jacek.hetflaisz Opublikowano 26 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 CD... Resized_20220525_180926.jpegCieszę się bardzo że przełamałeś się do delbanki i łowisz takie śliczne pstrągale ????????????.Super, i czekam na więcej ????????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 26 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2022 Czekoladki dla mnie ????. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 27 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2022 Czykuladki są najlepsze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 28 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2022 Chyba się pomylił ☺. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Chyba się pomylił ☺.Oj! Chyba nie... BRAWO Jacek! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 29 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 Kurcze na złote też można coś złowic ????????????. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 29 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2022 (edytowane) Kurcze na złote też można coś złowic . Jacek, przypon puszcza przy agrafce - do wymiany... Czuwaj! Edytowane 29 Maja 2022 przez Dokuś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 "Cały miesiąc" biegania z muchówką i wyniki takie sobie. Ale nie doszukujmy się winnych tego stanu. Cóż, tak to coraz częściej bywa.Dziś szybka decyzja o wyjeździe, bo do końca tygodnia już się nie uda. Rozsądek podpowiada - weź muchówkę, pośpiech mówi - weź spining. Nie ma co szukać kompromisu - jedziemy spiningować, bo i czasu mało do końca dnia. Dotarcie do rzeki to długi "spacerek" przez las. W końcu na miejscu - choć dla zmyłki to nie ta miejscówka co na zdjęciu . Chwila obserwacji i ... sporo jętki i chrusta wkoło. Rybki atakują aż miło popatrzeć. No cóż mamy spining i chyba cudów nie ma się co spodziewać... Dwie godziny machowania i efekt w postaci 5 potoków w rozmiarze 35-40 cm, w tym większość (3) na delbankę. Nie ma co męczyć rybek, więc zdjęcie tylko pierwszej złowionej. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 31 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 Za niecałą godzinkę zakończenie konkursu w kategorii: "Rybka na Delbankę" i "Rybka na Rybkę" Jury już się zbiera ????,narada i liczenie głosów potrwa całą noc ????,wyniki podam rano ????????????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 31 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2022 Za niecałą godzinkę zakończenie konkursu w kategorii: "Rybka na Delbankę" i "Rybka na Rybkę" Jury już się zbiera ????,narada i liczenie głosów potrwa całą noc ????,wyniki podam rano ????????????.Dasz radę coś napisać po takim całonocnym "liczeniu"? ???????????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 1 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Po burzliwej całonocnej naradzie ogłasza, zwycięzcą w kategorii "Rybka na Rybkę " zostałem ja ????????????,oczywiście to żart, brak zwycięzcy niestety. Zwycięzcą w kategorii "Rybka na Delbankę "to będzie trzech, bo tylko tylu startujących było ????.Jury postanowiło zwiększyć pulę nagród i rozdzielić ją na trzy nagrody ????????. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Szanowne Jury niech wydłuży czas konkursu np. do końca sezonu pstrągowo - trociowego, to i więcej fajnych zgłoszeń pewnie się pojawi . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 1 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Szanowne Jury niech wydłuży czas konkursu np. do końca sezonu pstrągowo - trociowego, to i więcej fajnych zgłoszeń pewnie się pojawi . Myślę że można taki konkursu przedłużać co miesiąc jeśli tylko będziecie chcieli . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 1 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Chyba się pomylił ☺. 20220528_175944.jpg 20220528_180001.jpgŁadny kaban 50+? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 1 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2022 Ładny kaban 50+?Nie wiem, nie miałem nawet torby ze sobą miałem tylko wędkę i małe pudelko z kilkoma blaszkami. Wyskoczyłem tylko na chwilę zobaczyć co się dzieje nad rzeką, nie planowałem nic złowic ????.Ale 50 cm to nie miał, ale i tak jak na stan rybostanu w mojej rzece to był piękny ????. