krzysju Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2022 Oj przepraszam bardzo ????,Delbanki robię w pięciu grubościach blachy od 0.8mm,1mm,1.2mm,1.4m,1.5mm????.Chętnie bym zerknął na te Twoje klony ????. Robię to pod swoje miejscówki.Kupiłem kiedyś od Ciebie delbanki 4,5,6 gr i myślałem ze masz taki standard na blaszce 1 mm . Twoje koszą , moje działają też . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 4g i 5g 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2022 Takie cuś ???????? se wymyśliłem ????. Na miesiąc Maj zrobię takiego mojego konkursa ????. Dwie kategorie. Pierwsza to ryba ???? złowiona na Delbankę . Druga to ryba ???? złowiona na Rybkę. Zasady bardzo proste, wystarczy wstawić zdjęcie z rybką ???? złowioną na moją blaszkę i zebrać jak najwięcej polubień ????.Konkurs na cały miesiąc Maj.Nagrody poniżej na zdjęciu,trzy Rybki i trzy Delbanki.Rybki za rybkę złowioną na Rybkę ????Delbanki za rybkę złowioną na Delbankę. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 3 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2022 (edytowane) Kto się pi..ą urodził ten kanarkiem nie zdechnie czyli historia jednej blaszki. Przyznam się bez bicia, że nie zapałałem do Twoich przynęt miłością od pierwszego wejrzenia ????. Tzn. podobało mi się ich wykonanie, ale praca mi nie leżała. Nosiłem je w pudełku, ale jakoś na agrafkę nie trafiały. Zmieniło się to 3 tygodnie temu. Namierzyłem żerującego pstrąga. Ryba zlekceważyła mojego ulubionego woblera, olała obrotówkę i gumę. Z głupia frant założyłem Twoją delbankę. Rzut i ze zdziwieniem zobaczyłem falkę za blachą. Lekkie puknięcie i zgrabny czterdziestak zaczął tańczyć na ogonie. Przy następnej wyprawie zacząłem łowienie od fartownej ciemnej delbanki. Rezultat 48 i 50 cm. Parę dni później 40 i bardzo gruby 49. Niestety historia skończyła się dzisiaj. Pierwsze branie miałem po ok.30 minutach. Ryba odkleiła się od brzegu i stuknęła w "czarnulkę" nie zapinając się. Pozostał spory wir na wodzie. Jakieś 200 metrów wyżej blachę zjada przyzwoity pstrąg. Kilka odjazdów, wyskok i ryba 45 cm ląduje w podbieraku. Robię mu szybko fotkę w wodzie i peanami odpinam przynętę. Biorę ją do ręki i odrzucam na trawę by wyjść z podbierakiem i rybą z wody. Blacha leci pięknym łukiem kilkanaście metrów, a ja ze zgrozą zauważam że przez przypadek przeciąłem peanami żyłkę. Wypuszczam rybę i 10 minut na kolanach przeszukuję łąkę. Rezultat wiadomy. Gucio. Edytowane 3 Maja 2022 przez Mysha 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 4 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Delbanki to już taki los,???? zazwyczaj nikt nie traktuje jej poważnie,nikt w nią nie wieży,bo jak to kawałek blachy może łowić systematycznie łowić ryby ????, ale jak już ktoś się przełamie do niej to już będzie na nią łowił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 4 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Odtworzenie nie jest do zrobienia, można tylko zrobić coś podobnego ????. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Delbanki to już taki los, zazwyczaj nikt nie traktuje jej poważnie,nikt w nią nie wieży,bo jak to kawałek blachy może łowić systematycznie łowić ryby , ale jak już ktoś się przełamie do niej to już będzie na nią łowił. Dobrze, że napisałeś "zazwyczaj" . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Takie kropki w 4 - 5 gr... Da się??? ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 4 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Takie kropki w 4 - 5 gr... Da się??? )No raczej da się ????,takie jak w tej powyżej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 5 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2022 Fotki z kuźni ????.Tą dużą to się łowi pstrągi inaczej ????,rzuca się blaszkę do wpłaty a pstrągi same na brzeg wyskakują ????????????. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeks Opublikowano 5 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2022 Poszedł priv...Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 6 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 4g i 5gNiestety nowy telefon robi jakieś kiepskie zdjęcia ????????. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 (edytowane) 4g i 5g IMG_20220506_125638.jpg IMG_20220506_125703.jpg IMG_20220506_125722.jpg IMG_20220506_125814.jpgNiestety nowy telefon robi jakieś kiepskie zdjęcia ????????.Jacek, Ty na telefon nie składaj winy. ???? "Jednooki bandyta" (żaba) i tak zrobi robotę. ???? Edytowane 7 Maja 2022 przez TOFIX99 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 7 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Jacek, Ty na telefon nie składaj winy. ???? "Jednooki bandyta" (żaba) i tak zrobi robotę. ????Myślę że wiesz co mówisz ☺,troszeczku już na nie łowisz ????????????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Myślę że wiesz co mówisz ☺,troszeczku już na nie łowisz ????????????.W tym przypadku kolorki są wybitnie "letnie". Nawet na czystej wodzie będzie dobrze. ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 7 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 W maju łowię na małym leśnym jeziorku i wydaje mi się że na tej wodzie przynęty w kolorach srebrnych słabo działają, do takiego wniosku dochodzę może się mylę. ????Spróbuję troszkę na takie teraz. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 8 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2022 Jakby Ci się jednak nie sprawdziły to zaklepuję 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
topolek78 Opublikowano 9 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2022 No, to, to jest to..... Piękna robota. Ja będę moczył moje Twoje rybki już niedługo..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 14 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2022 Chyba na ryby czas się wybrać ????????. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 19 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2022 Ktoś "musi zacząć" ????. Po "krótkiej schadzce" udało się wydłubać tego jegomościa. Nie było lekko, mocna "lampa" i temperatura dawały się we znaki. Oczywiście "żaba"???? poszła w ruch. ???? ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 20 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2022 Małe co nieco zrobilem na giełdę, może się wydawać że to trochę drogo ????,ale myślę że warto ????????. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 22 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 Okazało się że biorą nie tylko na czarną ????. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 22 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 Okazało się że biorą nie tylko na czarną ????. Resized_20220522_203220.jpeg Resized_20220522_183836.jpegDokładnie ????,nie musi być czarnawa ????.Brązik z dodatkiem cyny (w zależności od kaprysu pstrągów czasami cyna srebrna czasami palona w mniejszym lub większym stopniu ????) to podstawa jak dla mnie????. Dzięki za zdjęcia, poprawiłeś mi humor ???? bo ja dziś na zero ????????????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 22 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 Ja dzisiaj musiałem łowić na tą jedną blaszkę. Tydzień temu z samochodu wyciągnąłem sprzęt spinningowy. Wożę teraz muchówkę bo powoli zaczyna się pokazywać jętka. Ponieważ dzisiaj szanse na rójkę były zerowe to wrzuciłem spinning i pojechałem. Nad wodą okazało się że mam jedynie pudełko z suchymi i jedną delbankę zapiętą do agrafki ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mysha Opublikowano 25 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2022 CD... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi