskawiczna robota.

Co rzut w duchu błagam o ,,czyste przejście'' w interesownym obszarze Twojego wahadła...

Bo piękne są, żal rwać.

Jednak w pudełku łowić nie będą

A łowią, uwierzcie!

Z umowy się już po części wywiązałem, ale nie omieszkam Cię dźgać fotami w przyszłości!

• Like 1

Rybska dla Wiesia .

Jedna z troszkę mocniejszym wygięciem a druga z ciut słabszym wygięciem, bo warto mieć takie dwie, jedna do spokojniejszego prowadzenia druga do agresywnejszego podszarpywania .

MNIAM!!!... Cudne Jacku!!! :D

Zapomnij Jacku, że Wiesiu nimi będzie łowić. Gdyby którąś zostawił w wodzie-trauma na lata. Tak się tylko zastanawiam? Jedna kluczyk do Yamahy, druga do kosiarki, ale ta trzecia? ;)   

Jasiuuuuuuu!... ....Uduuuuuszę.... :D

• Like 1

post-65453-0-33052000-1594808345_thumb.jpg

Kawałek chłodnicy oleju ????.

I małe co nieco dla mnie ????,dwie Delbanki po 12.5cm, jedna z tej chłodnicy blacha 1.5mm, druga z normalnej blachy 1mm.

U mnie będą służyć do trolingu z ręki ☺️.

A rybka z tulejki dość mocno rozklepanej.

post-65453-0-03651400-1594808730_thumb.jpgpost-65453-0-92786400-1594808744_thumb.jpg

post-65453-0-50747600-1594808253_thumb.jpgpost-65453-0-78979600-1594808266_thumb.jpgpost-65453-0-01724100-1594808282_thumb.jpgpost-65453-0-93793100-1594808300_thumb.jpg

Reszta czeka w kolejce ????.

post-65453-0-23754400-1594808832_thumb.jpg

• Like 7

MNIAM!!!... Cudne Jacku!!! :D

Jasiuuuuuuu!... ....Uduuuuuszę.... :D

Wiesiu, unikaj wysiłku. Przy moim paleniu pewnie i tak mnie to spotka. 

Jacku-szacunek. Dużo czasu zajęło mi oglądanie każdej błystki znalezionej w przesyłce. Jak wspomniałem Wieśkowi zdjęcia absolutnie nie oddają faktycznego obrazu. Przy Twoim podejściu można się domyślać, że są świetnie zrobione. Łowność też nie podlega dyskusji. Ale dopiero wzięcie ich do ręki pozwala dojść do wniosku, że robisz rzeczy wyjątkowe. Musisz mi uwierzyć na słowo. Widziałem wahadłówki chyba z pięciu stron świata, miałem ich wiele, tych firmowych i takich klepanych przez hobbystów. Łowię blaszkami ponad pół wieku, coś tam też sam dłubałem, więc wiem o czym mówię. Na koniec powiem jedno i mam nadzieję, że odbierzesz to we właściwy sposób. Jacku-jesteś tani. Najłatwiej byłoby kupić blachę i robić jak dzisiaj wielu. Popadając przy okazji w sztampę. Dzięki za gratisy. Będzie stosowny odwet.

• Like 3

Dziękuję Jacku! :)

attachicon.gif 3C3C5804-F27D-4ABE-9AA1-30ECBCE653FC.jpegattachicon.gif A44F8435-408F-43C9-B845-7E7E3CE65A7A.jpeg

Przepiękne blaszki! Mistrzowska robota! :clappinghands: :good: :D

Już zbroję! :)

Wiesiu, unikaj wysiłku. Przy moim paleniu pewnie i tak mnie to spotka.

Jacku-szacunek. Dużo czasu zajęło mi oglądanie każdej błystki znalezionej w przesyłce. Jak wspomniałem Wieśkowi zdjęcia absolutnie nie oddają faktycznego obrazu. Przy Twoim podejściu można się domyślać, że są świetnie zrobione. Łowność też nie podlega dyskusji. Ale dopiero wzięcie ich do ręki pozwala dojść do wniosku, że robisz rzeczy wyjątkowe. Musisz mi uwierzyć na słowo. Widziałem wahadłówki chyba z pięciu stron świata, miałem ich wiele, tych firmowych i takich klepanych przez hobbystów. Łowię blaszkami ponad pół wieku, coś tam też sam dłubałem, więc wiem o czym mówię. Na koniec powiem jedno i mam nadzieję, że odbierzesz to we właściwy sposób. Jacku-jesteś tani. Najłatwiej byłoby kupić blachę i robić jak dzisiaj wielu. Popadając przy okazji w sztampę. Dzięki za gratisy. Będzie stosowny odwet.

Dzięki za miłe słowa ????,fajnie jest coś przeczytać o sobie a tym bardziej kiedy podczas czytania gęba mi się sama uśmiecha ☺️.

Teraz czekam na wieści z nad wody, opinie, może być też i jakaś fotka ????????.

Edytowane przez jacek.hetflaisz
  • Like 1