guciolucky Opublikowano 15 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 Zabrałem siostrzeńca do muzeum, znalazł coś interesującego i mnie zawołał 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 15 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2023 O ile się nie mylę ????,to jest to blaszka wykuta z jednego kawalka metalu czyli blaszka i hak to jeden kawalek metalu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 16 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 Dokładnie tak, haczyk leżący obok też robi wrażenie, niemniej jak widać ludzie od dawna lubili używać sztucznych przynęt. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 16 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 Dokładnie tak, haczyk leżący obok też robi wrażenie, niemniej jak widać ludzie od dawna lubili używać sztucznych przynęt. Kuba, ale wówczas żyły dinozaury i ryby były zdecydowanie większe . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 16 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 Kojarzysz wyrobnika? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 16 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2023 Zbieram woblery, ale w tym co pokazałeś widzę potencjał . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobby0404 Opublikowano 17 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 (edytowane) Kuba, ale wówczas żyły dinozaury i ryby były zdecydowanie większe .Kiedy żyły dinozaury, to nie było jeszcze ludzi Jedna posłanka też się zagalopowała i opowiadała jak to ludzie kamieniami rzucali w dinozaury Edytowane 17 Maja 2023 przez Bobby0404 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 22 Maja 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2023 Przygotowania na Czerwiec, głównie będzie opading ????.Bo narazie męczę się na leśnej kałuży,ale jeszcze kilka dni i wracam na wodę właściwą (sandaczową)????. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 1 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2023 Hejka.To może ja zacznę: byłem dzisiaj na festynie z okazji DNIA DZIECKA. Parę zdjęć na miejscu a potem 3 godzinki "do lasu".Oczywiście "piąteczka" nie zawiodła ???? ???? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 No dobra, czas zacząć, mając nadzieję, że to nie ostatni wpis...Dziś rano wypad nad rzekę. Woda katasrofalnie niska, no ale czego się spodziewać , skoro z roku na rok coraz gorzej. Niedługo te nasze strumyki całkiem wyschną a nasze rzeki zostaną strumykami, po czym... Od początku pełne słońce nie wróżyło dobrze. Póki słońce było nisko coś tam brało, na przemian potoki i tęczaki, ale bez rewelacji wymiarowych. W trakcie udało się coś wydłubać na delbankę, z rynny wyszła samica tęczaka 42 cm.Chuda ale długa. Kiedy ten deszcz wreszcie popada? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 4 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 No dobra, czas zacząć, mając nadzieję, że to nie ostatni wpis...Dziś rano wypad nad rzekę. Woda katasrofalnie niska, no ale czego się spodziewać , skoro z roku na rok coraz gorzej. Niedługo te nasze strumyki całkiem wyschną a nasze rzeki zostaną strumykami, po czym... Od początku pełne słońce nie wróżyło dobrze. Póki słońce było nisko coś tam brało, na przemian potoki i tęczaki, ale bez rewelacji wymiarowych. W trakcie udało się coś wydłubać na delbankę, z rynny wyszła samica tęczaka 42 cm. teczak.jpgChuda ale długa. Kiedy ten deszcz wreszcie popada? teczak2.jpg Rzeczywiście malutko wody , ale najważniejsze, że przewietrzyłeś się i nie nudziłeś się nad wodą . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 4 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 Co tu dużo mówić ☺,dziwny ten nowy sezon ????.Mi to idzie narazie jak po gruzie,ale nie poddaje się.???? 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 Pozdrowienia z Islandii, jeziorko Pingvallavatn. Niestety utopiłem ją ???????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 12 Czerwca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 Pozdrowienia z Islandii, jeziorko Pingvallavatn. Niestety utopiłem ją ???????? IMG_20230610_144050_copy_2736x2052.jpgSkalne i kamieniste chyba te łowiska?????Będzie rwane często ????????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 12 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2023 Już się nauczyłem jak tam łowić ???? Pierwsze rybki wyszły ???????? Na tej wodzie trzeba trafić na spokojniejszą pogodę i można bez rwania łowić. Woda kryształ czysta i dużo w polaroidach widać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 Piątkowy 34 cm okoń na 11 gramową rybkę. Miały być szczupaki ale nie współpracowały. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 19 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2023 W niedzielę dogrywka i blisko 70cm szczupaczek kusi się na tą samą przynętę. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 1 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 Uwaga, uwaga ☺,nagroda z konkursa wędruje do kolegi Andru77 ????,gratuluję wygranej ????. Jeszcze coś dołoże dodatkowo ????. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 1 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 Dziękuję. Szkoda,że tak mało ryb brało udział. Ja nie odpuszczam i jeszcze liczę, że na Jackowe blaszki połowię klenie i bolenie. Z tym,że boleń to późna jesień i blaszka prowadzona powoli tuż nad dnem. Mam kilka fajnych miejscówek na ten czas, ale jeśli chodzi o gatunki to tam mogę tam złowić wszystko . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 4 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2023 "Rybki" dotarły do nowego akwarium. Już przebierają płetwami by wyjść z nimi na spacer.???????????? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andre99 Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 przepiękne te blaszencje,,w wodzie pewnie jak żywe rybki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 8 Lipca 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 przepiękne te blaszencje,,w wodzie pewnie jak żywe rybkiDzięki ????.A w wodzie to tak mniej więcej wygląda przy jednostajnym prowadzeniu. https://youtu.be/7kLc1fXtz-I Ale łowienie w opadzie daje dużo więcej możliwości. ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 8 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2023 A jerkowanie rybkami ile daje możliwości 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Udało mi się przekonać samego siebie ???? żeby wreszcie coś tam sobie wyklepać. Lekko nie było, ale jakoś po najniższej linii oporu coś zrobiłem. Potrzebowałem coś do rzucania i trolingowania w takiej wielkosci i wadze. Dokładnie wyszły 12.4cm waga 34g,35g,37g. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 31 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2023 (edytowane) Wszystkie już się spotkały z zębami drapieżników. Edytowane 31 Sierpnia 2023 przez Andru77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi