jacek.hetflaisz Opublikowano 24 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 To jest moja bajka na tym zdieciu dopiero się zaczyna to jest to. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 25 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Z resztek blachy też coś trzeba zrobić. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Dzisiaj- po 25-ciu latach przerwy w łowieniu- była próba pontonu, sprzętu łownego i Twojej Jacek blaszki: mam nadzieje że wynik taki będzie zawsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Dzisiaj- po 25-ciu latach przerwy w łowieniu- była próba pontonu, sprzętu łownego i Twojej Jacek blaszki: mam nadzieje że wynik taki będzie zawsze A co to był za wynik była jakaś rybka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 No tak: dwa szczupaczki były na wolno prowadzoną morso podobną.Miarki jeszcze nie mam- ale wymiar chyba miały (chyba bo wróciły do wody). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 No tak: dwa szczupaczki były na wolno prowadzoną morso podobną.Miarki jeszcze nie mam- ale wymiar chyba miały (chyba bo wróciły do wody).Ciesze się że coś już udało ci się złowic na moją blaszke takie informacje zawsze poprawiają mi samopoczucie .Super. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObraFM Opublikowano 26 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Na łajbe wziąłem małżonkę, ta się cieszyła bardziej ode mnie Ale w sumie była zdeprymowana że wypuszczam "taaakie ryby" a tyle kasy poszło na wyprawkę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 26 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2017 Na łajbe wziąłem małżonkę, ta się cieszyła bardziej ode mnie Ale w sumie była zdeprymowana że wypuszczam "taaakie ryby" a tyle kasy poszło na wyprawkę Pozdrowienia dla małżonki.Powiedz małżonce że jeszcze tyle nałapiesz że cię będzie z domu wyganiała z tymi rybami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 27 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Skończyła mi się znowu moja bajkaAle zaraz będzie następna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Skończyła mi się znowu moja bajka Ale zaraz będzie następna.Ale ławica! Jacek, tyle szczupaków nie ma w wodzie, co tych wahadełek naprodukowałeś!... Szczupaki nie mają szans! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 27 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Ale ławica! Jacek, tyle szczupaków nie ma w wodzie, co tych wahadełek naprodukowałeś!... Szczupaki nie mają szans! A co mi tam najwyrzej będe łowił na żyłke 0.08 mm to wtedy może zabraknie.Co ja mam zrobic jak wpadłem w nałóg klepania? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 28 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2017 Nie wiem tarła nie widziałem a ich coraz więcej jest. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Woda wysoka, rybki na tarle wpływają na płycizny, szukając cieplejszych miejsc... Również u mnie pojawiło się stadko małych Hetflaiszów!... Znajdą tu ciepły kąt!... Dzięki Jacek! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 29 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Woda wysoka, rybki na tarle wpływają na płycizny, szukając cieplejszych miejsc... Również u mnie pojawiło się stadko małych Hetflaiszów!... Znajdą tu ciepły kąt!... B Delb.jpg Dzięki Jacek! Jaki ciepły kąt do wody z nimi . Niech ci dadzą wiele chwil chwały z pięknymi rybami. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Jaki ciepły kąt do wody z nimi .Szkoda! Takie są ładne, jak amerykańskie! Czy masz jakieś zalecenia, co do uzbrojenia Delbanek? Kółeczko z krętlikiem od strony główki (oczek) a kotwiczka od tej węższej strony, czy inaczej? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 29 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Kotwiczka z tej wąskiej strony do tej mniejszej rozmiar 10 do większej 8 a z przodu ja zapinam blaszki odrazu na agrawke bez kółeczka taki mój nawyk.I nie jestem zwolennikiem zakładania za wielkich kotwic nie lubie jak kotwica gasi prace blaszki .No to takie moje myślenie nie koniecznie wszyscy mają tak robić każdy ma jakieś tam swoje sposoby . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 29 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 29 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Kotwiczka z tej wąskiej strony do tej mniejszej rozmiar 10 do większej 8 a z przodu ja zapinam blaszki odrazu na agrawke bez kółeczka taki mój nawyk.I nie jestem zwolennikiem zakładania za wielkich kotwic nie lubie jak kotwica gasi prace blaszki .No to takie moje myślenie nie koniecznie wszyscy mają tak robić każdy ma jakieś tam swoje sposoby .CAM00332-1.jpgWłaśnie czegoś takiego oczekiwałem! Dzięki! - Będę testował różne kombinacje, ale zawsze blisko tych zaleceń. No i oczywiście zdam relację! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 30 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Wiosna nadeszła żaby zaczeły mi się wylęgaćWybaczcie że musicie je oglądac ale ja je tak lubie że będe je pokazywał każde nowe pokolenie musicie poznać ( może też je polubicie ). 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 Wiosna nadeszła żaby zaczeły mi się wylęgaćWybaczcie że musicie je oglądac ale ja je tak lubie że będe je pokazywał każde nowe pokolenie musicie poznać ( może też je polubicie ).Polubione, polubione... Kurcze, ale wprawiony jesteś! ...Ta powtarzalność i brak skaz... Brawo Jacek! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Co do powtarzalności Delbanki to nie jest to takie konieczne bo pstrągi to rybki które potrafią człowieka zaskakiwać jest takie coś że np.jade na pstrągi zakładam sprawdzoną Delbanke i łowie sąbrania pstrągi czepiają się jak glupie następna wyprawa zakładam tą samą Delbanke i co nie ma brań i zaczyna się rycje w pudełku i szukanie tej na którą w danym dniu dało by się oszukać jakiegoś pstrąga . Czasami okazuje się że jest to Delbanka która wyszła mi troszke inaczej ( inny kształt,wygięcie,odcień). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Rybka z przeznaczeniem na rzeki łagodniejsze gięcje blacha mosiądz 2 mm 7cm dwie 21g i dwie 19g 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.hetflaisz Opublikowano 31 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Ach jeszcze pykłem 3zt 5g i3szt 7g tak na wszelki wypadek jagby pstrągi były jutro glodne żeby było czym je nakarmić. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Ach jeszcze pykłem 3zt 5g i3szt 7g tak na wszelki wypadek jagby pstrągi były jutro glodne żeby było czym je nakarmić.Czyli to taka ...zanęta? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Jacek widzę że Ty to już nie na sztuki tylko na kilogramy robisz blaszki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi