Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

post-65453-0-35264900-1677835080_thumb.jpgpost-65453-0-20443800-1677835101_thumb.jpgpost-65453-0-83570500-1677835119_thumb.jpgpost-65453-0-38081000-1677835137_thumb.jpg

Od czasu do czasu coś tam sę jeszcze wyklepie ????, a jeśli chodzi o dostępność to niestety już nie ma dostępności, na zamówienie też już nic nie robię.

Takie niestety czasy nastały ☺.

Jedynie jak mi się nazbiera jakaś nadwyżka to wtedy bedą na giełdzie ????.

• Like 12

Wiem, że można zrobić błystkę, która będzie morskim killerem. Tymczasem najlepszą morską blachą jaką używałem jest Jaxon Ukla 2, która przebija pracą wszystkie inne jakie miałem okazję testować. Ściągana odpowiednio szybko ucieka w bok gdzie przez moment pracuje następnie ucieka w drugą stronę, znowu pracuje i tak na zmianę. Gdyby tylko "wydrobnić" jej pracę "podstawową" to uzyska się błystkę idealną.

• Like 1

Teoretycznie może latać gorzej ale masa skupiona w tylnej części przynęty wyzwala w niej szeroki ruch wahadłowy a takie majtanie to nic ciekawego. Zwiększenie masy z przodu zwykle powoduje drobniejszą akcję. Widziałem kiedyś świetną błystkę, którą używali Francuzi, może znajdę ten film, błystka surfowała wręcz po powierzchni wody, coś fajnego. "Klepacze" strasznie zafiksowali się na tradycyjnej akcji wahadłówek, tymczasem przynęty tego typu mogą być zdecydowanie bardziej ciekawe i posiadać nietuzinkową akcję.

• Like 1

• 2 tygodnie później...