jacek.hetflaisz Opublikowano 15 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Suma na oczy nie widziałem a wahadlowke na Suma zrobiłem ???? (chyba? ) Co z tego będzie to nie wiem ale lubię takie wyzwania ????. Blacha 2mm mosiądz wielkość 11cm 52g Wziął bym ją na sprawdzenie ale czy mi kija nie połamie? ????. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Chętnie sprawdzę mam taką luśnię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 15 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Chętnie sprawdzę mam taką luśnię Jak kolega nie weźmie to będzie Twoja a jak zabierze to zrobię następna ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Jak kolega nie weźmie to będzie Twoja a jak zabierze to zrobię następna .Kurde szkoda że się nie skumaliśmy kilka lat temu jak pracowałem w skupie złomu,ale byś miał towaru na błyskotki! a miałem arkusze blach mosiężnych/miedzianych i od groma kwasówki ,kwasówki coś bym znalazł to jak coś to pisz na priv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 15 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Kurde szkoda że się nie skumaliśmy kilka lat temu jak pracowałem w skupie złomu,ale byś miał towaru na błyskotki! a miałem arkusze blach mosiężnych/miedzianych i od groma kwasówki ,kwasówki coś bym znalazł to jak coś to pisz na priv.Kwasówkę czy tam nierdzewkę też mam ale z niej nie robię bo jej nie lubię bo mi zęby wypadają podczas klepania ????. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roobek Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Dzisiaj dotarła paczuszka ???? oczywiście uśmiech od ucha do ucha, otwieram a tam taka niespodzianka ???? oto mój torcik a na środku wisienka ???? Bardzo bardzo dziękuję Jacku są genialne ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Kwasówkę czy tam nierdzewkę też mam ale z niej nie robię bo jej nie lubię bo mi zęby wypadają podczas klepania .Nie tylko zęby, ale i ręce... odpadają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Suma na oczy nie widziałem a wahadlowke na Suma zrobiłem (chyba? )Co z tego będzie to nie wiem ale lubię takie wyzwania .Blacha 2mm mosiądz wielkość 11cm 52g 20171215_194951.jpg 20171215_195002.jpg 20171215_195028.jpg 20171215_195018.jpg Wziął bym ją na sprawdzenie ale czy mi kija nie połamie? . Piękna rzecz ! Tez chętnie sztukę przytulę na ścianę do pracowni Jakbys miał, to wrzuć do jednej paki z @Rafaello 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 15 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Piękna rzecz ! Tez chętnie sztukę przytulę na ścianę do pracowni Jakbys miał, to wrzuć do jednej paki z @Rafaello Zrobi się ???? ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Stanek Opublikowano 15 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2017 Suma na oczy nie widziałem a wahadlowke na Suma zrobiłem (chyba? )Co z tego będzie to nie wiem ale lubię takie wyzwania .Blacha 2mm mosiądz wielkość 11cm 52g Wziął bym ją na sprawdzenie ale czy mi kija nie połamie? . Był czas, że łowiłem dużymi wahadłami trolując, czasami z ręki. W mojej ocenie trzeba dobrać idealnie wagę do powierzchni nośnej wahadła (długość/szerokość), nadać odpowiedni profil. Wielkość którą stosowałem to 13-15 cm a waga 60/80 gram, kształt Gnoma. Inaczej blaszka niczym szybowiec będzie wychodzić z wody. Używałem wahadła od dwóch rękodzielników i w obydwu przypadkach tylko niektóre egzemplarze raczyły chodzić w miarę poprawnie. Miałem kilka ryb, głównie sandacze w przedziale +60 cm. Zabrakło cierpliwości na większe sztuki o sumie nie wspomnę. Jacek - bardzo ładna robota! Rada - potraktuj to jako wyzwanie a nie nowy kierunek, większość ryb i tak łowi się na błyszcze w granicach 6-8 cm. Moje szczupaki upodobały sobie mikrusy 3,5-5 cm... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 16 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2017 Był czas, że łowiłem dużymi wahadłami trolując, czasami z ręki. W mojej ocenie trzeba dobrać idealnie wagę do powierzchni nośnej wahadła (długość/szerokość), nadać odpowiedni profil. Wielkość którą stosowałem to 13-15 cm a waga 60/80 gram, kształt Gnoma. Inaczej blaszka niczym szybowiec będzie wychodzić z wody. Używałem wahadła od dwóch rękodzielników i w obydwu przypadkach tylko niektóre egzemplarze raczyły chodzić w miarę poprawnie. Miałem kilka ryb, głównie sandacze w przedziale +60 cm. Zabrakło cierpliwości na większe sztuki o sumie nie wspomnę. Jacek - bardzo ładna robota! Rada - potraktuj to jako wyzwanie a nie nowy kierunek, większość ryb i tak łowi się na błyszcze w granicach 6-8 cm. Moje szczupaki upodobały sobie mikrusy 3,5-5 cm... Andrzeju mój kierunek już się raczej nie zmieni tak jak pisałem chyba setki razy jest to Delbanka i Rybka . A Rybki sprawdzają mi się takie do 10cm ale te najbardziej uniwersalne na które łowie najwięcej to 7-8cm. Po prostu w naszych wodach jest zbyt mało wielkich ryb. A cala reszta którą robie jest wynikiem różnych czasami dziwnych pomysłów ???? ????. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Ozdoby choinkowe juz sa, tych córa nie zbije????Na żywo wyglądają jeszcze lepiej, podziękował.Idę je wieszać???? 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Ozdoby choinkowe juz sa, tych córa nie zbijeNa żywo wyglądają jeszcze lepiej, podziękował.Idę je wieszaćMoje już wiszą! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 17 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 No to żebym ja wiedział że Wy będziecie tym choinki stroić to bym jakiegoś Bałwana ala Gnom wyklepał ???? ????????. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob74 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 Nic nie stoi na przeszkodzie, jakiś szron do ozdoby. Pokaż, następnie wieszaj na drzewku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 17 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2017 (edytowane) No to żebym ja wiedział że Wy będziecie tym choinki stroić to bym jakiegoś Bałwana ala Gnom wyklepał .Gnom zostanie bałwanem!???? to dobre, hehehe! Edytowane 17 Grudnia 2017 przez Wesol 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Świeżutkie prosto z pod młotka ???? Obiecane i brakujące Te na Suma czy do pracowni coś jakoś tak jedna 40g będzie moja ???? a co Tylko farba wyschnie i pakuje ???? 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Aleś je Jacku wypolerował w sam raz na choinkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Aleś je Jacku wypolerował w sam raz na choinkę Na choinkę za ciężkie ???? bombka 52g ???? to raczej pod choinkę ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 (edytowane) Portfelito do zadań specjalnych . Wyłączność - Delbanki Te trzy już wiedzą , że towarzystwo nowe będzie Edytowane 19 Grudnia 2017 przez 'mat 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 19 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Portfelito do zadań specjalnych . Wyłączność - Delbanki Te trzy już wiedzą , że towarzystwo nowe będzie portfelito.JPGNo właśnie dziś zaczęły się wykluwać pierwsze jakieś takie czarnulki taki jakiś dziwny gatunek ???? ????. Fotka jutro będzie ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Ja nie pokażę co dostałem od Mikołaja, bo tej mnogości żaden aparat nie obejmował. Powiem tylko tyle, że tak oryginalnych i dopracowanych bombek dotąd nie miałem.Dobrze, że mam trochę czasu na poszukiwania opakowań dla nich 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 20 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgromadzenie żab i jakiś odmieniec się przybłąkał ????. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LOLO Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Te żółte widać po oczach że jakieś przerażone A poza tym piękna gromadka 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 20 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2017 Super zespół a odmieniec ciekawy... sprawdzałeś jak pracuje? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi