Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

No widziałem już wcześniej wstawione. Grat.....

Ale muszę przyznać, że nie miałem odwagi użyć wahadła z premedytacją łowiąc sandacze (nie w nocy - jak nie widzę gdzie rzucam to nie łowię :P ).  Nawet o tym nie pomyślałem ,ale może dlatego jeszcze dużo muszę się nauczyć...

Ostatnio udało mi się złowić szczupaka na boczny trok.....  :D Nawet okazał się być, dość kosztowny, bo prawie wygrał zawody.. :o ..Jednakże, nigdy bym nie pomyślał, aby użyć tego zestawu do połowu szczupaków..... Boczniaka nie lubię, ale wiem jaki jest czasem skuteczny na osky...

Odwagi. :) A kiedy jeszcze prawie nikt u nas nie miał woblerów, a jak o gumach chyba nikt nie słyszał, to czym się sandacze na spinning łowiło? Na obrotówki brały raczej te mniejsze. W nocy na wahadła też spokojnie. Załóż do troka muchę, ale taką szczupakową, taką naście centymetrów przynajmniej. Zdziwisz się.

• Like 1

Odwagi. :) A kiedy jeszcze prawie nikt u nas nie miał woblerów, a jak o gumach chyba nikt nie słyszał, to czym się sandacze na spinning łowiło? Na obrotówki brały raczej te mniejsze. W nocy na wahadła też spokojnie. Załóż do troka muchę, ale taką szczupakową, taką naście centymetrów przynajmniej. Zdziwisz się.

W zeszłym roku jesienią zastałem na łowisku (duża rzeka) taki wiatr, że czapki zrywało.....Miałem się zawinąć, ale co tam, oliwka 30 g  ripper 10cm na troku z fluorocarbonu (pierwszy raz tak w życiu)  i trafiłem mętnookiego ponad 75 cm... :)  

W nocy nie łowię, więc trudno w wahadłem z opadu....  ? Może o zmierzchu na płytkim ....

• Like 1

No popatrz ,jak tak mogli .

Wiesiu z czego jest zrobiona? Zwykła blacha tylko malowana, czy mosiądz?

Ja w Maju będę testował prawidłową moją wersję .

Nie HARMAJA tylko RYBAMAJA a co .

Ta Rapala, to przy Twojej Rybce wygląda bladziutko... Nie wiem z jakiego metalu ją zrobili, bo pokryta jest warstwą lakieru. Rybka jest sto razy ładniejsza i na bank skuteczniejsza :) od tej malowanki!...  :highfive:

• Like 1

Pracują ciekawie, ale dla mnie ciekawie nie musi oznaczać to samo dla rybek......

Najważniejsze żeby ryby chciały je zeżreć. :)  Musisz je przetestować w maju nad wodą. 

Są ładne, wysrebrzone. ale sam mówisz o swoich Delbankach, że są brzydkie, a  łowne. 

Mogą świetnie imitować ukleję tylko płetwy ciemne i oczka jasne - takie moje zdanie. 

Jak czerwone płetwy to miedziane lub złote - imitacja wzdręgi czy płoci

Nabędę chętnie, w przypadku nadliczbowych sztuk  lub do testów (w maju), chętny !  :)  

• Like 1