Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

W nie tak odległej stoczni, mówią, że jakoś dziwnie mało mają laminatu do produkcji łodzi... ;)

Jak by co to Jacka w żadnej stoczni nie było ???? to nie ja ????. Z laminatu jeszcze nic nie robiłem ????,

Jak zawsze rewelka Jacku :good: a co tym razem poszło na przerób jak mogę spytać? :lol:  :P  :D  :D  :D  :D

Naprawdę nic nie popsułem ????, ????.

• Like 3

Trotki pewnie wykażą zainteresowanie takimi cudeńkami. Przy dobrej wodzie zrób filmik z pracą.  :good:

Oj filmik to może w styczniu dopiero nagram, teraz to nad rzekę ze spinningiem nie pójdę ???? nie chce zostać kłusownikiem ????.

• Like 2

Nie wiem dlaczego, ale patrząc na te blaszki nagle mi się to ze świętami skojarzyło... ...Gwiazdka, choinka, Mikołaj... ...Chyba przez tę "Białą Damę"!... ;) - To takie ozdoby choinkowe!... :)

Wiesiu a mi ta biała Dama to się cały czas kojarzy z bałwanem ????.

• Like 3

Wiesiu a mi ta biała Dama to się cały czas kojarzy z bałwanem .

Heheh!... Dla mnie z Mikołajem, choinką i ...tak sobie myślę, że chyba w tym roku ozdobisz choinkę samymi wahadełkami i podeślesz nam fotkę. ;)

(Tylko nie przesadź - żeby choć trochę choinkę było widać spod tych wahadełek! ;) )

• Like 3

ame="Delbanka" post="2258518" timestamp="1510601022"]W nie tak odległej stoczni, mówią, że jakoś dziwnie mało mają laminatu do produkcji łodzi... ;)

Jak by co to Jacka w żadnej stoczni nie było to nie ja . Z laminatu jeszcze nic nie robiłem ,

Naprawdę nic nie popsułem , .

Co tam stocznia, ruscy zaczynają bać się o swój gazociąg  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

• Like 2

Zaglądam regularnie na Twoj wątek i widać na prawdę duży progres chociaż na blaszanych wyrobach się nie znam. Wizualnie na prawdę ekstra! :D

Dzięki za miłe słowa ????.

Myślę że każdy "dłubacz"że tak powiem robiąc swoje przynęty stara się o robienie coraz to bardziej atrakcyjne wyroby.

Choć nie jest łatwe zrobienie czegoś nowego czegoś czego jeszcze nikt nie robił staram się nie powielać zdobień które już są robione.

A przynęty są takie które łowią rybki i takie które łowią wędkarzy ???? ????.

Tak że nie obiecuje że wszystkie moje blaszki będą piękne i świecące napewno jeszcze nie raz zrobię jakiegoś brzydala ???? oby tylko był łowny ????.

• Like 4

I znowu amelinium ???? sam nie wiem co mnie wzięło na te amelinium ???? chyba to że walą się to bezużyteczne to mogę se poklepać eksperymentalne ????.

Amelinium 3mm wahadlowka coś ni to Alga ni to Mors 12cm 30g.

I powiem że to się wcale lekko nie klepie amelinium 2mm już jest łatwiejsze w klepaniu ????.

post-65453-0-60796400-1510861472_thumb.jpgpost-65453-0-98116700-1510861489_thumb.jpgpost-65453-0-88945200-1510861506_thumb.jpgpost-65453-0-13323900-1510861529_thumb.jpgpost-65453-0-64941700-1510861547_thumb.jpgpost-65453-0-43770900-1510861564_thumb.jpg

• Like 10

Z tego co zapamiętałem z materiałoznawstwa, aluminium jest dość ciekawym metalem. Kowalnym, ale kruchym. Jeśli wyklepiesz je w, hmm, powiedzmy w łyżkę i tą łyżkę chcesz zrobić głębszą, to lubi się rozerwać. Aby tego uniknąć, należy materiał odwrócić i klepać od tej wypukłej strony. Wtedy bezpiecznie (bez rozerwania materiału) można osiągnąć naprawdę spore "głębokości" ;)

• Like 4