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 2 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2022 Będzie trzeba w weekend znaleźć między sandaczami trochę czasu na wypad na kropy... ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 4 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Srebro,złoto i patyna.Wielkość taka jaką najbardziej lubię, na taką to i Okonek weźmie a i metrowej mamusi też da radę ????. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Gołąb Opublikowano 5 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2022 Piękne ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 10 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 Dziś coś innego dla odmiany ☺,troszkę złomu około 7kg, pół ogniwka łańcucha, troszkę starego pasa transportowego ????????,i z tego ma być ciężarek ogumowany do łódki. ???? Jeszcze oczywiście nie skończony ????. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lenny Opublikowano 10 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 Po tym jak spojrzałem na zdjęcia, zanim przeczytałem opis, pierwsze co mi przyszło do głowy to: "jak Ty to chcesz przeklepać na blaszki" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 10 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2022 Po tym jak spojrzałem na zdjęcia, zanim przeczytałem opis, pierwsze co mi przyszło do głowy to: "jak Ty to chcesz przeklepać na blaszki" Nie prowokuj, bo to zrobi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 11 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2022 Może taki piękny to on nie jest ????,ale swoje zadanie spełni i bezpieczny dla łódki będzie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 (edytowane) Dziękuję Jacku za piękne delbanki Dziś dzień, niby po deszczu, popadało tyle co kot napłakał, ale szybka decyzja o wyjeżdzie, bo znów w najbliższych dniach się nie uda. Oczywiście delbanka w roli wiodącej Pierwsze rzuty wyglądają obiecująco, bo co parę machnięć coś "puka" lub "siada". Same maluchy, jeden może zbliżony do wymiaru. Dobrze , że jest życie w wodzie Kolejne podejście do miejscówki z decyzją oddania odległego rzutu. Ledwo delbanka dotknęła wody i potężne uderzenie, ale i chwilowy STOP. Za chwilę młynki. Z daleka wygląda mi na szczupaka, ale odjazd z 15 metrów w dół upewnił mnie w przekonaniu , że to jednak król rzeki. Dokręcenie hamulca niewiele daje, bo przeciwnika tylko chwilowo zatrzymało w miejscu. Nie ma co męczyć ryby, szybka decyzja o podążeniu w jej kierunku i po wielu akrobacjach udało się rybkę podjąć. 59 cm szczęścia. Edytowane 14 Czerwca 2022 przez Delbanka 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 14 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 (edytowane) Dziękuję Jacku za piękne delbanki Dziś dzień, niby po deszczu, popadało tyle co kot napłakał, ale szybka decyzja o wyjeżdzie, bo znów w najbliższych dniach się nie uda. Oczywiście delbanka w roli wiodącej Pierwsze rzuty wyglądają obiecująco, bo co parę machnięć coś "puka" lub "siada". Same maluchy, jeden może zbliżony do wymiaru. Dobrze , że jest życie w wodzie Kolejne podejście do miejscówki z decyzją oddania odległego rzutu. Ledwo delbanka dotknęła wody i potężne uderzenie, ale i chwilowy STOP. Za chwilę młynki. Z daleka wygląda mi na szczupaka, ale odjazd z 15 metrów w dół upewnił mnie w przekonaniu , że to jednak król rzeki. Dokręcenie hamulca niewiele daje, bo przeciwnika tylko chwilowo zatrzymało w miejscu. Nie ma co męczyć ryby, szybka decyzja o podążeniu w jej kierunku i po wielu akrobacjach udało się rybkę podjąć. 59 cm szczęścia. Ja pierdziu ????????????????,gratulacje wielkie????????????,piękny kropas????????, super???????????? . Edytowane 14 Czerwca 2022 przez jacek.hetflaisz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Jak pokropiło i pochmurno to i warto odwiedzić rzekę. Szału nie było. Udało się złowić więcej obcych niż rodzimych gatunków - taki mamy klimat Woda niska, ale to jak chyba w większości pomorskich rzek. Delbanka na końcu zestawu przyniosła m.in. takiego pstrunga - 46 cm. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi