jacek.hetflaisz Opublikowano 6 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 Jakoś tak wyszło że mi się dziś zachciało zrobić jakiegoś eksperymenta ☺.Dokładnie 14.6cm blacha aluminiowo miedziana, przeznaczenie powolny troling po płytszej wodzie jak mi się znudzi machine ????. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 6 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2024 Super:) jakby i Ci się znudziła to chętnie wezmę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 9 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 https://youtu.be/_yrkuUls24o?feature=shared Oceńcie sami czy to będzie łowić. Filmik słaby i wszystkiego nie pokazuje ale coś tam widać ????. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 9 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 No bardzo ciekawie prezentuje się! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 9 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 Jak to wagowo wyszło? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 9 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 Jak to wagowo wyszło?To ta ze zdięcia powyżej 29g 14.6cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smudek Opublikowano 9 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2024 Dobry wynik! Na majówkę TOP! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 20 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Ja w wędkarstwie morskim z plaży cały czas jeszcze raczkuje i ciągle się uczę ????. Dlatego mam prośbę do osób bardziej doświadczonych o jakieś podpowiedzi sugestie. Chodź mi o kształty i ugięcie blaszek do połowu troci. Czy takie ugięcie jest ok? Jeśli macie jakieś sprawdzone blaszki to chętnie bym obejrzał ????. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Jedyną sugestie jakie miałem od kolegi jak mu zrobiłem blaszkę,to była za lekka,chciał około 30gr :/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz95s Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Ugięcie napewno będzie dobre, ale jak kolega wyżej napisał, musi być ciężej trochę. Zakres od 22/30g myślę że będzie spoko, lusterkowanie w opadzie jak najbardziej wskazane.Blachy zazwyczaj dosyć wąskie przypominające tubisy, śledzie. Taki kształt też sprawia że blachy dalej lecą. Akcenty pomarańczowego, żółtego, różowego, czerwonego robią robotę, kolejność nie przypadkowa, bynajmniej u mnie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Jacek ja myślę, że jak pracą nie odbiegają od sławetnego jaxona tabiasa to będą dobrze wabić i łowić ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 20 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 Co do wagi to wiem o co chodzi, mi akurat są potrzebne takie około 20g, łowiąc na cięższe będę miał same zaczepy po prostu tam gdzie łowię jest w ciul kamieni. Bardziej interesuje mnie kwestia wygięcia blaszek czy bardziej proste czy bardziej krępowane????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 20 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2024 (edytowane) Blachy mocniej wykrępowane - przy wietrze (od czoła lub z boku) będziesz miał większe trudności z wyrzutem (szczególnie osiągnięciem odległości jak i kierunkiem lotu). Ciut bardziej płaskie będą bardziej lotne - abu toby, zamki itp. Nawet jaxon tabias jest "płaski" Kwestia kompromisu. Jeśli Tobie te się sprawdzają w konkretnym miejscu, to znaczy, że są ok Ja nawet na płytszych odcinkach używam raczej "prostych" blach. Edytowane 20 Marca 2024 przez Delbanka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 21 Marca 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2024 Się zobaczy co to wyszło ????. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 30 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2024 Hej!… Co to za cisza?… Święta są… ????…A więc, tradycyjnie życzę Wam Hetflaiszowcy pięknego czasu! ???????????????? K 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Te zajączki to mi szczęścia troszkę chyba przyniosły ????. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2024 Te zajączki to mi szczęścia troszkę chyba przyniosły .Mówisz - masz!... Piękna rybka! Kolory "zajączkowe"!... Gratulacje Jacek! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Odświeżanie moich staruchów, bo mi tylko takie zostały ☺.Ponowne cynowane i podmalowane, w sumie co im więcej potrzebne ????.Aby do Maja ????. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2024 Odświeżanie moich staruchów, bo mi tylko takie zostały ☺.Ponowne cynowane i podmalowane, w sumie co im więcej potrzebne .Aby do Maja .PYSZNIE! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Czy wiecie ile tu jest stuknięć młotka????????? 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 (edytowane) Czy wiecie ile tu jest stuknięć młotka? 20240416_131148.jpg 20240416_131536.jpgŹle zadane pytanie...Czy cena rybki jest adekwadta do ilości pracy włożonej do jej wytworzenia?Odpowiedź brzmi: NIE, bo cena powinna być wyższa Wracając do źle zadanego pytania: Będzie 654 "puknięć" Edytowane 16 Kwietnia 2024 przez Delbanka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Czy wiecie ile tu jest stuknięć młotka?Cztery tysiące czterysta czterdzieści cztery!... Czuwaj!... ALE ŁADNIUTKIE BĘDĄ!!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Cztery tysiące czterysta czterdzieści cztery!... Czuwaj!... ALE ŁADNIUTKIE BĘDĄ!!!Wiesiu jutro swoje zobaczysz ????,suszi się na razie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Spać nie będę... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2024 Jedno, ale porządne . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi