Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

Jak pokropiło i pochmurno to i warto odwiedzić rzekę. Szału nie było. Udało się złowić więcej obcych niż rodzimych gatunków - taki mamy klimat  :(

Woda niska, ale to jak chyba w większości pomorskich rzek. Delbanka na końcu zestawu przyniosła m.in. takiego pstrunga - 46 cm. 

attachicon.gif 2006202246.jpg

Miło poczytać takie wpisy ????.

Coś widzę że chyba polubiłeś się z tymi moimi żabami ????????.

• Like 2

Na ostatnim "wypadzie" odgrzebałem w pudełku daaaaaawno nie używaną "rybkę".

Całkiem mile mnie zaskoczyła ????.

post-48428-0-20777500-1655908477_thumb.jpg

To jedna z pierwszych przynęt od Ciebie która zawitała do mnie w pakiecie z "żabami".

W poprzednich latach "dała" parę okoni, na pstrągach nie próbowałem.

????

• Like 9

Na ostatnim "wypadzie" odgrzebałem w pudełku daaaaaawno nie używaną "rybkę".

Całkiem mile mnie zaskoczyła ????.

attachicon.gif 20220620_130143_copy_1957x2322.jpg

To jedna z pierwszych przynęt od Ciebie która zawitała do mnie w pakiecie z "żabami".

W poprzednich latach "dała" parę okoni, na pstrągach nie próbowałem.

????

Ja też jakoś Rybki na pstragi za bardzo nie używam, choć kilka pstrągów złowiłem na Rybkę.

Jakoś mi się ubzdurało że to nie jest blaszka na pstragi ????,i wychodzi to że byłem w błędzie ????????.

wreszcie miałem okazję przetestowac większe blaszki:) rewelka:) jakoś delbanką zdecydowanie przyjemniej mi się łowi, ale tym razem to rybka była lepsza:)

post-49552-0-87350800-1656623228_thumb.jpg

delbanka jest ewidentnie za mało selektywna skoro biorą takie okazy... okoń nie najechany, ewidentne branie w opadzie...

post-49552-0-83272900-1656623660_thumb.jpg

ps. żeby nie było że tylko ryby cierpią - ja łowienie zacząłem od wyrywania sumowej kotwicy 2/0 z palca:(

• Like 5

wreszcie miałem okazję przetestowac większe blaszki:) rewelka:) jakoś delbanką zdecydowanie przyjemniej mi się łowi, ale tym razem to rybka była lepsza:)

attachicon.gif DSC00269a.jpg

delbanka jest ewidentnie za mało selektywna skoro biorą takie okazy... okoń nie najechany, ewidentne branie w opadzie...

attachicon.gif IMG_20220630_055043a.jpg

ps. żeby nie było że tylko ryby cierpią - ja łowienie zacząłem od wyrywania sumowej kotwicy 2/0 z palca:(

Bardzo się cieszę że blaszki się sprawdziły ????,dzięki za fotki szczeglnie Suma.

Czekam na następne fotki ????????????.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Przepiękne Jacku. Kamil ma rację, ich miejsce w jakiejś gablocie. Niesamowite, że potrafisz i chcesz tworzyć takie cacuszka.

Dzięki Januszu za miłe słowa ????,ale co do gabloty to tak nie bardzo ???? wolę jednak żeby coś od czasu do czasu złowiły ☺????.