Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

post-65453-0-05309200-1489086905_thumb.jpg

Dzisiejsze cynowane od spodu jeszcze przed krepowaniem i celowo cyna przyciemniana taka szaro śinawa czesto tak robie aby nie blyszczalo za mocno. Sprawdzone .

Piekne to one nie sa ( niejedna osoba pomyśli paskudne) ale takie maja być.

• Like 3

Skoro już blaszka jest w dwóch częściach, to może nawierć po dwie dziurki (oczywiście od mocowania i dla kotwiczki również ;) ) i zrób "łamańca". Nie mam pojęcia, czy taka konstrukcja będzie pracować, ale co masz do stracenia?

B)

• Like 2

A to są Delbanki na plan "B" chodzi o to że Delbanki miedziane są skuteczne tylko gdy pstrag żeruje moim zdaniem miedziane nie wzbudzają u niego agresji w takie dni gdy nie żeruje czasami przydaje sie taka srebrna potrafi go zdenerwowac i za taką pogoni .

Ale szczerze sporadycznie na nie lowie bo jest wiele spadów wydaje mi sie że pstrag je tylko odgania i pewnie w większości przypadków atakuje z zamkniętym pyskiem .

Więc jeśli nie ma brań na miedziane to zazwyczaj im odpuszczam .

Pobyt nad samą wodą też mi wystarczy.

post-65453-0-55811300-1489338546_thumb.jpgpost-65453-0-07008200-1489338574_thumb.jpg

• Like 6

Wspomne jeszcze o tym że jak jestem na rybkach to nie przeszkadza mi jeśli przedemną idzie jako pierwszy jakiś wedkarz lub wedkarze bo wiem że raczej żaden z nich nie łowi na taką przynęte jak ja znaczy sie Delbanke ( moją).

I to jest fajne.

To samo moge powiedzieć o moiej Rybce nie miałem jeszcze okazji spotkać wędkarza z podobną wahadlówką.

Choć tak naprawde niewielu wędkarzy jeszcze łowi na wahadłówki .

Ja też lowie na gumy i inne nowinki ale dla mnie wahadlówka ( dobra wahadłówka) jest nieodlączną przynętą moich wypraw wędkarskich.

A to najwiekszy a la karaś 13 cm 35 g.

post-65453-0-90218500-1489428609_thumb.jpg

• Like 4

Jacek!... Piękne robisz te blaszki, ale jesteś Fidelem Castro swojego wątku!... ;) Posty można edytować i łączyć...  ;)

Wiem że mi to nie wychodzi a do tego wszystko robię na tel.w wersji mobilnej i jest jakieś czasami niejasne a w pelnej wersji to niemieści się na ekranie.

A i internauta zemnie do D...

Zawsze możesz poprosić modów o pomoc. Przycisk "Zgłoś" lub info na priv :) 

Edytowane przez woblery z Bielska
  • Like 1

Wiem że mi to nie wychodzi a do tego wszystko robię na tel.w wersji mobilnej i jest jakieś czasami niejasne a w pelnej wersji to niemieści się na ekranie.

A i internauta zemnie do D...

Wcale się nie przejmuj, bo trochę przeze mnie zazdrość przemawia! ;) :) :) Jak będziesz jeszcze robił wahadełka z cieniutkiej kwasówki (0,8 - 1 mm), to wtedy na pewno "bok mi pęknie"! ;)

Dawaj na priv!... ;)

• Like 1

Miałem prośbe o wstępna obróbke metali jak to robie więc opowiem tu może komuś się jeszcze przyda

( ale specjalistą to nie jestem )

Wiec blaszki wycinam nozyczkami a oszlifowuje tarczami listkowymi na fleksa ( bardziej gladka powierzchnia wychodzi niż na szlifierce z kamieniem i nawet miedz nie ciągnie się.

post-65453-0-76294200-1489680767_thumb.jpgpost-65453-0-58311600-1489680791_thumb.jpg

Do trzymania blaszki mam kąbinerki takie przerobione ale mogą być zwykłe

Do polerki mam taki papier ścierny drobny na gąbce ( są też takie tarczki listkowe z papierem na wiertarke)

No i filc i pasta post-65453-0-30995200-1489680821_thumb.jpg

• Like 3