jacek.hetflaisz Opublikowano 16 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 A co Jacku masz braki magazynowe ?No takie czasy u mnie nastały,nie ma ani magazynu, ani towaru, ani widoku na zmianę.???????? Teraz to jestem tylko taki samowystarczalny ☺️. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 16 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Ostatnio sę ????zrobione, takie z sentymentu do złotego koloru na który kiedyś dawno lubiłem bardzo łowić ????. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 16 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2021 Piękne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 17 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2021 Piękne te złotka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 22 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2021 Czasami coś tam uda i mi się złowić ????.Dzisiejsze prawie 90cm Wczorajsze 80cm .Zdiecia nie do końca mi wychodzą robiąc je samemu na łódce ☺. Rybki złowione na gumy od Łukasz ????????,muszę przyznać że to bardzo łowne gumy ????. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 29 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Ostatni skromny urobek ????. W tym jedna zrobiona z przedziwnej blachy o grubości 1.5mm ,blacha dziwna bo z jednej strony aluminium a z drugiej strony miedź,nie ma pojęcia w jaki sposób te dwie warstwy są połączone. Może ktoś wie do czego taką blachę się stosuje????? 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zandermafija Opublikowano 29 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2021 Jacku, z miła chęcią przygarnę taki zestawik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kokosz Opublikowano 30 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2021 W tym jedna zrobiona z przedziwnej blachy o grubości 1.5mm ,blacha dziwna bo z jednej strony aluminium a z drugiej strony miedź,nie ma pojęcia w jaki sposób te dwie warstwy są połączone.Może ktoś wie do czego taką blachę się stosuje? Jak to do czego? Do Twoich ślicznotek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 (edytowane) W wyniku rozwoju i potrzeb współczesnych technologii udoskonalamy i otrzymujemy wciąż nowe materiały. W przemyśle stosujemy coraz częściej kompozyty np.: miedź-wolfram lub aluminium-bor oraz nanomateriały tj. materiały o zmniejszonych wymiarach ziaren dzięki którym można uzyskać znacznie lepsze własności fizyczne, mechaniczne, elektryczne - między innymi wzrost twardości i wytrzymałości. Najprawdopodobniej materiał ten jest z domieszką miedzi, a uzyskany stop miał za zadanie zwiększenie przewodności cieplnej lub elektrycznej. Miedź w połączeniu bezpośrednim z aluminium wywołuje korozje. Myśłę że jest to blacha kupałowa mająca zastosowanie w przemyśle energetycznym, elektrycznym i elektronicznym. Połączenia tego typu mają zapobiegać powstawaniu korozji elektrochemicznej. Powiedz skąd pozyskałeś materiał? Edytowane 31 Maja 2021 przez Delbanka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 31 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Blachę dostałem od znajomego a on też nie pamiętał jej pochodzenia. Ale to chyba to ☺. Blachy cupalowe (CuAl)(miedziowo-aluminiowe, bimetalowe) Charakterystyka blachy cupalowej (CuAl): Blachy cupalowe (blachy kupalowe, blachy aluminiowo-miedziane, blachy bimetalowe) CuAl w stanie z6 niezbędne w przemyśle energetycznym, elektrycznym i elektronicznym. Są stosowane na wstawki przy łączeniu przewodów energetycznych oraz na tory wysokiej częstotliwości. Blacha cupalowa (blacha kupalowa) jest wykorzystywana do produkcji podkładek niezbędnych do podłączenia urządzeń z miedzi (Cu) i aluminium (Al). Połączenia powstałe przy wykorzystaniu podkładek cupalowych eliminują zjawisko powstawania ogniw na styku Al-Cu (zapobiegają powstawaniu korozji elektrochemicznej). Blachy bimetalowe są wykonane z miedzi elektrolicznej M1E (Cu-ETP) oraz aluminium w gatunku A1 (AW-1050A). Stosunek grubości warstw aluminium do miedzi wynosi 1:1. Ciężar właściwy blachy cupalowej wynosi około 5,8 g/cm3. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 Blachę dostałem od znajomego a on też nie pamiętał jej pochodzenia. Ale to chyba to ☺. Blachy cupalowe (CuAl)(miedziowo-aluminiowe, bimetalowe) Charakterystyka blachy cupalowej (CuAl): Blachy cupalowe (blachy kupalowe, blachy aluminiowo-miedziane, blachy bimetalowe) CuAl w stanie z6 niezbędne w przemyśle energetycznym, elektrycznym i elektronicznym. Są stosowane na wstawki przy łączeniu przewodów energetycznych oraz na tory wysokiej częstotliwości. Blacha cupalowa (blacha kupalowa) jest wykorzystywana do produkcji podkładek niezbędnych do podłączenia urządzeń z miedzi (Cu) i aluminium (Al). Połączenia powstałe przy wykorzystaniu podkładek cupalowych eliminują zjawisko powstawania ogniw na styku Al-Cu (zapobiegają powstawaniu korozji elektrochemicznej). Blachy bimetalowe są wykonane z miedzi elektrolicznej M1E (Cu-ETP) oraz aluminium w gatunku A1 (AW-1050A). Stosunek grubości warstw aluminium do miedzi wynosi 1:1. Ciężar właściwy blachy cupalowej wynosi około 5,8 g/cm3.O ja pierdziu!... Dokąd zmierza to nasze wędkarstwo Chłopaki? