Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę się pochwalić niespodzianką od Janusza ????,woblerki super ????????????.

post-65453-0-36342100-1595573116_thumb.jpgpost-65453-0-60908700-1595573134_thumb.jpgpost-65453-0-97259300-1595573150_thumb.jpgpost-65453-0-74402700-1595573166_thumb.jpg

Janusz dziękuję bardzo ????,i tak przy okazji powinieneś założyć swój wątek autorski i pokazać nam swoje rękodzieła bo napewno było by co podziwiać ????????????????.

• Like 7

Muszę się pochwalić niespodzianką od Janusza ,woblerki super .

Janusz dziękuję bardzo ,i tak przy okazji powinieneś założyć swój wątek autorski i pokazać nam swoje rękodzieła bo napewno było by co podziwiać .

Piękne woblerki Jasiu robi i na pewno cały czas podkreśla, że nie są ładne i że o kamień je... :D Jest z tego znany! :D ...Ale naprawdę są PIERWSZA KLASA (!!!) - jak wszystko ...w tym wątku! :D

• Like 1

Nie zaśmiecaj Jacku swojego świetnego wątku zdjęciami moich potworków.  :) Nie namówisz mnie. Coś tam potrafię zrobić, bo zawsze chciałem łowić na własne przynęty (muchę, woblera, blachę itd.) i kijek uzbrojony własnoręcznie, no i te rzeczy działają. Ale gdzie mnie do tego, co tu na forum widuję. To nie ten poziom. A jak te Jacku nie będą dobre, to się zrobi następne, poprawione. Najważniejsze, że się wie co jest do poprawienia.

• Like 2

Przestań Wiesiu. Piękne to są wyroby z japońskich fabryk i wiele z tych, które nasi koledzy robią. Moje mają łowić. Nie wyglądać.

I o to Januszu właśnie chodźi, mają łowić ????????.

A że są zrobione własnoręcznie od podstaw to są właśnie najpiękniejsze, mają właśnie duszę skromnego twórcy, są niepowtarzalne ????????????????.

Ja tam nie mam żadnego japońskiego woblera ????????????.

A to moje zakończenie tygodnia, czas na weekend ????????.

I żaden japoński wobler im nie podskoczy ????????????????.

post-65453-0-28648500-1595619582_thumb.jpgpost-65453-0-27606000-1595619594_thumb.jpgpost-65453-0-17070200-1595619604_thumb.jpgpost-65453-0-52649500-1595619614_thumb.jpg

Miłego weekendu ????????.

Edytowane przez jacek.hetflaisz
  • Like 10

Wszystko ma swoje miejsce i czas.

Mam kilka wahadeł również "Jackowych" ale ja jakoś nie umiem na nie łowić .

Ale razu pewnego wybrałem sie na nową wodę w poszukiwaniu pstrągów i już prawie wszystko co miałem w pudełku przerzuciłem i ostały się Jackowe blachy. No i tylko nimi udało mi sie coś wydłubać.

Edytowane przez Zybi81
  • Like 1

Z Delbanką tak najczęściej jest nie każdy od razu się do nich przekonuje ????,w sumie to nie wiem czemu czy to przez ten troszkę inny kształt, dziwne garbate, z przodu szersze a z tyłu węższe,kotwiczka jakby nie z tej strony ????,barwy jakieś dziwne jak by coś komuś nie wyszło ☺jakieś brudne szczególnie od spodu ????.

No jakby nie patrzeć trochę dziwne to one są ????.

Ale podsumowując Delbankę to powiem tak ????,jeśli ktoś je posiada a nie używa to nawet nie ma pojęcia co traci ????.

• Like 3

Przypomnę,że ja Delbanki zbroje na dwa sposoby w zależności od potrzeby. No i dzięki temu mamy 2x tyle przynęt niż jest w rzeczywistości, a przełożenie kotwiczki to kilka sekund.

Dla mnie najważniejsze jest to aby Delbanki dawały Wam frajdę z łowienia nimi i aby łowiły Wam oczywiście rybki.

A co do sposobów zbrojenia czy łowienia to wszystkie chwyty dozwolone ????????,napewno łowimy na różnych wodach różniących się od siebie to i dostosować też trzeba się do nich odpowiednio .

• Like 1

Dasz radę, wierzę w Ciebie ????

Pewnie już w gorszy złom za pomocą młoteczka tchnąłeś nowe życie ????

Leszku przecież jak sam wiesz to nie jest nic nadzwyczajnego ☺️,blacha to blacha czy to z nowego arkusza czy z chłodnicy to w sumie to samo ,może troszkę wiecej pracy na odzyskanie i wyczyszczenie ????.

Mogę się założyć że i Ty zrobiłeś nie raz woblerka z kawałka patyka, gałązki czy tam z jakiejś nogi od stołu ????.

Jak to mówią żeby móc to trzeba chcieć ????.

Ale tak czy siak to te z odpadów dają mi najwięcej radochy jakoś lubię ten recykling.☺️

A zawsze na pytanie: Panie a na co wziął? Mogę odpowiedziec: NA CHŁODNICE ????????????.

• Like 2

Ta chłodnica wciąga jak cholera ☺️,chyba będę miał nowe pudełko z blaszkami ????.

Wszystkie zrobione na srebrny mat.

Najwieksza to około 8.5cm, główny cel to mają być okonie ????,a jak będzie to się okaże ????.

post-65453-0-11811800-1596650989_thumb.jpgpost-65453-0-14284100-1596651004_thumb.jpgpost-65453-0-31659600-1596651018_thumb.jpgpost-65453-0-91786100-1596651030_thumb.jpgpost-65453-0-51413400-1596651049_thumb.jpg

• Like 5