Skocz do zawartości

Spro Blue Arc Tuff-Body 920

superuszy

Rekomendowane odpowiedzi

Nie u?źywam takiej grubej ?źyłki , interesuje mnie kołowrotek w rozmiarze 2000.Nie jest za mały i w miarę dobrze się kręci. Po prost lubię takimi łowić te gatunki.

Żyłki jakiej u?źywam to podobnie jak Ty. :D

R?ł?źni producenci robią r?ł?źnej wielkości kołowrotki.

Podałem taką średnicę ?źyłki aby było wiadomo mniej więcej o jaki rozmiar szpuli chodzi. :D

A nie lepiej zainwestować w Ryobi Zauberka 4000 z jedną szpulką głęboką i dwoma szpulkami typu match (150m 0,18mm). Większa średnica szpulki a co za tym idzie dalsze rzuty, waga około 40g więcej od modelu 2000, chyba nie ma du?źego znaczenia bynajmniej dla mnie. Na Allegro kupisz za 319zł przesyłka w cenie kołowrotka.

http://www.imghost.pl/thumbs/8b0eb13fa3.jpg

Tak myslałem ?źe Ktoś bedzie mi proponował Ryobi Zaubera :D

Kupiłem Ryobi Zaubera 2000 i trafiłem mega bubla.Był to ten 1/1000 Robił brodę średnio co 10 rzut , pr?łbowałem go pod cienki i grube plećki, ?źyłkę i niestety ciagle to samo.

I się zraziłem choć wiem ?źe bardzo du?źo os?łb go chwali i łowi dłuuuugo.

Spro red arc to bardzo dobry kręcioł ale kolor pod klenia jak dla mnie trochę słaby. Więc wziąłbym blue arca tylko mało opini o nim słyszałem i mało znalazłem. A charakterystyka kołowrotka podobna.

Ja osobiście mam jednego red arca w rozmiarze 10200 czy coś w tym stylu i powiem Tobie, ?źe jest to naprawdę dobry kręcioł, w tej cenie. Świetnie układa ?źyłkę i plecionkę a praca jest wyjątkowo płynna.

Nie wiem czym r?ł?źni się ten, kt?łry chcesz kupić, ale uwa?źam, ?źe stosunek ceny do jakości to 10/10.

Ja chocia?ź sw?łj teraz rzadziej u?źywam nie sprzedałbym go.

Polecam.

Michał, mam Blue Arca 7300- zasuwam nim chyba 4-5 sezon i ju?ź czasem trochę go słychać, minimalny luz na korbie się pojawił, ale og?łlnie megamocny jest- a dostaje w dupke na boleniach, kleniach, na brzanach te?ź swoje kręcił i nigdy mnie nie zawi?łdł. W Odrze kąpałem jakieś p?łł godziny, smarowałem raz lub dwa- i kręci nadal a?ź miło A ?źe na jakiejś promocji go wyrwałem i kosztował mnie z wysyłką niecałe 200pln to.....chyba nie mogłem lepiej zainwestować kasiory

P.S. A jak nie chcesz jakiegoś odblaskowego na kleniory, to mo?źe Black Arc?

Kamil

10100 to to samo co 10200 tylko szpulka płytsza[korpus i mechanizm na 100% takie same],te brody mogą się tak?źe i tu pojawiać,choć nie muszą[jak będą napisz na priv-da się to banalnie prosto zlikwidować]. Wielkość 10400 lub 4000 owszem ma płytką szpulę,tylko nie zawsze pasuje to do kija a konkretnie do pierwszej przelotki i mo?źe odnieść odwrotny skutek.

tak jak pisze rutra 100 i 200 to ten sam krecioł tylko szpula inna miałem jeden i drugi to naprawde dobre młynki według mnie w tym przedziale cenowym sa bez konkurencjii polecam red arc no i nie wiem co mo?źe kleniom przeszkadzac kolor kołowrotka ;) nie popadajmy w paranoje

Ja mam red 10200, kt?łrego u?źywam do jazi i kleni i w niekt?łrych sytuacjach kołowrotek nawijał mi brody. Dotyczyło to sytuacji, gdy łowiłem jazie u siebie na gliniankach i kabłąk zamykał się automatycznie, podczas kręcenia korbką. Lekka przynęta (zazwyczaj chrabąszczyk hunter) i brak uciągu na tej wodzie sprawiał, ?źe młynek nawijał luźną linkę. Łowiąc na te same przynęty nad rzekami problem się nie pojawia, podobnie w przypadku, gdy rzucam cię?źszymi wabikami i gdy zamykam kabłąk ręcznie. Poza tym z czystym sumieniem mogę polecić. Nie sprawdza się jedynie w momencie gdy pada, chodzi jakby cię?źej, sprę?źynka kabłąka spisuje się troszkę gorzej, ale nie zapominajmy, ?źe rozmawiamy o kołowrotkach za te 300 zł.

Hej.

Mam Red-a 10200.

Po dw?łch sezonach intensywnej eksploatacji zadowolenie du?źe, praktycznie ?źadnych problem?łw.

Korpus 10200 i 10100 jest identyczny, kosz te?ź. Dokupiłem sobie 2 szpule od 10100 (szpule są zamienne) i z powodzeniem u?źywam ich pod cieńsze ?źyłki i plecionki na korpusie 10200.

Kolor .... faktycznie, męski nie jest ... :D

Co na to klenie?

Mam wra?źenie, ?źe im to nie przeszkadza.

Pozdrawiam.