jacek.hetflaisz Opublikowano 4 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Wczoraj w paczce z allegro znalazłem takiego breloczka w gratisie ????,ale po co mi brelok?????????????Tak dla jaj ???? zrobiłem sobie z niego wobler ☺????. Nawet działa ????. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 4 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2022 Wciągające strasznie te krzywe ryby ????.Te dwie takie troszkę krzywe.Bardzo obiecująco się sprawują i zapowiadają. Wzorów przybywa co chwila ☺.A i prace nad wagą ciężką też rozpoczynam????. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 5 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 11.3cm 20g i 23g.Ciężko się powstrzymać żeby coś nowego se nie zrobić ????????. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 A ta waga ciężka, to jaka długość? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Jakby były jakieś nadmiarowe to nieśmiało zaklepuję jaką smuklejszą w moim rozmiarze, czyli max 20 g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 5 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 A ta waga ciężka, to jaka długość?Niecałe 12cm tylko z blachy 2.1mm.Jest już wygięta ale powiem szczerze że paluchy to mnie jeszcze bolą od jej profilowania ????.Plan jest taki aby jutro nad rzeką ją sprawdzić tylko nie wiem czy mój kij pstrągowy to wytrzyma ????????. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 5 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Jakby były jakieś nadmiarowe to nieśmiało zaklepuję jaką smuklejszą w moim rozmiarze, czyli max 20 g Kamil mówisz i masz ????,dla Ciebie napewno coś odlożę ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Bardzo dziękuję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Niecałe 12cm tylko z blachy 2.1mm.Jest już wygięta ale powiem szczerze że paluchy to mnie jeszcze bolą od jej profilowania ????.Plan jest taki aby jutro nad rzeką ją sprawdzić tylko nie wiem czy mój kij pstrągowy to wytrzyma ????????.Ja mam kij który to wytrzyma.Przysyłaj, sprawdzę jak pracuje ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topolek78 Opublikowano 5 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2022 Czyżby znowu jakaś nadliczbowa chłodnica się trafiła ? Rybamaja najlepsza na nudę i deszczowe wieczory . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 6 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 To ta 11.3cm 23g ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 6 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2022 W kwestii wyjaśnienia ????,Rybka czy też Rybamaja to są blaszki do łowienia na wodzie stojącej. Po prostu testy robię przy okazji nad rzeką jak jadę na pstrągi ????.Każdą rybkę nawet tą największą da się łowić na na wodzie po kostki, dotyczy to oczywiście rybek zrobionych z blachy 1mm. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topolek78 Opublikowano 7 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 Ta w materiale filmowym 11.3 cm - 23g z blachy 21mm ? , więc z blachy 1mm będzie troszeczkę poniżej 12 g ? Na moje płytkie łowisko to tak ok 10 g myślę było by OK. Wychodzi mi, że długość ok 10cm. Nie jestem ekspertem, nie mam doświadczenia w łowieniu wahadłem, czy obrotówką, tym bardziej na wodzie stojącej. Piszę to, bo tak mi się wydaje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 7 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 Ta z filmiku ma 11.3cm 23g i jest z blachy 1mm. I tą też da się łowić na płyciznach. Rybki z blachy 1mm to mniej więcej takie wychodzą:10g około 7cm14g około 8cm 17g około 9cm20g około 10cmI tak dalej ????.Oczywiście można ciut zmienić tą zależności w niewielkim stopniu np. 14g przy 9cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topolek78 Opublikowano 7 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 Ta z filmiku ma 11.3cm 23g i jest z blachy 1mm.I tą też da się łowić na płyciznach.Rybki z blachy 1mm to mniej więcej takie wychodzą:10g około 7cm14g około 8cm17g około 9cm20g około 10cmI tak dalej .Oczywiście można ciut zmienić tą zależności w niewielkim stopniu np. 14g przy 9cJuż nie rozwijam dalej. 9cm i ok 14 g OK Jeszcze nie łowiłem takimi wahadłami, więc co ja tu mogę się mądrzyć..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 8 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Ciężka robota przede mną ????,dwie największe to w tej postaci 13.5cm później będzie ciut poniżej 13cm. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topolek78 Opublikowano 8 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 67 i 42g - ciężka amunicja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 9 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Na tą amunicję mam odpowiedni kaliber????Ale jak już pisałem, to takie ,,średniaki" w Jacka wykonaniu????Zapowiada się bardzo ciekawie...???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 9 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2022 Dziś dla odmiany ???? żab mi się zachciało ????.Niecałe 5cm 6g. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 11 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Urobisko ????.To nie są proste rzeczy ????.To jest ciężka fizyczna praca kowala ????.Sam sobie się czasami dziwię że mi się jeszcze chce ????????????. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 11 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Jacku, zapewne to ciężka harówka okupiona obolałymi paluchami i tylko Ty wiesz czym jeszcze...????No ale kto jak nie Ty...????? A te środkowe ,,rybeńki" jak prawdziwe...Łuska i krepowanie mistrzostwo!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 11 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Jacku, zapewne to ciężka harówka okupiona obolałymi paluchami i tylko Ty wiesz czym jeszcze...????No ale kto jak nie Ty...????? A te środkowe ,,rybeńki" jak prawdziwe...Łuska i krepowanie mistrzostwo!!!Tak tak te środkowe rybeńki to Twoje,tylko następnym razem bez zdięcia tych Sumów to mi się nie pokazuj ????????????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 11 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Sumy sumami, ale Twoje wahadłówki upodobały sobie również narwiańskie szczupaki...????I to właśnie je będę kusił tymi rybkami????Rwę trochę te Twoje precjoza...Ale jak wiemy, straty jakieś muszą być by coś dłubać????Piękna robota!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 11 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Sumy sumami, ale Twoje wahadłówki upodobały sobie również narwiańskie szczupaki...????I to właśnie je będę kusił tymi rybkami????Rwę trochę te Twoje precjoza...Ale jak wiemy, straty jakieś muszą być by coś dłubać????Piękna robota!!!To ja Ci może jakiś wyczepiacz muszę zrobić ????☺. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topolek78 Opublikowano 11 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 Szczerze zazdroszczę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi