jacek.hetflaisz Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Wlaśnie jest tam gesto drobnicy ( wzdregi) i jeden szczupak taki jeden gość tam go wpuścil ,ale rybki w bardzo dobrej kondycji i to jest wlaśnie dziwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Delbanki w pozycji embrionalnej zaraz prostowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 A tu gotowe do boju.Trzy na górze z wody utlenionej wczorajsze reszta dzisiejsza z pod palnika nawet podobne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Dzisiejsze cynowane od spodu jeszcze przed krepowaniem i celowo cyna przyciemniana taka szaro śinawa czesto tak robie aby nie blyszczalo za mocno. Sprawdzone .Piekne to one nie sa ( niejedna osoba pomyśli paskudne) ale takie maja być. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Bylo chyba takie przyslowie( ładna miska jeść nie daje)Albo mi sie cos ubzdurało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 A to wczorajsza jakaś tulejka co mi wpadła w paluchy strasznie twarda byla ale po przpaleniu palnikiem dalo się coś wyklepać. Taka jakby Alga 4 21g . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Najmniejsze Delbaneczki jakie zrobiłem .Najmniejsze bez oczu ale w okularach.Blach 1mm 2-4 g . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 11 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Nastepne dwie tulejki z jednej algopodobna wielkosc bliska Algi 2 waga 9 g blacha 1mm z drugiej miała byc rybka ale materiał za twardy i za kruchy niestety . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Skoro już blaszka jest w dwóch częściach, to może nawierć po dwie dziurki (oczywiście od mocowania i dla kotwiczki również ) i zrób "łamańca". Nie mam pojęcia, czy taka konstrukcja będzie pracować, ale co masz do stracenia? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 11 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Do stracenia nic nie mam i tak zrobie ,co wyjdzie to też nie mam pojecia . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 11 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 A z resztek blachy wyszły też trzy ala karaski dwa po 5cm 6g i jeden 6cm 8g wszystkie blachy 1mmA tu razem z największym ala karasiem 25gMoże sie przydadzą takie małe. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 A to są Delbanki na plan "B" chodzi o to że Delbanki miedziane są skuteczne tylko gdy pstrag żeruje moim zdaniem miedziane nie wzbudzają u niego agresji w takie dni gdy nie żeruje czasami przydaje sie taka srebrna potrafi go zdenerwowac i za taką pogoni .Ale szczerze sporadycznie na nie lowie bo jest wiele spadów wydaje mi sie że pstrag je tylko odgania i pewnie w większości przypadków atakuje z zamkniętym pyskiem .Więc jeśli nie ma brań na miedziane to zazwyczaj im odpuszczam .Pobyt nad samą wodą też mi wystarczy. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 Wspomne jeszcze o tym że jak jestem na rybkach to nie przeszkadza mi jeśli przedemną idzie jako pierwszy jakiś wedkarz lub wedkarze bo wiem że raczej żaden z nich nie łowi na taką przynęte jak ja znaczy sie Delbanke ( moją).I to jest fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2017 To samo moge powiedzieć o moiej Rybce nie miałem jeszcze okazji spotkać wędkarza z podobną wahadlówką.Choć tak naprawde niewielu wędkarzy jeszcze łowi na wahadłówki .Ja też lowie na gumy i inne nowinki ale dla mnie wahadlówka ( dobra wahadłówka) jest nieodlączną przynętą moich wypraw wędkarskich.A to najwiekszy a la karaś 13 cm 35 g. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Kiedyś jeszcze takie coś robiłem ale już nie robię . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Wiem wiem piekne to one nie byly to taka chwilowa fascynacja cykadami była.Teraz leżą w szufladzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Nie tylko wahadłówki klepie kwiatki też klepałemWiem wiem nie na temat . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Ale te listki jako wahadłówki od biedy by mogly być kto wie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) Jacek!... Piękne robisz te blaszki, ale jesteś Fidelem Castro swojego wątku!... Posty można edytować i łączyć... Edytowane 15 Marca 2017 przez Dokuś 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 (edytowane) Jacek!... Piękne robisz te blaszki, ale jesteś Fidelem Castro swojego wątku!... Posty można edytować i łączyć... Wiem że mi to nie wychodzi a do tego wszystko robię na tel.w wersji mobilnej i jest jakieś czasami niejasne a w pelnej wersji to niemieści się na ekranie.A i internauta zemnie do D... Zawsze możesz poprosić modów o pomoc. Przycisk "Zgłoś" lub info na priv Edytowane 15 Marca 2017 przez woblery z Bielska 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Wiem że mi to nie wychodzi a do tego wszystko robię na tel.w wersji mobilnej i jest jakieś czasami niejasne a w pelnej wersji to niemieści się na ekranie.A i internauta zemnie do D...Wcale się nie przejmuj, bo trochę przeze mnie zazdrość przemawia! :) Jak będziesz jeszcze robił wahadełka z cieniutkiej kwasówki (0,8 - 1 mm), to wtedy na pewno "bok mi pęknie"! Dawaj na priv!... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 A to pierwszy budrzetowy wobler Fidela Castro (czytaj Jacka)Material kołek osikowy ( ale nie ten na wampiry taki zwykły)Folia z kanapekTroche drutu blaszka nierdzewki Lakier klej farba Prosze śie nie śmiać. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 15 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 A to pierwszy budrzetowy wobler Fidela Castro (czytaj Jacka)Material kołek osikowy ( ale nie ten na wampiry taki zwykły)Folia z kanapekTroche drutu blaszka nierdzewkiLakier klej farba Prosze śie nie śmiać.Toż to cygaro godne Fidela!... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Toż to cygaro godne Fidela!... No i Fidel Castro fajna nazwa dla pierwszego mojego woblera oby rzadzil pod wodą. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 16 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2017 Miałem prośbe o wstępna obróbke metali jak to robie więc opowiem tu może komuś się jeszcze przyda ( ale specjalistą to nie jestem )Wiec blaszki wycinam nozyczkami a oszlifowuje tarczami listkowymi na fleksa ( bardziej gladka powierzchnia wychodzi niż na szlifierce z kamieniem i nawet miedz nie ciągnie się.Do trzymania blaszki mam kąbinerki takie przerobione ale mogą być zwykłe Do polerki mam taki papier ścierny drobny na gąbce ( są też takie tarczki listkowe z papierem na wiertarke)No i filc i pasta 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi