Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Sławku, Andrzeju myślę że dawniej jak nie było za bardzo nic w skepach wędkarskich to człowiek na wszystko patrzał inaczej.

Robiło się wiele rzeczy do wędkowania samemu, spławiki z kory,piór, ciężarki z blomb,stalki z drutu, to był czasy ????.

A z tego co pamiętam to od dziecka patrząc na łyżkę zawszę widziałem wahadłówkę ????????.

• Like 8

A to co się stanęło że już nie......i amen?

No niestety jest kilka czynników które decydują o takim fakcie. ????

Po prostu nie mam za bardzo czasu na klepane, nie zawsze też mi się chce klepać.

A do tego wszystkiego to się po prostu nie opłaca.

Ja wykonuje całą blaszkę całkowicie ręcznie, 100%hand made ????,taka jedna Delbanka to jest średnio godzina pracy.

Najniższa krajowa stawka godzinowa na dzień dzisiejszy to 30.50zł.

I teraz za ile ja mam tą blaszkę sprzedać???????

I dla tego też nie chce już robić, sprzedawać i za każdym razem się tłumacz czemu tak drogo ☺.

• Like 7

No niestety jest kilka czynników które decydują o takim fakcie.

Po prostu nie mam za bardzo czasu na klepane, nie zawsze też mi się chce klepać.

Ja wykonuje całą blaszkę całkowicie ręcznie, 100%hand made ,taka jedna Delbanka to jest średnio godzina pracy.

I teraz za ile ja mam tą blaszkę sprzedać???

I dla tego też nie chce już robić, sprzedawać i za każdym razem się tłumacz czemu tak drogo ☺.

Ostatnio znajomy chciał blaszkę szczupakową 15cm z blachy 1.5mm... i po koleżeńsku powiedziałem to samo co napisałeś Jacek...że zwyczajnie nie opłaca mi się .bo jak powiem ile ona może kosztować to chłop zrobi oczy jak kot ;) a za koszt blachy to mi też się nie chce..
  • Like 6

No niestety jest kilka czynników które decydują o takim fakcie.

Ja wykonuje całą blaszkę całkowicie ręcznie, 100%hand made ,taka jedna Delbanka to jest średnio godzina pracy.

I teraz za ile ja mam tą blaszkę sprzedać???

w pełni się z tobą zgadzam:( ja też odpuściłem robienie woblerów na sprzedaż, z tych samych powodów... i moim skromnym zdaniem powinienes jednak od czasu do czasu coś wystawić - po prostu  pomnóż aktualne ceny x2 - najwyżej nie będzie chętnych... za jakość warto płacić...jak nie  pojawią się droższe rzeczy to ceny rzeczywistego handmejdu nie wzrosną, a dobre przynęty będą dostępne tylko dla wtajemniczonych... to już się od pewnego czasu dzieje i sam jesteś tego dowodem:(

ps. ja postanowiłem zacząć sam klepać i tylko dlatego już się nie dopraszam o kolejne blaszki - i dziękuję Jacku za wskazówki od czego zacząć zawarte w tym wątku:) naprawdę bardzo pomogły:)

ps2. chyba taniej byłoby zamówić te blachy - nawet w podwójnych cenach - niż zorganizować tylko dla siebie cały warsztat... ale i tak warto:)

Edytowane przez czarny1
  • Like 3

No niestety jest kilka czynników które decydują o takim fakcie. ????

Ja wykonuje całą blaszkę całkowicie ręcznie, 100%hand made ????,taka jedna Delbanka to jest średnio godzina pracy.

I teraz za ile ja mam tą blaszkę sprzedać???????

Panie Jacku jeśli tylko cena jaką należy zapłacić za dany produkt jest barierą, to ja chętnie i bez kapryszenia zapłacę taką cenę jaka Pana satysfakcjonuje. Bardzo mi zależy na żabkach proszę śmiało pisać na priv to się dogadamy ????

• Like 3