radeqs Opublikowano 18 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Prawdopodobnie slawek60 miał na myśli sprowadzenie multika spoza UE do Niemiec, aczkolwiek opis zabrzmiał z lekka inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek60 Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Witam! Oczywiście multik był sprowadzony ze Stanów, tylko zamawiany na ebay-u w Niemczech gdyż cena niemieckich i austriackich firm wysyłkowych to około 165 do 189 euro+ przesyłka 6-9 euro. Zamieściłem tę wiadomość dla tych osób , które chciałyby w ten sam sposób kupować{sprowadzać} z poza Uni. Najważniejsze to ,to że w opisie nic nie było na temat podatku i cła, którego na szczęście nie płaciłem, gdyż zakup nie przekroczył 150 euro. Ceny podawane są w dolarach,na niektórych aukcjach obok przel. w euro i to samo z przesyłką której cena może ulec zmianie, ze względu na kurs walut i wysokości opłaty celnej. Sorki za nieścisłości w poprzednim poście i błąd w słowie/M- steuer/. Pozdro.Sławek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Tak odnośnie przeceny to widzę, że w americanlegacy 51E jest już po 139.99, więc bardziej już się tu opłaca kupić: http://ohya.com/proddetail.asp?prod=CuradoE (skoro mam ich w zakładkach to znaczy, że też mają tanią wysyłkę do PL). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 21 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 W sklepie z ostatniego linku nie widzę możliwości wysyłki do Polski Dyskryminują nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bojomir Opublikowano 29 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Mój pierwszy post - witam wszystkich, świeżak zarażony castem Zamówiłem i pszyszedł 51E - na cle zapłaciłem 107zl (vat)- i tu spostrzezenie - nie wybierać Fedexu.Wszystkie przesyłki z tej firmy powyżej 20Euro lądują w UC i doliczany jest Vat. Lepiej wybrać USPS (odpowiednik naszego Pocztexu) i tam jest troche inaczej - 50/50%Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Po paru tygodni lowienia zauwazylem brak dystansu w porownaniu z Core101MG . Koniecnie trzeba wymycz konserwujacy smar z szpulkowych lozysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi