Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuższego czasu nie lowię Jacku na wahadłówki, ale kiedyś na Pilicy były one moją podstawową przynętą szczupakową. Bardzo lubiłem te sytuacje, gdy spotykał mnie wędkarz łowiący na wiróweczkę 2 i patrzył jak na idiotę widząc 12-15cm wahadłówkę na końcu mojego zestawu

Ta Twoja 18cm pracuje kapitalnie - tak leniwie, jak szczupłe lubią najbardziej

Swoją drogą - czy dobrze widzę, że wyeliminowałes obracanie się wokół własnej osób, dzięki czemu blacha nie skręca linki?

No nie wiem czy dobrze robisz????

Ostatnio przy połowie szczupłego do Jackowej blachy wyszedł sporej długości wąsaty, nie wiem czemu nie zaatakował(może mnie zobaczył???)?  Tak więc warto sięgać po dobrze pracujące wahadełka. A wielkość, no cóż lepiej strzelić metrówkę w sezonie niż uganiać się za jej dziećmi z 0 na końcu zestawu.

• Like 1

Eeee tam gumy ! Mam ich ze 4 wielkie pudła, a tych Twoich rybek tylko ze 20 sztuk. Upalny, lipcowy wieczór, zero brań.  Ostatnia deska ratunu-rybka Jacka. I co? Bum i 101cm  :) .

Wreszcie jakąś fotka z rybą ????,gratulacje ????.

Jeśli możesz to opisz jak prowadziłeś blaszkę,na jakiej wodzie takie tam troszkę szczegółów ????,bo mam często takie zapytania od kolegów z naszego forum zazwyczaj po zakupie Rybek, myslę że chętnie każdy przeczyta jak to wygladało przy tej metrówce????,w sumie ja też chętnie przczytam ????.

Jeśli możesz to opisz jak prowadziłeś blaszkę,na jakiej wodzie takie tam troszkę szczegółów ,bo mam często takie zapytania od kolegów z naszego forum zazwyczaj po zakupie Rybek, myslę że chętnie każdy przeczyta jak to wygladało przy tej metrówce,w sumie ja też chętnie przczytam .

Prowadzenie? Hm? Wiec tak. Jezioro dość czyste. Łódka ustawiona na 5,5m na łące przy trzcinach. Rzuty dośc nietypowo, bo pod górkę czyli prowadzenie od jeziora do brzegu. Blacha 17g ok.10cm, srebrna rybka z mosiadzu. Prowadzenie z 12m do góry, tradycyjne (nie opad), nad roślinnością, ale możliwie głęboko i tak,by nie zahaczyć roślinności. Tempo ściagania dość leniwe, ale na tyle szybkie żeby czuć charakterystyczne "trzepanie" blachy. Doskonale widać to na Twoim filmie z testów "rybki giganta". Czujesz na wędce i widzisz na szczytówce gdy rybka zamiata ogonem. I tyle. Najperw 1 maluch , potem drugi wymiarowy i na koniec ten na fotce. Wszystko z jednej miejscówki w ciągu 1 godziny. Czyli cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość! A wcześniej biczowałem wodę gumami i nic. Myślę, że ta "mocna praca" Twoich przynęt robi robotę.

• Like 3

Czasami jest tak że nie mam pomysłu na blaszkę i wtedy zaczynam coś robić i wychodzą czasami dziwne rzeczy ☺,a to właśnie taki przypadek.

Wyszło co wyszło ☺,może jakaś Troć się skusi ????.

17g mosiądz 2mm 6.2cm

post-65453-0-87859000-1598895491_thumb.jpgpost-65453-0-33027000-1598895510_thumb.jpgpost-65453-0-04642400-1598895525_thumb.jpgpost-65453-0-46478600-1598895545_thumb.jpgpost-65453-0-63851400-1598895562_thumb.jpg

• Like 11

Już już :)

Niska jakość bo to klatki z filmu ale gabaryt widać :D

attachicon.gif rybka11.jpg

attachicon.gif rybka1.jpg

attachicon.gif rybka12.jpg

Gratulacje ????,piękna .

Widać że faktycznie kij miał powody do tego aby zatrzeszczeć ????.

Dzięki za fotki ????.

• Like 1