Super Arek GT Opublikowano 11 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2022 To ja Ci może jakiś wyczepiacz muszę zrobić ????☺. Brodząc da się część odratować mimo wszystko paląc miejscówkę????Ale bliżej sezonu może pomyślimy o tym urządzeniu????Także z racji, że zapas Twoich wahadeł delikatnie stopniał???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 12 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Cuś ???? będzie znowu ????. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Nie masz dość widze...????Chyba spodobało Ci się uklepywanie tegoż rozmiaru????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 12 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Arku mam tu kilku dobrych kolegów takich forumowych ( oby było nam dane spotkać się na żywo ????????) którym jestem wdzięczny za znajomość i dobrą współprace o czym trzeba zawsze pamiętać. I dlatego też zawsze z chęcią dla Nich coś przygotuję ????????. Dwie większe 11.5cm 32g i 51g dla Leszka. Leszek jeszcze oczywiście musi zaakceptować czy mogą być ????????.A w tle coś tam widać też dla Kamila oczywiście, tylko jeszcze nie do końca skończone ale już wkrótce????. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Buzia mi się bardzo uśmiechnęła 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Czyżbyś Jacku miał mnie na myśli????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 12 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Czyżbyś Jacku miał mnie na myśli?????Nooooo ????,jasne że Ciebie ????.Bedom ????? Czy robić nowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 12 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2022 Nooooo ????,jasne że Ciebie ????.Bedom ????? Czy robić nowe?Niech pomyślę...Daj mi czas do jutra ????Spojrzę rano trzeźwym okiem???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 13 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Robiąc pierwszą krzywą rybkę to powiem szczerze że myślałem że to nie ma prawa działać ????,w sumie to jeszcze nie wiem jakim cudem to tak fajnie pływa, kopie po kiju że aż miło ????.Co jestem nad rzeką to aż muszę sprawdzić czy kolejne te Rybymaje też dobrze pracują.I tu kolejny filmik z pracą, myślę że jest dobrze. Na żywo to wygląda o wiele lepiej ????. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Ale to chodzi!!! Chcę takie! W sobotę Jacku mogę Ciebie zabrać nad nową rzekę ???? Warunki do chodzenia tym razem bardzo dobre ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 13 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Ale to chodzi!!! Chcę takie! W sobotę Jacku mogę Ciebie zabrać nad nową rzekę ???? Warunki do chodzenia tym razem bardzo dobre ????Jeśli będę miał wolną sobotę to czemu nie ☺????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 13 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2022 Jeśli będę miał wolną sobotę to czemu nie ☺????.To jesteśmy na telefonie ????A z trocią chyba słabo? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Do mnie Rybki już dotarły...Jak to zwykle bywa u Jacka, przepiękna robota, wahadełka jak żywe????Teraz tylko czekać maja????A może do tego czasu jakimś cudownym, jackowym sposobem, Rybki odbędą ,,tarło" i ich troszkę przybędzie...????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topolek78 Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Mam do Was pytanie.Czy ma znaczenie (na skuteczność zacięć, holu, pracę wahadła) jaki sposób mocujemy do wahała kotwiczkę?Dwa groty od wew. strony wahadła jeden grot po zewnętrznej ? Czy odwrotnie ? Czy może nie ma to znaczenia? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Osobiście, będąc w posiadaniu wahadeł od Jacka w rozmiarze XX...L, a z racji tego również stosowania odpowiednich gabarytowo kotwic, poszedłem na łatwiznę, a raczej byłem zmuszony do takiego, a nie innego zbrojenia????Kotwice dwuramienne, rozginane.Prostota i łatwość montażu tak wielkich kotwic aż się prosiła o ich użytkowanie w tak dużych wabikach.Bo to wahadła nawet pod 18cm????Na jednej wahadłówce widoczne jest zbrojenie moim patentem, a przygotował pod niego wahadła oczywiście sam tworca- Jacek????Oczko gdzie zaczepia się agrafkę przyponu jest powiększone, w kształcie fasolki.Dzięki temu można w to oczko wpiąć druga kotwice podwójną nie wpływając na pracę samego wabika...????Skuteczność chwytności tak uzbrojonego wahadła potwierdzona kilkunastokrotnie????Na czas przechowywania wahadeł w pudełku owa kotwica jest zdemontowana ze względu na gabaryty...Samo ustawienie kotwicy, grotami w lewo czy prawo...?Ważne by groty były ostre i już sam ten szczegół rozwiewa wszelkie dywagacje na temat ich ustawienia podczas łowienia ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topolek78 Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Ciekawe. W przypadku woblerów, czytałem tu na forum, że jest różnica w ilości procentowej spadów ryb w zależności od w montażu kotwic. Jeden grot przy korpusie dwa na zewnątrz (lub odwrotnie ). Tutaj też przy montażu z kółkiem łącznikowym można to zrobić na dwa sposoby. Czy jest jakiś prawidłowy ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 15 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Ja nigdy przy wahadłówkach nie zwracałem uwagi na to po której stronie jest ile grotów, myślę że to jest bez znaczenia przy wahadłach, kotwiczka i tak jest na końcu i nie przylega do żadnego korpusu tak jak na przykład dolna kotwiczka w woblerze, tu być może mieć to jakiś wpływ. Ale ogólnie na to nie zwracam uwagi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Fajnie jest też zamocować kotwicę na dwóch kółeczkach, czyli na drugim końcowym. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 15 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgadzam się Sławku z Tobą, dwa mniejsze kółeczka łącznikowe zamiast jednego większego daje większą swobodę ruchu kotwiczce i mniejsze ryzyko powstania dźwigni. Stosuję to rozwiązanie w normalnych moich rybkach gdzie jest szeroki ogon i otwór na środku ogona. Ale już w tej nowej rybiemajej ???? dam tylko jedno większe kółeczko bo swoboda ruchu jest dużo większa. A w Delbance to już jest całkiem wąską dupka i swoboda kółeczka jest bardzo duża i raczej nie ma możliwości wystąpienia dźwigni. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 16 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Rybciamaja wersja mini ????. Mała blaszka nie oznacza mało pracy, zdecydowanie wolę robić blaszki średniej wielkości ☺. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topolek78 Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Ładne. [emoji3] Wysłane z mojego SM-G780G przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 16 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Mam i ja! Bardzo serdecznie dziękuję! Są genialne! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 16 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2022 Mam i ja! Bardzo serdecznie dziękuję! Są genialne! Kamil po pierwszych testach daj znać ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 17 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 No do maja to jeszcze daleko 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 17 Lutego 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2022 A spróbuje tym pstrągi połowić ☺.Wielkość tak 5.4cm do 6.4cm 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi