Skocz do zawartości

Moje wahadłówki Delbanka, Rybka i inne.

Rekomendowane odpowiedzi

No tak: dwa szczupaczki były na wolno prowadzoną morso podobną.

Miarki jeszcze nie mam- ale wymiar chyba miały (chyba bo wróciły do wody).

Ciesze się że coś już udało ci się złowic na moją blaszke takie informacje zawsze poprawiają mi samopoczucie .

Super.

• Like 1

Na łajbe wziąłem małżonkę, ta się cieszyła bardziej ode mnie  :)

​Ale w sumie była zdeprymowana że wypuszczam "taaakie ryby"  a tyle kasy poszło na wyprawkę   :)

Pozdrowienia dla małżonki.

Powiedz małżonce że jeszcze tyle nałapiesz że cię będzie z domu wyganiała z tymi rybami.

Ale ławica! :) Jacek, tyle szczupaków nie ma w wodzie, co tych wahadełek naprodukowałeś!... Szczupaki nie mają szans! :)

A co mi tam najwyrzej będe łowił na żyłke 0.08 mm to wtedy może zabraknie.

Co ja mam zrobic jak wpadłem w nałóg klepania?

• Like 1

Woda wysoka, rybki na tarle wpływają na płycizny, szukając cieplejszych miejsc... Również u mnie pojawiło się stadko małych Hetflaiszów!... Znajdą tu ciepły kąt!... ;)

attachicon.gifB Delb.jpg

Dzięki Jacek! ;)

Jaki ciepły kąt do wody z nimi . Niech ci dadzą wiele chwil chwały z pięknymi rybami.

• Like 1

Kotwiczka z tej wąskiej strony do tej mniejszej rozmiar 10 do większej 8 a z przodu ja zapinam blaszki odrazu na agrawke bez kółeczka taki mój nawyk.

I nie jestem zwolennikiem zakładania za wielkich kotwic nie lubie jak kotwica gasi prace blaszki .

No to takie moje myślenie nie koniecznie wszyscy mają tak robić każdy ma jakieś tam swoje sposoby .

• Like 2

Kotwiczka z tej wąskiej strony do tej mniejszej rozmiar 10 do większej 8 a z przodu ja zapinam blaszki odrazu na agrawke bez kółeczka taki mój nawyk.

I nie jestem zwolennikiem zakładania za wielkich kotwic nie lubie jak kotwica gasi prace blaszki .

No to takie moje myślenie nie koniecznie wszyscy mają tak robić każdy ma jakieś tam swoje sposoby .

Właśnie czegoś takiego oczekiwałem! Dzięki! - Będę testował różne kombinacje, ale zawsze blisko tych zaleceń. No i oczywiście zdam relację! ;)

• Like 1

Wiosna nadeszła żaby zaczeły mi się wylęgać

Wybaczcie że musicie je oglądac ale ja je tak lubie że będe je pokazywał każde nowe pokolenie musicie poznać ( może też je polubicie ).

Polubione, polubione... :) Kurcze, ale wprawiony jesteś! ...Ta powtarzalność i brak skaz... Brawo Jacek! :)

• Like 1

Co do powtarzalności Delbanki to nie jest to takie konieczne bo pstrągi to rybki które potrafią człowieka zaskakiwać jest takie coś że np.jade na pstrągi zakładam sprawdzoną Delbanke i łowie są

brania pstrągi czepiają się jak glupie następna wyprawa zakładam tą samą Delbanke i co nie ma brań i zaczyna się rycje w pudełku i szukanie tej na którą w danym dniu dało by się oszukać jakiegoś pstrąga . Czasami okazuje się że jest to Delbanka która wyszła mi troszke inaczej ( inny kształt,wygięcie,odcień).