Mekamil Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Curadziaki 51E w obrzydliwie niskiej cenie: http://www.americanlegacyfishing.com/shimano-curado-cu51e-l- h-casting-fishing-reel.htmlNajtańsza wysyłka u nich kosztuje 20$, więc dostajemy maszynkę za niecałe 400zł do rączki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Jeszcze, żebym potrafił sobie to tam zamówić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 To rozmawiaj z Mekamilem jaki masz problem.Flachę dla kolegi i masz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawekus Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Curadziaki 51E w obrzydliwie niskiej cenie: http://www.americanlegacyfishing.com/shimano-curado-cu51e-l- h-casting-fishing-reel.htmlNajtańsza wysyłka u nich kosztuje 20$, więc dostajemy maszynkę za niecałe 400zł do rączki Chyba że celnicy coś sprezentują od siebie to już nie będzie 400... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayl990 Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Witam Was.Ja w tym roku z ebaya kupilem to cudenko. Koszt mial w teorii wyniesc 550zl... wyszlo 700+ dlaczego? A dlatego, ze 23% VAT-u sie usmiechnelo i ugryzlo te 150zl.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 To ja mam fart. Z e-baya 5 lub 6 przesyłek ze USA (Curado, 3 x quantum Cabo, pokrowce shimano i inne oraz dużo drobiazgów ) i nigdy żadnych nieoczekiwanych dodatków nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Panowie, za cło nie gwarantuję, ale nawet jeśli się trafi to i tak maszynka zmieści się w 500 co jest bardzo tanio jak za ten sprzęt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawekus Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Availability: Out of stockNo i się rozeszły jak świeże bułeczki. I jak tu nie powiedzieć że dobra reklama (marketing) dźwignią handlu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 5 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Szkoda, że nie dostanę jakiegoś % od każdej sztuki, która poleci do PL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bassy Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Mówisz o cle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 5 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Takiego procenta mi na pewno nie policzą, bo nie zamówiłem ani jednego młynka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Nie wiem jak u Was, ale u mnie znowu 'In stock'. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Najtańsza wysyłka u nich kosztuje 20$, więc dostajemy maszynkę za niecałe 400zł do rączki Tak dla sprostowanij - najtańsza listowa (brak ubezpieczenia i śledzenia) jest za 25$. Tradycyjna paczka wysyłana poczta amerykańska USPS to już wydatek 35$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Ogólnie najtańsza dla kołowrotka jest za niecałe 11, ale u nich jak ostatnio brałem to mi 19,99 zaproponowali. Przed chwilą sprawdziłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Wczoraj placilem za multika, a kilka dni wczesniej za stala szpule i ceny sa takie jakj podalem. Jakis czas temu rzeczywiscie bylo troche taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Można jeszcze poprosić o wysyłke FEDEX'em, a wynosi to tak: 40$ za Economy i 50$ Priority Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Moje 51 w drodze Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolen Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Moje 51 w drodze Pzdr,Fatso Moja już w Wawie i od tygodnia czeka w kolejce do opłat celno-podatkowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 17 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2011 Błee Pzdr,Fatso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Lubie maluchy, to tez wskoczylem na ten pociag 110$ + szybsza przesylka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek60 Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Witam Kolegów! Jeżeli kogoś to zainteresuje to; dwa miesiące temu zamówiłem C 201 E7 na ebey-u , w Niemczech. Ceny oscylowały w granicach 100 euro kręcioł i około 30euro przesyłka z cłem. Po dwóch tygodniach dotarło powiadomienie że przesyłka jest do odbioru w Urzędzie Celnym{ 30 km od miejsca zam.} . Przy odbiorze dowiedziałem się że muszę opłacić podatek{tzw.melwerstouer} w wys.24 euro, i gdyby przesyłka wynosiła 150 euro i więcej, doszłoby jeszcze cło. Reasumując to w sumie 155 euro + droga + wynagrodzona wdzięczność kolegi , który mi to zamawiał, to trochę trochę wyszło, ale było warto, naprawdę. Pozdrawiam Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Kolego, cło wewnątrz UE? Zakładam, że chodzi o Mehrwertsteuer. Kupiłeś towar bez doliczonego VAT-u… Google prawdę Ci powie. Jeżeli kupujesz wewnątrzwspólnotowo, a VAT jest wliczony w cenę, to zakup jest zwolniony od dodatkowych opłat. No chyba, że kupujesz towar podlegający podatkowi akcyzowemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 To ale jaja, mi zawsze każdy mówił, że kupując w Europie nie muszę płacić żadnego cła, vatu itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Bo nie musisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Bo nie musisz To nic nie kumam, sorry, ale jestem po 28h pracy Tak czy siak chodzi o to, że zawsze mi każdy mówił, że kupując w DE wystarczy płacić za wysyłkę i przedmiot, a żadnych opłat dodatkowych nie ma. A tu zonk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi