Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

Jacku, jeszcze nie doszedłeś do siebie po wspólnym łowieniu na Grabowej?  ;)  :lol: .

Tobie i naszemu przewodnikowi Arturowi bardzo dziękuję za spotkanie.

Sławku cała przyjemność po naszej stronie, było nam bardzo miło poznać Cię osobiście i wspólnie powędkować ????.

Mam nadzieję że jeszcze kiedyś będzie okazja to powtórzyć ????.

A po tym urlopie to faktycznie jestem jakiś leniwy ????????.

• Like 3

Dziękujemy Sławku. 

Tak na marginesie, to trochę nieładnie przyjechać w odwiedziny na łowiska kolegów i złoić im skórę przyzwoitych rozmiarów potokiem  :)

Szkoda, że troć nie dopisała, ale jaki przewodnik takie wyniki  :lol:

Do następnego razu  :)

Jacku uwierz, leniwy to Ty nie jesteś  :)

Edytowane przez Delbanka
  • Like 2

Dziękujemy Sławku. 

Tak na marginesie, to trochę nieładnie przyjechać w odwiedziny na łowiska kolegów i złoić im skórę przyzwoitych rozmiarów potokiem  :)

Szkoda, że troć nie dopisała, ale jaki przewodnik takie wyniki  :lol:

Do następnego razu  :)

Jacku uwierz, leniwy to Ty nie jesteś  :)

No i musiałeś się wygadać że nam Sławek dupska skopał ????,przewodnika to wychwalasz a to że ja Sławkowi pstrągi naganiałem to nawet nie wspomnisz ???????????????? ????????.

Żartuje ???? fajnie było ????.

• Like 2

Arturze, Jacku, Piotrze następnym razem poprawię się  ;)  :lol: .

Byliście tak uprzejmi, że najlepsze miejsca dla mnie zostawiliście  ;) .

Bardzo Wam dziękuję za miłe spotkania :) . Gdybym z Wami nie umówił się, to pewnie bym w ogóle nie miał wędki w ręce podczas wolnego.  Cieszę się Jacku, że złowiłeś swojego pierwszego klenia.

Piotrze tamten potok nie liczy się, nie było fotki, jakoś nie chciał pozować  ;) .

Dzięki jeszcze raz. Takie chwile wspomina się mile  :) .

• Like 3

Czekam,czekam może ktoś wstawi mi jakieś zdjęcie z jakąś rybką ???? a tu nic i nic ☹️.

To postanowiłem wreszcie sam coś złowić i zdjęcie se wstawić ????????.

A tak na serio to rano wstać mi się nie chce???? i na rybki pojechałem jak się wyspałem ????, miało być tak tylko rekreacyjne ???? a wyszło jak wyszło ????.

Sandacz 78cm i trzy szczupaki ???? i to w samo południe.

Zdjęcia oczywiście z tego nieszczęsnego mojego telefonu.

post-65453-0-20533200-1565453585_thumb.jpgpost-65453-0-71759900-1565453597_thumb.jpg

I po co to wstawać tak wcześnie rano ????????.

• Like 12

Z cyklu ????, tylko dla widzów o mocnych nerwach ????, Jacek robi brzydala ????.

Potrzebne materiały to troszkę blachy i troszkę brudu ????, czyścimy tylko ranty blaszki po oszlifowaniu.

To efekt tego że znowu nic mi się nie chce ????.

post-65453-0-45079400-1565689321_thumb.jpgpost-65453-0-28101300-1565689334_thumb.jpgpost-65453-0-50976000-1565689352_thumb.jpgpost-65453-0-01948200-1565689373_thumb.jpgpost-65453-0-00289100-1565689389_thumb.jpgpost-65453-0-96536900-1565689400_thumb.jpg

• Like 11

No normalnie chciał mi zjeść brzydala ????.

Króciutki wieczorny wypad nad Wieprze w sumie jedno branie tego osobnika,ale to i tak fajna rybka jak na obecny rybostan tej pięknej rzeki.