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 31 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2021 (edytowane) Jak to dokąd Wiesiu, w jedynie słusznym kierunku... Ciekawym rozwiązaniem mogłoby być zastosowanie tego materiału cieniując go np. na pewnych odcinkach (długościach, szerokościach) co zapewne wpłynęłoby na zmianę charakterystyki pracy przynęty. Przy materiale jednorodnym można to uzyskać jedynie pocieniając go w pewnych miejscach, co szczególnie przy małych przynętach wymaga pewnej finezji.Reasumując: Kunszt Jacka jest wielki i jest w stanie wykonać wszystko. Nie chcąc może nawet, ale wszedł w najnowsze technologie. Edytowane 31 Maja 2021 przez Delbanka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 9 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 (edytowane) Te przynęty od Jacka, to kuszą nawet, jak leje się żar z nieba, skutery wodne hałasują i teoretycznie ryby "nie biorą"!… Edytowane 9 Czerwca 2021 przez Dokuś 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 9 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2021 Wiesiu miło popatrzeć i poczytać ????. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 11 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2021 Malutki prezencik dla kolegi z pracy co to postanowił zostać wedkarzem ????i to na dodatek wedkarzem tylko rzecznym.Żagielek i Żaba ????. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 23 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Coś tam jeszcze od czasu do czasu zrobię czasami ????. Miedź cynowana dla Wiesia (24g).Cupalowa (18g) dla mnie ????. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 23 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2021 Coś tam jeszcze od czasu do czasu zrobię czasami .Miedź cynowana dla Wiesia (24g).Boziu... ...Na Dzień Ojca takie skarby... ...Jacku, mogę Cię ...adoptować!!!... Dziękuję!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 24 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Cupalowej blachy troszkę mi przybyło ????. Lecz za darmo nic nie ma ????,jakieś blaszki koledze w zamiam trzeba zrobić ????. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Materiału prawie na hurt. Czyżbyś miał trochę więcej czasu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 24 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Materiału prawie na hurt. Czyżbyś miał trochę więcej czasu?Nie to tylko taki chwilowy wybryk ????,a blachy przy obecnej częstotliwości mojego klepania starczy na kilka lat ????????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 24 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2021 Bardzo fajnie się prezentuje to głębokie tłoczenie łuski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 25 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Onegdaj otrzymałem od Jacka parę blaszek z głęboko wytłoczoną łuską. Wierzch lekko przetarłem drobnym papierem, "co by za bardzo się nie świeciły"- przepraszam Mistrzu. Po pewnym czasie wierzch ładnie spatynował a łuski pięknie przebłyskują. Co ważne spodnia część blachy jest gładka, pomimo głębokiego tłoczenia. Przy innych lekko tłoczonych blachach ciężko było nie zetrzeć powierzchni w tłoczeniach. Blaszki sprawdzały się zarówno w wodzie mocno trąconej jak i nie odstraszały ryb na prześwietlonej wodzie. Wrażenia - wnioski wysnute podczas połowu pstrągów i troci. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 25 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2021 Ten rodzaj łuski to akurat mój bardzo stary pomysł ????.Fajną rzeczą w tej łusce jest to że nacięcia są pod kątem 45° względem blaszki co wydaje mi się dawać efekty odbijania i załamywania światła. Tak na mój chłopski rozum to takie cuś jak 3D czy cuś takiego ☺️????. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 28 Czerwca 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 Cykado karasek taki tam ☺,4.7cm 6.5gTaki troszkę jednostronny karasek ????. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 28 Czerwca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2021 (edytowane) Ten rodzaj łuski to akurat mój bardzo stary pomysł .Fajną rzeczą w tej łusce jest to że nacięcia są pod kątem 45° względem blaszki co wydaje mi się dawać efekty odbijania i załamywania światła. 20210625_113657.jpg 20210625_112351.jpg 20210625_112618.jpg 20210625_112535.jpgTak na mój chłopski rozum to takie cuś jak 3D czy cuś takiego ☺. Świetne Edytowane 28 Czerwca 2021 przez Sławek Nikt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi