Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

Jak by co to Jacek w poniedziałek nic nie robił????,

ale mamy wtorek i Jacek wziął się do roboty???? i zrobił takie jakby krasnopiurki 10g, 10g,13g, 14g,17g ????.

Ciężko to zobaczyć na moich zdjęciach są zrobione bardziej na złoto z małą ilością srebra. ????.

post-65453-0-40922400-1507054012_thumb.jpgpost-65453-0-12637400-1507054034_thumb.jpgpost-65453-0-25486500-1507054054_thumb.jpgpost-65453-0-91611000-1507054070_thumb.jpgpost-65453-0-44591900-1507054087_thumb.jpgpost-65453-0-20114800-1507054108_thumb.jpg

Jedna z blachy miedzianej reszta mosiądz 1mm.

• Like 8

Będzie więcej Jacku, będzie więcej :) Obawiam się, że czarna godzina będzie musiała szybciej nadejść, no chyba, że założysz hurtownie  ;)

Dokuś niech robi, skoro ma talent a wabiki skuteczne 

Edytowane przez Delbanka
  • Like 2

Będzie więcej Jacku, będzie więcej :) Obawiam się, że czarna godzina będzie musiała szybciej nadejść, no chyba, że założysz hurtownie  ;)

Dokuś niech robi, skoro ma talent a wabiki skuteczne 

Tak się domyślałem, że to od Ciebie! ;) :) :) 

...A potencjał militarny naszego kraju maleje!... :)

• Like 3

Coś ala mors 2 8cm 6g blacha 0.5mm mosiądz ????.

Taki listek ☺.

20171004_080941.jpg

Jak by co to kolega mnie podpuścił ????.

Normalnie takich nie robię ????.

Ładny ten "liścio".

Jego wahania powinny pobudzić nawet bardzo niemrawego osobnika !!!! ????

• Like 1

Ładny ten "liścio".

Jego wahania powinny pobudzić nawet bardzo niemrawego osobnika !!!! ????

To już Jacek sprawdzi, tylko żeby pamiętał co by z wiatrem rzucać bo pod wiatr to liściu może w druga stronę polecieć ????.

Ja osobiście łowie tylko na moje Rybki jeśli chodzi o wahadlowki ???? ????.

Dają radę i na płyciutkiej wodzie i na kilku metrach.☺.

• Like 1

Ach, powstał jeszcze jeden liścio mors ????.

A powstał z tego poznajecie? ????

CAM01654.jpg 20171004_092552.jpg

Ciut większy 8.5cm 8g jedna strona mosiądz wewnątrz jakiś chrom czy nikiel. 20171004_095758_Richtone(HDR).jpg 20171004_095811_Richtone(HDR).jpg 20171004_095412.jpg 20171004_095633_Richtone(HDR).jpg

Cudotwórca ????

• Like 1

Cudotwórca ????

Eeeee..tam jaki tam cudotwórca????, jak byście widzieli z czego to się czasami robiło to nie jedna osoba na słowo to by nie uwierzyła????.

Najfajniejsze dla mnie było jak z jednego termostatu od silnika Perkins zrobiłem

tyle rybekpost-65453-0-71451100-1507112607_thumb.jpg

• Like 8

Ja mam frajdę jak wędkarz spiningista łowiący seryjną blaszką lub gumą zerka ukradkiem co u mego kija wisi. Jako, że kształt "rybek" jest dosyć nietypowy nieznajomy z trudem przełamuje nieśmiałość i pyta co to jest, tutaj pokazuję wabia i pracę w toni, reakcja błyskawiczna - "o ku-wa"...   :)  

• Like 8

Ja mam frajdę jak wędkarz spiningista łowiący seryjną blaszką lub gumą zerka ukradkiem co u mego kija wisi. Jako, że kształt "rybek" jest dosyć nietypowy nieznajomy z trudem przełamuje nieśmiałość i pyta co to jest, tutaj pokazuję wabia i pracę w toni, reakcja błyskawiczna - "o ku-wa"...   :)

Brawo Andrzeju jak dla mnie jest to najbardziej szczegółowy opis Rybki. ???? ????.

Cholernie mi się spodobał ☺.

Eeeee..tam jaki tam cudotwórca, jak byście widzieli z czego to się czasami robiło to nie jedna osoba na słowo to by nie uwierzyła.

Najfajniejsze dla mnie było jak z jednego termostatu od silnika Perkins zrobiłem

tyle rybekattachicon.gifCAM00257.jpg

Aż się boję nosić przy sobie metalowe rzeczy. Jeszcze mi zabierzesz i coś wyklepiesz  ;)  :lol:  :lol: .

Rozwalasz system :lol: . Teraz inaczej spoglądam na kran myjąc ręce  :lol:  :lol:  :lol:. A samochód to obecnie jeżdżące na kółkach wahadełka, tylko jeszcze on (samochód) o tym nie wie  :lol:  :lol:  :lol: .

• Like 3

Aż się boję nosić przy sobie metalowe rzeczy. Jeszcze mi zabierzesz i coś wyklepiesz  ;)  :lol:  :lol: .

Rozwalasz system :lol: . Teraz inaczej spoglądam na kran myjąc ręce  :lol:  :lol:  :lol:. A samochód to obecnie jeżdżące na kółkach wahadełka, tylko jeszcze on (samochód) o tym nie wie  :lol:  :lol:  :lol: .

U Jacka w domu cała armatura jest już chyba plastykowa  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

• Like 5