Pstrągal fajny czterdziestka tak na oko ???? bo nie mierzony , dwie szybkie fotki i do wody.

Najważniejsze że brzydal rodziewiczony ????, może będą z niego ludzie.????

post-65453-0-48607300-1565893113_thumb.jpgpost-65453-0-44750500-1565893136_thumb.jpg

• Like 6

Magia.

Magiczna kotwica, magiczna żyłka. Takie zdjęcia przypominają mi, że magia istnieje.

;)

To nie magia ????, żyłkę widać na pierwszym zdjęciu ????,kolor brąz żyłka federowa a kotwiczka po prostu zwykłe VMC ????.

Może na tym zdjęciu magii nie będzie ????.

post-65453-0-93939800-1565953475_thumb.jpg

Edytowane przez jacek.hetflaisz
  • Like 2

Ślepy już jestem, to i z żyłką miewam kłopoty. Zwłaszcza, gdy związać ją trzeba.

A kotwica, powiadasz, że zwykła? Jak dla mnie, magicznie zmienia swe miejsce wbicia w pstrąga, to w górną szczękę, to w dolną... Czyli - magiczna ;)  :)

• Like 1

Ślepy już jestem, to i z żyłką miewam kłopoty. Zwłaszcza, gdy związać ją trzeba.

A kotwica, powiadasz, że zwykła? Jak dla mnie, magicznie zmienia swe miejsce wbicia w pstrąga, to w górną szczękę, to w dolną... Czyli - magiczna ;)  :)

No niestety to nie był pstrąg z lodówki tylko żywy prosto z rzeki i grzecznie nie chciał leżeć i pozować do zdjęć .

• Like 2

W sumie to nie wiem dlaczego ja się tłumacze, ale powiem szczerze ta sytuacja mnie ruszyła i bez urazu ale nie lubię jak ktoś insynuuje mi że jestem oszustem a tak to odebrałem.

Lubię żarty ale do pewnego stopnia.

To może na koniec tego wpisu spróbuję zażartować z tego wszystkiego.

A więc to było tak, pstrąga złowiłem na robaka, potem wsadziłem mu blaszkę do pyska wbijając kotwiczke w górną szczękę ale pstrąg ją wypluł no to wbiłem mu kotwiczke w dolną szczękę ,a na koniec go zeżarłem.

Wybaczcie ale jestem wku....ny.

Edytowane przez jacek.hetflaisz
  • Like 5

Z pewnością ???? wygląda mega ???? najbardziej podobają mi się właśnie takie. Ciężko określić ale ma to coś ????????????

• Like 2

Jacku, Twoje blaszane rybki połowiły trochę w tym roku. Szczupaki, niestety, nie za wielkie, ładnie w nie tłuką. Wszystkie brania były z opadu lub przy poderwaniu z dna. Jednak takie łowienie ma jak dla mnie jedną wadę.

Jest nudne????, zbyt powolne????. Za bardzo niecierpliwy jestem????

• Like 1

Jacku, Twoje blaszane rybki połowiły trochę w tym roku. Szczupaki, niestety, nie za wielkie, ładnie w nie tłuką. Wszystkie brania były z opadu lub przy poderwaniu z dna. Jednak takie łowienie ma jak dla mnie jedną wadę.

Jest nudne????, zbyt powolne????. Za bardzo niecierpliwy jestem????

Dla bardzo niecierpliwych mam w ofercie ????coś specjalnego ????, super budżetowa rybka alu troszkę ponad 9cm o wadze 12g opad na kilku metrach można wykorzystać na inne zajęcia bo trwa wieki ????.

post-65453-0-11290700-1566238876_thumb.jpgpost-65453-0-41145100-1566238890_thumb.jpgpost-65453-0-05663500-1566238903_thumb.jpgpost-65453-0-78800700-1566238913_thumb.jpg

• Like 4