Mekamil Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2022 Z góry dziękuję! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 cześć!w srode wybrałem sie na sumy... poniewaz w rzece pojawiło sie ostatnio sporo okonia postanowiłem przy okazji przetestowac świeżo zrobionego travelka matagi - taka okoniówka do 6g wyrzutu... na gumy łowic nie lubie więc zabrałem pudełko z pstrągowymi blaszkami. okazało się, że na maleńką rybkę bierze wszystko. połowiłem mnóstwo okoni - wystarczyło rybke opuścić do dna potem kilka obrotów korbką i przerwa na opad do dna. co dwa góra trzy rzuty kontakt z rybą. przy czym na większą rybkę brały większe okonie za to rzadziej. złowiłem tez kilka sandaczyków... w pewny momencie niczym nie różniące się od innych branie... opór nieco większy, myslę - pewnie sandaczyk, może nawet powyzej 40... po chwili czuję charakterystyczne uderzenia w linkę - sum... zwijam spokojnie bez większego oporu, domyslam się, że duży nie jest... jaja zaczęły się gdy spróbowałem go oderwać od dna, z każdą chwilą wydawał się większy. na sprzęcie typowo okoniowym hol trwał długo i zakończył się pod drugim brzegiem - zaczepiony wszystkimi grotami kotwiczki w kacie pyska nie miał najmniejszych szans się odczepić... miał 119cm:) ucieszyłeś się z fotki poprzedniego suma - masz kolejnąwieczorem w ramach niespodzianki wzięły jeszcze dwa ładne klenie... ten z fotki 46cm... kleni chyba też w watku nie miałeśa następnego dnia połowiłem swoje rekordowe sandacze:) jak wyjąłem pierwszego w pierwszej chwili byłem przekonany, że złowiłem kiełbia - te same kolory, zamiast pasków jakieś kropki, tylko kształt głowy inny... w sumie 4 "okazy" - najmniejszy miał ponizej 12cm:)fotki nie będzie -regulamin:( blaszki są wręcz rewelacyjne:) spodziewałem się jakis brań, ale na pewno nie tyle... drugiego dnia na wodzie kompletnie nic się nie działo, a i tak okonia dało sie skusić 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 trochę lepsza fotka suma - tym razem nie z komórki:) 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 trochę lepsza fotka suma - tym razem nie z komórki:) DSC00303.jpgBardzo dziękuję za fotki ????,i za cały opis. Takie relacje z nad wody dają mi najwiecej satysfakcji z całego tego mojego klepania ????.Jest to też takie troszkę potwierdzenie tego co ja w tych dwóch typach blaszek dostrzegłem już dawno ☺ potrafią otwierać wodę ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 5.5cm i 6.5cm z blachy miedzanej 1.4mm. Wersja "Rybamaja" ☺ 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Ale pięknie wyszły ,, krasnopiórki ,, 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Jeszcze na szybko takie trzy dla Michała ????. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strumyk Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Fajne te blaszki, no i nabicie gramatury na nich to duży plus ! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Fajne te blaszki, no i nabicie gramatury na nich to duży plus ! Fajne ? one są zaje ....e są tak skuteczne że przestałem na nie łowić bo co rzut to ryba A gdzie napięcie i oczekiwanie Ja śmiało mogę powiedzieć że to już klasyka na pstrągi i trocie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Jedna dla mnie ???? i jedna dla Wiesia ????.Wyszły takie ciut większe niż miały być ???? (bo to z nowego szablonu) 9.7cm waga 23g. Lekka też zmiana w ubarwieniu ????????. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 23 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2022 BOSKIE!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2022 Rybka CU-AL ????. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Coś na szczupaki z nie głębokiej wody karasiowo linowej wody. Blacha niecały 1mm. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Śmiem domniemywać, że to o ,,moją wodę" chodzi Jacku?I faktycznie kolorystycznie wpadają w ubarwienie lina i karasia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Śmiem domniemywać, że to o ,,moją wodę" chodzi Jacku?I faktycznie kolorystycznie wpadają w ubarwienie lina i karasiaZgadza się to na Twoją wodę ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Zgadza się to na Twoją wodę ????.I na wiele innych ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 27 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2022 To miały być normalne dwie nieduże rybki około 7cm , w ostatniej chwili przyszedł mi do głowy taki pomysł że te dwie rybki wygięcie dostaną takie jak delbanka ????.I tak powstały Rybko-Delbanki. ???? 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 1 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2022 (edytowane) cześć Jacku:)dla ciebie trzeci sum na rybke - od teraz można ją uznać za pełnoprawną przynętę sumową fotki kiepskie, niestety światła brakowało... wziął w jednyn z pierwszych rzutów, krótko po szóstej... chciałem połowić okonie, ale na małą rybke było tylko pojedyncze puknięcie... no to założyłen większą (10cm i 16g) i w pierwszym rzucie branie:) już myślałem, że będzie okoń podobny do tych z Twoich fotek, ale kiedy nie dał się podnieść do powierzchni sytuacja stała się jasna...byłem trzy dni - ryba nie żarła... skuszenie okonka do brania chwilami graniczyło z cudem... powtarzalnie brały tylko mikro sandaczyki - złowiłem ich chyba więcej niż okoni:) do tego były trzy klenie... i obcinka - chciałem odzyskać blaszkę, nawet udało mi się skusić go ponownie do brania ale po kilku sekundach spadł a na koniec łowienia niespodzianka - z opadu rybkę zeżarł całkiem fajny szczupak:) na tą samą blaszkę co wcześniej sum, a łowiłem nią może dwie godziny przez całe trzy dni nad Wisłą...i wszystko na super delikatną okoniówkę Edytowane 1 Września 2022 przez czarny1 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 2 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Michał po prostu "LUBIĘ TO"????????????.Dzięki Tobie dowiaduje się wiele ciekawych rzeczy o moich blaszkach, dzięki wielkie za to. Tym bardziej że ja nie mam możliwości łowienia w takich wodach jak Twoje z tak odmiennym rybostanem niż u mnie ????????????????.Zostaniesz chyba testerem moich blaszek ????????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 2 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Na blaszki chwilowo nie mam czasu ????,ale niektóre pomysły jakoś mnie mobilizują do znalezienia chwili aby coś tam zrobić ????. Plan był aby zrobić w miarę lekką i ciut większą cykade, w sumie to jeszcze nie wiem co mi wyszło. 9.5cm 25g 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 7 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 Cykada petarda! Jakby co to jestem zainteresowany ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 7 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2022 (edytowane) Cykada petarda! Jakby co to jestem zainteresowany ;)Kamilu tej już nie mam ????,ale dla Ciebie zrobię następną ????????. Edytowane 7 Września 2022 przez jacek.hetflaisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 10 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Taki mały powrót do przeszłości ????,coś na podobieństwo moich pierworobnych ????. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 13 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 9.7cm 27g9.2cm 25g7.5cm 17gCykadki dla Kamila ????. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strumyk Opublikowano 13 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2022 Nie ma co, dopracowane te cykady ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi