jacek.hetflaisz Opublikowano 26 Września 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2024 I coś do trolingu dla mnie ????,12cm 40g. Narazie w takim ubarwieniu bo woda u mnie taka ładna zieloniutka z kożuszkiem ☹. Później można wrócić do tego co jest pod farbą. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 7 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2024 Ja pierdziu ????,zaraz nowy sezon pstrągowo trociowy a u mnie pusto w pudełku ????. Ale dwie już mam ????????. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2024 Powiem Ci Jacku, że "ONE" tak pięknie wyglądają dla oka że łapią "wędkarzy". ???? Czy będą ciapate, białe czy czarne to i tak swoją robotę zrobią.Cały myk tkwi w jej kształcie. ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 7 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2024 Dawno nie zaglądałem do tematu a tu tyle się dzieje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roobek Opublikowano 11 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2024 Wszystko fajnie i pięknie a czy można coś jeszcze zamówić ???????????? Mam mnóstwo piekielnie skutecznych "RYBEK" spod Twojego młota ale żadnej Delbanki ???????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 12 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2024 Wszystko fajnie i pięknie a czy można coś jeszcze zamówić ???????????? Mam mnóstwo piekielnie skutecznych "RYBEK" spod Twojego młota ale żadnej Delbanki ????????Niestety nic na zbyciu nie mam, zamówień też nie biorę. Po prostu brak czasu a i chęci też jakoś nie wiele do klepania, dla siebie uklepać coś tam jeszcze muszę i też mi się nie chce ????????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemofight Opublikowano 12 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2024 Mi to się marzy jeziorowa Delbanka #4042... Tak intuicyjnie pod moje łowienie, piękna sztuka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 12 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2024 No to musisz z Twórcą poważnie temat przegadać i zgaduję, że coś będzie ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 19 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2024 I coś dla siebie z odpadków ????. I już oczami wyobraźni widzę te Trocie goniące za żabką ????????????.Oby do pierwszego ????. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 19 Grudnia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2024 Odpadni będą pierwszymi ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 17 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia Na morską Troć chyba czas się wybrać ???? 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 17 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia Miło widzieć, że regularnie coś się u Ciebie dzieje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 24 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Tak się dzieje ???? jak człowiek się za dużo tego youtu.ba na ogląda ????,teraz to zupy nie będzie czym zjeść ????.No ale podobno to jest fajna blaszka na morską troć, no to spróbuję ☺. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Jacku, a pozostałej części zrób dwa wahadełka. Przetnij wzdłuż, wywierć otworki, oszlifuj i będą fajne wahadełka pstrągowe . Jakby co, to piszę się na nie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Jacku, a pozostałej części zrób dwa wahadełka. Przetnij wzdłuż, wywierć otworki, oszlifuj i będą fajne wahadełka pstrągowe . Jakby co, to piszę się na nie.Ja z komory zupnej robiłem fajne blaszki. Wzorem były "zyzmówki" (długa historia) niesamowicie skuteczne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 24 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Jacku, a pozostałej części zrób dwa wahadełka. Przetnij wzdłuż, wywierć otworki, oszlifuj i będą fajne wahadełka pstrągowe . Jakby co, to piszę się na nie.Sławku są Twoje ????.O takie coś Ci chodziło jak na zdjęciu? Tak mam zrobić?Trochę ta łyżka duża była ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 24 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Ja z komory zupnej robiłem fajne blaszki. Wzorem były "zyzmówki" (długa historia) niesamowicie skuteczne.A masz tą "zyzmówkę" jeszcze żeby pokazać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Tak Jacku, o to chodziło. Pewnie łyżkę używał rycerz średniowieczny . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia A masz tą "zyzmówkę" jeszcze żeby pokazać?Poszukam. Powinna gdzieś być. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 24 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Tak Jacku, o to chodziło. Pewnie łyżkę używał rycerz średniowieczny .Sławku jeśli kiedyś coś złowisz na to,to będziesz musiał się mi tym pochwalić obowiązkowo ????????. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia Złowi, złowi bo to wyrób ekstra klasa. Jak sobie przypomnę co do wody wrzucali jak byłem dzieciakiem ... O Panie, wtedy byłbyś potęgą na rynku ???? 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 24 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia (edytowane) Sławku jeśli kiedyś coś złowisz na to,to będziesz musiał się mi tym pochwalić obowiązkowo . 20250124_131548.jpg Jacku, oczywiście . A Ty nie chcesz spróbować? Jedną mogę zostawić Tobie w leasing . Edytowane 24 Stycznia przez Banjo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lamiglas Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia Blacha zrobiona z tego typu trzonka lyzeczki herbacianej wersja lekka lub widelca albo lyzki zupianej wersja ciezsza byly doskonala przyneta na bolenie.W latach 90 lowily bardzo duzo ryb po odpowiednim dogieciu nad woda ich praca byla zabojcza .Sztucce koniecznie musialy byc gerlacha znikaly z domowych szuflad rodzinnych lub znajomych co bylo czesto powodem wielu komicznych sytuacji . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 25 Stycznia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia Tak się zastanawiam czy ta struktura na blaszkach działa na nas i czy ryby to potwierdzają…. Bo z nudów też zacząłem na swoich klepankach robić podobne udziwnienia .Ciekawe jak ryby zagłosują 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 28 Stycznia Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia Tak się zastanawiam czy ta struktura na blaszkach działa na nas i czy ryby to potwierdzają…. Bo z nudów też zacząłem na swoich klepankach robić podobne udziwnienia .Ciekawe jak ryby zagłosują Co do nabijania wzorków na blaszkach to u mnie wygląda to tak:Nr 1 To usunięcie z blachy wszystkich skaz , bo często robię z materiałów z odzysku .Jak na zdjęciu łuski od migomatu zazwyczaj pobijane, powypalane bardzo brzydki materiał na blaszki. Dzięki nabitej fakturze idzie coś jeszcze z tego zrobić. Nr 2 To cieniowanie blachy co daje różnej grubości blaszki np.1.3mm lub 1.7mm czego w standardzie nie ma, zazwyczaj grubości blachy to 1mm,1.5mm,2mm. Nr 3 To napewno lepiej się czujemy jak mamy ładniejszą przynętę to i wiara w nią jest większa ☺. Nr 4 To nabite wzorki było nie było załamują światło wytwarzając różne refleksy świetlne i to może już mieć wpływ na rybki, tak mi się wydaje ????????. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi