zandermafija Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 Jackowych Delbanek mam już duuuuuuuuży zapas, ale ciekawej Delbanki nie przepuszczę ???? Kupione jakiś czas temu przy odbiorze Stelki. Braki mam jedynie w gramaturze powyżej +13g Jacku ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 No widziałem już wcześniej wstawione. Grat.....Ale muszę przyznać, że nie miałem odwagi użyć wahadła z premedytacją łowiąc sandacze (nie w nocy - jak nie widzę gdzie rzucam to nie łowię ). Nawet o tym nie pomyślałem ,ale może dlatego jeszcze dużo muszę się nauczyć...Ostatnio udało mi się złowić szczupaka na boczny trok..... Nawet okazał się być, dość kosztowny, bo prawie wygrał zawody.. ..Jednakże, nigdy bym nie pomyślał, aby użyć tego zestawu do połowu szczupaków..... Boczniaka nie lubię, ale wiem jaki jest czasem skuteczny na osky...Odwagi. A kiedy jeszcze prawie nikt u nas nie miał woblerów, a jak o gumach chyba nikt nie słyszał, to czym się sandacze na spinning łowiło? Na obrotówki brały raczej te mniejsze. W nocy na wahadła też spokojnie. Załóż do troka muchę, ale taką szczupakową, taką naście centymetrów przynajmniej. Zdziwisz się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topolek78 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 Mam i ja ! Jeszcze nie moczone, ale może jutro ? Może jak wstanę i nie będzie padało.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topolek78 Opublikowano 28 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2022 Odwagi. A kiedy jeszcze prawie nikt u nas nie miał woblerów, a jak o gumach chyba nikt nie słyszał, to czym się sandacze na spinning łowiło? Na obrotówki brały raczej te mniejsze. W nocy na wahadła też spokojnie. Załóż do troka muchę, ale taką szczupakową, taką naście centymetrów przynajmniej. Zdziwisz się.W zeszłym roku jesienią zastałem na łowisku (duża rzeka) taki wiatr, że czapki zrywało.....Miałem się zawinąć, ale co tam, oliwka 30 g ripper 10cm na troku z fluorocarbonu (pierwszy raz tak w życiu) i trafiłem mętnookiego ponad 75 cm... W nocy nie łowię, więc trudno w wahadłem z opadu.... ? Może o zmierzchu na płytkim .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 No popatrz ,jak tak mogli . Wiesiu z czego jest zrobiona? Zwykła blacha tylko malowana, czy mosiądz? Ja w Maju będę testował prawidłową moją wersję .Nie HARMAJA tylko RYBAMAJA a co .Ta Rapala, to przy Twojej Rybce wygląda bladziutko... Nie wiem z jakiego metalu ją zrobili, bo pokryta jest warstwą lakieru. Rybka jest sto razy ładniejsza i na bank skuteczniejsza od tej malowanki!... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 29 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Wiesiu magnesem ją sprawdź czy przyciąga ????,będzie wiadomo mniej więcej co to ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Wiesiu magnesem ją sprawdź czy przyciąga ,będzie wiadomo mniej więcej co to . Jak na razie, to przyciągnęła uwagę , pewnie ze złota . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Wiesiu magnesem ją sprawdź czy przyciąga ,będzie wiadomo mniej więcej co to .Ja tego badziewia nie kupiłem, tylko oglądałem... Jak będę w sklepie wędkarskim, to jeszcze raz ją zlustruję i zmagnesuję!... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 29 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Rybciamaja 7.5cm 10g ????. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Ciekawe jak ona pracuje ... ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topolek78 Opublikowano 29 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2022 Wiesiu magnesem ją sprawdź czy przyciąga ,będzie wiadomo mniej więcej co to .Pisałem, że "Lotus" - czyli pewnie jakiś grafit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 30 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Do 7.5cm 10g dołączyła jeszcze Rybamaja 9cm 14g 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 30 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Slaba jakoś tych moich filmików, ale może coś będzie widać jak pracują moje Rybamaje ????,na drugim i trzecimi filmiku blaszka 9cm ma kotwiczkę raz na dolnym oczku raz na górnym. Ocenę zostawiam Wam. ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Będą gryzione na pewno, a czy to dobrze czy to źle ... ? Zależy jak dla kogo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Patrząc na pracę, skuszą zapewnie leniwe szczupaki i okonie, a może i nie tylko Jak zawsze super kunszt i wiedza w temacie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
huligan77 Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Slaba jakoś tych moich filmików, ale może coś będzie widać jak pracują moje Rybamaje ????,na drugim i trzecimi filmiku blaszka 9cm ma kotwiczkę raz na dolnym oczku raz na górnym. Ocenę zostawiam Wam. ????Czy są już do kupienia? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topolek78 Opublikowano 30 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2022 Pracują ciekawie, ale dla mnie ciekawie nie musi oznaczać to samo dla rybek......Najważniejsze żeby ryby chciały je zeżreć. Musisz je przetestować w maju nad wodą. Są ładne, wysrebrzone. ale sam mówisz o swoich Delbankach, że są brzydkie, a łowne. Mogą świetnie imitować ukleję tylko płetwy ciemne i oczka jasne - takie moje zdanie. Jak czerwone płetwy to miedziane lub złote - imitacja wzdręgi czy płociNabędę chętnie, w przypadku nadliczbowych sztuk lub do testów (w maju), chętny ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 2 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 W poszukiwaniu nowych gatunków ????.Oczywiście wszystko ze starej chłodnicy ????.Co gdzieniegdzie będzie widać pozostałości. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 2 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 Widzę, że materiału masz dużo i Rybamajek dużo powstanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topolek78 Opublikowano 2 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 Łuska? Rynna ? Zamek? Chłodnica ? ! Odjechany pozytywnie gość... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 2 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 Przeklepie wszystko!???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topolek78 Opublikowano 2 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 Właśnie przed chwilą trafiłem m.in. Twoje dwa wahadła. Happy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 2 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 Krzywósy razem ????. Oby do Maja ????. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topolek78 Opublikowano 2 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 Te dwie większe mają odpowiednio 14 i 15 gr ? Z jakiej gr. blachy są zrobione ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 2 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2022 Te dwie większe mają odpowiednio 14 i 15 gr ? Z jakiej gr. blachy są zrobione ? Tak 14g i 15g około 9.5cm blacha ciut poniżej 1mm, bo już raz była wyprasowana jak robili z niej chłodnicę ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi