superuszy Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Witam Chcę sobie kupić ten kołowrotek pod jazio - klenie. Proszę o jakieś opinie. Czy ktoś ma? Czy się nada? Jakiś inny kołowrotek o pojemności szpuli ok 24/150m( 2000 ) tak do 400zł.Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Po co Ci tyle grubej ?źyłki? Do klenio-jazi u?źywam 0,16,w porywach 0,18 dobrego monofila nawiniętego na szpulkę reda 10100 i szkoda,?źe druga nie jest jeszcze płytsza-było by bez podwijki na okonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superuszy Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Nie u?źywam takiej grubej ?źyłki , interesuje mnie kołowrotek w rozmiarze 2000.Nie jest za mały i w miarę dobrze się kręci. Po prost lubię takimi łowić te gatunki.Żyłki jakiej u?źywam to podobnie jak Ty. R?ł?źni producenci robią r?ł?źnej wielkości kołowrotki.Podałem taką średnicę ?źyłki aby było wiadomo mniej więcej o jaki rozmiar szpuli chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 A nie lepiej zainwestować w Ryobi Zauberka 4000 z jedną szpulką głęboką i dwoma szpulkami typu match (150m 0,18mm). Większa średnica szpulki a co za tym idzie dalsze rzuty, waga około 40g więcej od modelu 2000, chyba nie ma du?źego znaczenia bynajmniej dla mnie. Na Allegro kupisz za 319zł przesyłka w cenie kołowrotka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superuszy Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Tak myslałem ?źe Ktoś bedzie mi proponował Ryobi Zaubera Kupiłem Ryobi Zaubera 2000 i trafiłem mega bubla.Był to ten 1/1000 Robił brodę średnio co 10 rzut , pr?łbowałem go pod cienki i grube plećki, ?źyłkę i niestety ciagle to samo.I się zraziłem choć wiem ?źe bardzo du?źo os?łb go chwali i łowi dłuuuugo. Spro red arc to bardzo dobry kręcioł ale kolor pod klenia jak dla mnie trochę słaby. Więc wziąłbym blue arca tylko mało opini o nim słyszałem i mało znalazłem. A charakterystyka kołowrotka podobna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hornet Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 wedlug mnie, jesli chodzi do 400zł do bedzie najlepszy zakup:) trudno znalezc cos lepszego w tych pieniazkach, moj straszy kreci blue juz 5 lat, uzywajac go od deliaktnie na szczupaka, az po sandacze na ciezkich glowkach i nic mu sie nie dzieje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karpik 69 Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Ale za powstawanie brody nie wiń kołowrotka , powodem powstawania brody mo?źe być np: za luźno nawinięta plecionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Blue to dobry kręcioł. Do Twoich zastosowań spokojnie wystarczy. I nie ?źadna tysiączka, tylko tak jak m?łwisz 2000.Dla mnie rozmiar 1000 lub te?ź 100 w kręciołach nie istnieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
datoos Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Ja osobiście mam jednego red arca w rozmiarze 10200 czy coś w tym stylu i powiem Tobie, ?źe jest to naprawdę dobry kręcioł, w tej cenie. Świetnie układa ?źyłkę i plecionkę a praca jest wyjątkowo płynna. Nie wiem czym r?ł?źni się ten, kt?łry chcesz kupić, ale uwa?źam, ?źe stosunek ceny do jakości to 10/10. Ja chocia?ź sw?łj teraz rzadziej u?źywam nie sprzedałbym go. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2011 Michał, mam Blue Arca 7300- zasuwam nim chyba 4-5 sezon i ju?ź czasem trochę go słychać, minimalny luz na korbie się pojawił, ale og?łlnie megamocny jest- a dostaje w dupke na boleniach, kleniach, na brzanach te?ź swoje kręcił i nigdy mnie nie zawi?łdł. W Odrze kąpałem jakieś p?łł godziny, smarowałem raz lub dwa- i kręci nadal a?ź miło A ?źe na jakiejś promocji go wyrwałem i kosztował mnie z wysyłką niecałe 200pln to.....chyba nie mogłem lepiej zainwestować kasiory P.S. A jak nie chcesz jakiegoś odblaskowego na kleniory, to mo?źe Black Arc? Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 10100 to to samo co 10200 tylko szpulka płytsza[korpus i mechanizm na 100% takie same],te brody mogą się tak?źe i tu pojawiać,choć nie muszą[jak będą napisz na priv-da się to banalnie prosto zlikwidować]. Wielkość 10400 lub 4000 owszem ma płytką szpulę,tylko nie zawsze pasuje to do kija a konkretnie do pierwszej przelotki i mo?źe odnieść odwrotny skutek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fishbartek1 Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 tak jak pisze rutra 100 i 200 to ten sam krecioł tylko szpula inna miałem jeden i drugi to naprawde dobre młynki według mnie w tym przedziale cenowym sa bez konkurencjii polecam red arc no i nie wiem co mo?źe kleniom przeszkadzac kolor kołowrotka nie popadajmy w paranoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czermin Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Ja mam red 10200, kt?łrego u?źywam do jazi i kleni i w niekt?łrych sytuacjach kołowrotek nawijał mi brody. Dotyczyło to sytuacji, gdy łowiłem jazie u siebie na gliniankach i kabłąk zamykał się automatycznie, podczas kręcenia korbką. Lekka przynęta (zazwyczaj chrabąszczyk hunter) i brak uciągu na tej wodzie sprawiał, ?źe młynek nawijał luźną linkę. Łowiąc na te same przynęty nad rzekami problem się nie pojawia, podobnie w przypadku, gdy rzucam cię?źszymi wabikami i gdy zamykam kabłąk ręcznie. Poza tym z czystym sumieniem mogę polecić. Nie sprawdza się jedynie w momencie gdy pada, chodzi jakby cię?źej, sprę?źynka kabłąka spisuje się troszkę gorzej, ale nie zapominajmy, ?źe rozmawiamy o kołowrotkach za te 300 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sirval Opublikowano 2 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Hej.Mam Red-a 10200.Po dw?łch sezonach intensywnej eksploatacji zadowolenie du?źe, praktycznie ?źadnych problem?łw.Korpus 10200 i 10100 jest identyczny, kosz te?ź. Dokupiłem sobie 2 szpule od 10100 (szpule są zamienne) i z powodzeniem u?źywam ich pod cieńsze ?źyłki i plecionki na korpusie 10200.Kolor .... faktycznie, męski nie jest ... Co na to klenie?Mam wra?źenie, ?źe im to nie przeszkadza.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superuszy Opublikowano 2 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2011 Dziękuje Bardzo za odpowiedzi.Uzyskałem wiedzę na temat kołowrotka, a tak?źe kilka innych ciekawych informacji . Mo?źe i nie tylko mnie posłu?źą. Postawię na Spro Blue Arca 920 - jakoś najbardziej mi pasuje.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Nie będziesz ?źałował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi