Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

Ja już jestem po kolejnej przygodzie na pstrągach.

Padły dwie rybki. Pierwsze moje pstrągi.  :)

90% rzutów i łowienie z prądem, 10% pod prąd.  Takie na tą chwilę mam instrukcje. Instruktor również tak łowi.  :P No i rybki padły na obrotówki (konkretnie jedną). Zrozumiałe, bo i prawdopodobieństwo dużo większe. (0,9 do mniej niż 0,1) 

Pod prąd w większości łowiłem Twoimi Delbankami. Wachlarzem na rzeczce szer. 2-4 m to naprawdę krótkie rzuty. 

Jakbym był pstrągiem to bym się na Delbankę skusił pracują "przednio".  :D

• Like 1

Ja już jestem po kolejnej przygodzie na pstrągach.

Padły dwie rybki. Pierwsze moje pstrągi.  :)

90% rzutów i łowienie z prądem, 10% pod prąd.  Takie na tą chwilę mam instrukcje. Instruktor również tak łowi.  :P No i rybki padły na obrotówki (konkretnie jedną). Zrozumiałe, bo i prawdopodobieństwo dużo większe. (0,9 do mniej niż 0,1) 

Pod prąd w większości łowiłem Twoimi Delbankami. Wachlarzem na rzeczce szer. 2-4 m to naprawdę krótkie rzuty. 

Jakbym był pstrągiem to bym się na Delbankę skusił pracują "przednio".  :D

Niestety ale cały weekend ciśnienie atmosferyczne dochodzące do prawie 1050 mbar nie sprzyjało wędkowaniu.

Pstrągi niestety nie wykazywały chęci do żerowania, a z moich spostrzeżeń Delbanki są traktowane przez pstrągi jako pokarm.

Przy takich warunkach pogodowych czasami ostatnią szansą na złowiene czegokolwiek jest zastosowanie taktyki na wkurzenie pstrąga aby jego terytorialne ego zadziałało łowię wtedy na ostro pracujące woblery i obrotówki.

Ale jeśli pstrągi są na żerowaniu to zdecydowanie wolę łowić na Delbanki ????.

• Like 3

Chłodnicy ciąg dalszy ????,robiłem je a z tydzień tylko tak z doskoku po troszeczku, niestety znowu totalny brak czasu na klepanie ????.

post-65453-0-73127600-1648293735_thumb.jpgpost-65453-0-74540600-1648293747_thumb.jpgpost-65453-0-19578200-1648293759_thumb.jpgpost-65453-0-28774200-1648293769_thumb.jpgpost-65453-0-73009100-1648293779_thumb.jpgpost-65453-0-72442800-1648293789_thumb.jpg

Tylko nie zdążyłem ich pomalować, a z drugiej strony może ich nie malować???????????

• Like 5

• 2 tygodnie później...

Kropki są Twoje.

Ryba pokazała się kasując żabę. Zignorowała woblera i obrotówkę. Sprowokowała ją delbanka.

Kurczę nie pamiętam tej z tym kropkami ????,ale muszę se taką chyba zrobić, bo takiej nie mam ????.

Kurczę nie pamiętam tej z tym kropkami ,ale muszę se taką chyba zrobić, bo takiej nie mam .

Żaby z pleśniawką. Potencjalnie łatwa zdobycz. :lol:

Jacku klonuję Twoje delbanki i mam już wyniki  :P

szkoda że nie robiłeś na różnych grubościach blach …dlatego musiałem to zrobić .

Uwielbiam na nie łowić …

• Like 1

Żaby z pleśniawką. Potencjalnie łatwa zdobycz. :lol:

Jacku klonuję Twoje delbanki i mam już wyniki  :P

szkoda że nie robiłeś na różnych grubościach blach …dlatego musiałem to zrobić .

Uwielbiam na nie łowić …

Oj przepraszam bardzo ????,Delbanki robię w pięciu grubościach blachy od 0.8mm,1mm,1.2mm,1.4m,1.5mm????.

Chętnie bym zerknął na te Twoje klony ????.

• Like 2

Ostatnio przez głupotę zerwałem mojego żagielka na drzewie po drugiej stronie rzeki ????,więc na szybko dorobiłem dwa następne.

Źle się czuję na rybach bez wyczeiacza ????????.

Proszę o usunięcie ,poszło dwa razy.

Coś Internet mi szwankuje.

Edytowane przez jacek.hetflaisz

Ostatnio przez głupotę zerwałem mojego żagielka na drzewie po drugiej stronie rzeki ????.

Na szybkiego zrobiłem sobie następne dwa.

Źle się czuję na rybach bez wyczeiacza ????????.

post-65453-0-24400700-1650018756_thumb.jpgpost-65453-0-69722000-1650018769_thumb.jpg

Edytowane przez jacek.hetflaisz
  • Like 5