Andru77 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Od dłuższego czasu nie lowię Jacku na wahadłówki, ale kiedyś na Pilicy były one moją podstawową przynętą szczupakową. Bardzo lubiłem te sytuacje, gdy spotykał mnie wędkarz łowiący na wiróweczkę 2 i patrzył jak na idiotę widząc 12-15cm wahadłówkę na końcu mojego zestawu Ta Twoja 18cm pracuje kapitalnie - tak leniwie, jak szczupłe lubią najbardziej Swoją drogą - czy dobrze widzę, że wyeliminowałes obracanie się wokół własnej osób, dzięki czemu blacha nie skręca linki?No nie wiem czy dobrze robisz????Ostatnio przy połowie szczupłego do Jackowej blachy wyszedł sporej długości wąsaty, nie wiem czemu nie zaatakował(może mnie zobaczył???)? Tak więc warto sięgać po dobrze pracujące wahadełka. A wielkość, no cóż lepiej strzelić metrówkę w sezonie niż uganiać się za jej dziećmi z 0 na końcu zestawu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Nie samym złomem człowiek żyje ????,na gumy też lubię łowić, a szczególnie wyjątkowe gumy a kto takie ma ? ☺ŁukaszK takie właśnie ma ????????????????. Musiałem się pochwalić ☺????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AN05 Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Eeee tam gumy ! Mam ich ze 4 wielkie pudła, a tych Twoich rybek tylko ze 20 sztuk. Upalny, lipcowy wieczór, zero brań. Ostatnia deska ratunu-rybka Jacka. I co? Bum i 101cm . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Eeee tam gumy ! Mam ich ze 4 wielkie pudła, a tych Twoich rybek tylko ze 20 sztuk. Upalny, lipcowy wieczór, zero brań. Ostatnia deska ratunu-rybka Jacka. I co? Bum i 101cm .Wreszcie jakąś fotka z rybą ????,gratulacje ????.Jeśli możesz to opisz jak prowadziłeś blaszkę,na jakiej wodzie takie tam troszkę szczegółów ????,bo mam często takie zapytania od kolegów z naszego forum zazwyczaj po zakupie Rybek, myslę że chętnie każdy przeczyta jak to wygladało przy tej metrówce????,w sumie ja też chętnie przczytam ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Mała to taki breloczek tylko że w wersji do łowienia, wieksza to taki nowy ksztalt krótsza a szersza. Czyli takie dwa grubaski ????. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zack Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 "Chłop żywemu nie przepuści.......". 20200827_074437.jpg 20200827_074904.jpg 20200827_081309.jpg 20200827_112025.jpg 20200827_112037.jpg 20200827_112107.jpg 20200827_112120.jpgCopperJack Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AN05 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Jeśli możesz to opisz jak prowadziłeś blaszkę,na jakiej wodzie takie tam troszkę szczegółów ,bo mam często takie zapytania od kolegów z naszego forum zazwyczaj po zakupie Rybek, myslę że chętnie każdy przeczyta jak to wygladało przy tej metrówce,w sumie ja też chętnie przczytam .Prowadzenie? Hm? Wiec tak. Jezioro dość czyste. Łódka ustawiona na 5,5m na łące przy trzcinach. Rzuty dośc nietypowo, bo pod górkę czyli prowadzenie od jeziora do brzegu. Blacha 17g ok.10cm, srebrna rybka z mosiadzu. Prowadzenie z 12m do góry, tradycyjne (nie opad), nad roślinnością, ale możliwie głęboko i tak,by nie zahaczyć roślinności. Tempo ściagania dość leniwe, ale na tyle szybkie żeby czuć charakterystyczne "trzepanie" blachy. Doskonale widać to na Twoim filmie z testów "rybki giganta". Czujesz na wędce i widzisz na szczytówce gdy rybka zamiata ogonem. I tyle. Najperw 1 maluch , potem drugi wymiarowy i na koniec ten na fotce. Wszystko z jednej miejscówki w ciągu 1 godziny. Czyli cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość! A wcześniej biczowałem wodę gumami i nic. Myślę, że ta "mocna praca" Twoich przynęt robi robotę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Czasami jest tak że nie mam pomysłu na blaszkę i wtedy zaczynam coś robić i wychodzą czasami dziwne rzeczy ☺,a to właśnie taki przypadek. Wyszło co wyszło ☺,może jakaś Troć się skusi ????.17g mosiądz 2mm 6.2cm 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 4 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2020 Takie tam Trociowe wariacje ????,wersja taka bardziej budżetowa ???? co by się za bardzo nie narobić a jak się urwie to żebym mocno nie płakał ????. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby17 Opublikowano 5 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Dzięki Jacku za megapake świetnych wahadłówek: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 5 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2020 Dzięki Jacku za megapake świetnych wahadłówek: 20200905_114606.jpgNie ma za co ????,niech Ci służą co by kij Ci często trzeszczał ????????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 9 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2020 Mi dzisiaj zatrzeszczał ????????, rybce nie oparł się opasły samiec troci. Jak się ogarnę wrzucę zdjęcie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 10 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2020 Mi dzisiaj zatrzeszczał ????????, rybce nie oparł się opasły samiec troci. Jak się ogarnę wrzucę zdjęcie.Czekam z niecierpliwością na fotkę ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZieli10 Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Mi dzisiaj zatrzeszczał ????????, rybce nie oparł się opasły samiec troci. Jak się ogarnę wrzucę zdjęcie.Cytuję posta by Kolegę dyskretnie szturchnąć przy tym ogarnianiu. Sam się nie mogę doczekać ????. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 11 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Już już Niska jakość bo to klatki z filmu ale gabaryt widać 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 11 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2020 Już już Niska jakość bo to klatki z filmu ale gabaryt widać rybka11.jpg rybka1.jpg rybka12.jpgGratulacje ????,piękna .Widać że faktycznie kij miał powody do tego aby zatrzeszczeć ????.Dzięki za fotki ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 12 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 A mi się dziś takie coś zielone i obślizgłe uwiesiło ????. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Ale ładniusi obślizgacz! Brawo Jacek! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 12 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Meter? ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 12 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2020 Meter? ????Nie wiem ????,nie mierzyłem bo jak zwykle nie wiedziałem gdzie mam miarę ????,nigdy nie pamiętam gdzie ją schowam ????.Ale raczej to miało jakieś 90+ . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 13 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2020 A mi się dziś takie coś zielone i obślizgłe uwiesiło . 20200912_152907.jpg Teraz to już wiem dlaczego nie można Ciebie wyciągnąć na trocie . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 16 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 Też se takie rybki na Trocie zrobiłem ????,może jakimś cudem jeszcze uda mi się wybrać nad rzekę ????. Ja tak naprawdę lubię takie klimaty w trociowaniu. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 16 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 Pierwsze sztuki trociowych rybek dla kolegi ????. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 16 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2020 Coraz bardziej tu kolorowo ostatnio ????. Podoba mi się ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 17 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2020 Czarną owieczka ????,albo jak kto woli po prostu rybka brudaska ????.To też rybka trociowa. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi