Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

"Cały miesiąc" biegania z muchówką i wyniki takie sobie. Ale nie doszukujmy się winnych tego stanu. Cóż, tak to coraz częściej bywa.

Dziś szybka decyzja o wyjeździe, bo do końca tygodnia już się nie uda. Rozsądek podpowiada - weź muchówkę, pośpiech mówi - weź spining. Nie ma co szukać kompromisu - jedziemy spiningować, bo i czasu mało do końca dnia. Dotarcie do  rzeki to długi "spacerek" przez las. W końcu na miejscu - choć dla zmyłki to nie ta miejscówka co na zdjęciu  :) . Chwila obserwacji i ... sporo jętki i chrusta wkoło. Rybki atakują aż miło popatrzeć. No cóż mamy spining i chyba cudów nie ma się co spodziewać... Dwie godziny machowania i efekt w postaci 5 potoków w rozmiarze 35-40 cm, w tym większość (3) na delbankę. Nie ma co męczyć rybek, więc zdjęcie tylko pierwszej złowionej. 

post-64652-0-67464400-1654027280_thumb.jpg

post-64652-0-22584300-1654027289_thumb.jpg

post-64652-0-72035400-1654027296_thumb.jpg

post-64652-0-17433100-1654027306_thumb.jpg

• Like 5

Za niecałą godzinkę zakończenie konkursu w kategorii:

"Rybka na Delbankę" i "Rybka na Rybkę"

Jury już się zbiera ????,narada i liczenie głosów potrwa całą noc ????,wyniki podam rano ????????????.

Dasz radę coś napisać po takim całonocnym "liczeniu"? ????????????

• Like 1

Po burzliwej całonocnej naradzie ogłasza, zwycięzcą w kategorii "Rybka na Rybkę " zostałem ja ????????????,oczywiście to żart, brak zwycięzcy niestety.

Zwycięzcą w kategorii "Rybka na Delbankę "to będzie trzech, bo tylko tylu startujących było ????.

Jury postanowiło zwiększyć pulę nagród i rozdzielić ją na trzy nagrody ????????.

• Like 4

Szanowne Jury niech wydłuży czas konkursu np. do końca sezonu pstrągowo - trociowego,  to i więcej fajnych  zgłoszeń pewnie się pojawi :) .

Myślę że można taki konkursu przedłużać co miesiąc jeśli tylko będziecie chcieli .

• Like 1

Ładny kaban 50+?

Nie wiem, nie miałem nawet torby ze sobą miałem tylko wędkę i małe pudelko z kilkoma blaszkami.

Wyskoczyłem tylko na chwilę zobaczyć co się dzieje nad rzeką, nie planowałem nic złowic ????.

Ale 50 cm to nie miał, ale i tak jak na stan rybostanu w mojej rzece to był piękny ????.

• Like 2

Dziś coś innego dla odmiany ☺,troszkę złomu około 7kg, pół ogniwka łańcucha, troszkę starego pasa transportowego ????????,i z tego ma być ciężarek ogumowany do łódki. ????

post-65453-0-67549400-1654857593_thumb.jpgpost-65453-0-73272300-1654857610_thumb.jpgpost-65453-0-14217200-1654857624_thumb.jpgpost-65453-0-59140300-1654857635_thumb.jpg

Jeszcze oczywiście nie skończony ????.

• Like 3

Dziękuję Jacku za piękne delbanki  :)

Dziś dzień, niby po deszczu,  popadało tyle co kot napłakał, ale szybka decyzja o wyjeżdzie, bo znów w najbliższych dniach się nie uda. Oczywiście delbanka w roli wiodącej  :)  Pierwsze rzuty wyglądają obiecująco, bo co parę machnięć coś "puka" lub "siada". Same maluchy, jeden może zbliżony do wymiaru. Dobrze , że jest życie w wodzie  :D Kolejne podejście do miejscówki z decyzją oddania odległego rzutu. Ledwo delbanka dotknęła wody i potężne uderzenie, ale i chwilowy STOP. Za chwilę młynki. Z daleka wygląda mi na szczupaka, ale odjazd z 15 metrów w dół  upewnił mnie w przekonaniu , że to jednak król rzeki. Dokręcenie hamulca niewiele daje, bo przeciwnika tylko chwilowo zatrzymało w miejscu. Nie ma co męczyć ryby, szybka decyzja o podążeniu w jej kierunku i po wielu akrobacjach udało się rybkę podjąć. 59 cm szczęścia. 

post-64652-0-45785700-1655234699_thumb.jpg

Edytowane przez Delbanka
  • Like 9

Dziękuję Jacku za piękne delbanki :)

Dziś dzień, niby po deszczu, popadało tyle co kot napłakał, ale szybka decyzja o wyjeżdzie, bo znów w najbliższych dniach się nie uda. Oczywiście delbanka w roli wiodącej :) Pierwsze rzuty wyglądają obiecująco, bo co parę machnięć coś "puka" lub "siada". Same maluchy, jeden może zbliżony do wymiaru. Dobrze , że jest życie w wodzie :D Kolejne podejście do miejscówki z decyzją oddania odległego rzutu. Ledwo delbanka dotknęła wody i potężne uderzenie, ale i chwilowy STOP. Za chwilę młynki. Z daleka wygląda mi na szczupaka, ale odjazd z 15 metrów w dół upewnił mnie w przekonaniu , że to jednak król rzeki. Dokręcenie hamulca niewiele daje, bo przeciwnika tylko chwilowo zatrzymało w miejscu. Nie ma co męczyć ryby, szybka decyzja o podążeniu w jej kierunku i po wielu akrobacjach udało się rybkę podjąć. 59 cm szczęścia.

Ja pierdziu ????????????????,gratulacje wielkie????????????,piękny kropas????????, super???????????? . Edytowane przez jacek.hetflaisz
  • Like 2

Jak pokropiło i pochmurno to i warto odwiedzić rzekę. Szału nie było. Udało się złowić więcej obcych niż rodzimych gatunków - taki mamy klimat  :(

Woda niska, ale to jak chyba w większości pomorskich rzek. Delbanka na końcu zestawu przyniosła m.in. takiego pstrunga - 46 cm. 

post-64652-0-08705500-1655755908_thumb.jpg

• Like 4