Skocz do zawartości

Shimano vanquish 2016 problem

Rekomendowane odpowiedzi

Tzn mój kolega który smaruje wiele kolowrotkow nie mógł go rozebrać, nie miał takiego klucza a ja nie będę sam do tego się zabierał i nie wiem co robić bo kolowrotek jest nowy i od razu chciałem go nasmarować

o jaki klucz chodzi ? 

Jak sie nie ma wlasciwych narzedzi to lepiej nie smarowac...

• Like 1

Ten kolowrotek rozbiera sie przy pomocy 4 narzedzi :

mini imbusa 0,9 mm celem odkrecenia gniazda, na ktorym siedzi szpula kolowrotka

klucza nasadowego rozmiar 12, do odkrecenia nakretki trzymajacej rotor kolowrotka

srednio malego srubokreta gwiazdkowego do niemal wszystkich srubek w kolowrotku, poza jedna, do ktorej potrzeba :

malego plaskiego srubokreta ( do odkrecenia srubki trzymajacej tylny plastik)

• Like 7

Ten kolowrotek rozbiera sie przy pomocy 4 narzedzi :

mini imbusa 0,9 mm celem odkrecenia gniazda, na ktorym siedzi szpula kolowrotka

klucza nasadowego rozmiar 12, do odkrecenia nakretki trzymajacej rotor kolowrotka

srednio malego srubokreta gwiazdkowego do niemal wszystkich srubek w kolowrotku, poza jedna, do ktorej potrzeba :

malego plaskiego srubokreta ( do odkrecenia srubki trzymajacej tylny plastik)

To generalnie wyczerpuje temat :) .

• Like 2

No nie wiem. Może o inną. Ale z tą tylko był u mnie problem. Zaglądam a tam okrąg więc czym to odkręcić? Dlatego pomyslalem że nie sam mam z tym problem. Nie ważne. Ważne ze odkrecone a T.P. nasmarowane. Przekładnie w obu nie nosiły śladów smarowania. Ciekawe dlaczego? Reszta elementów ok. tak jak trzeba.

Dostałem namiar od kolegi z jerka do speca z sieradza,właśnie do mnie przyszedł, kolowrotek chodzi dużo lepiej, czuć że nasmarowany tak jak trzeba,i to jeszcze można sobie zobaczyć zdjęcia swojego kolowrotka na fb.Ale najbardziej nie mogłem uwierzyć kwocie jaka musiałem zapłacić,koszt łożyska dodatkowego plus przesyłka wyszły grosze:)przesyłam linka jakby ktoś miał problem ze swoim kreciolem.Pozdrawiam http://redirect.viglink.com/?format=go&jsonp=vglnk_148828302596714&key=79bd9386a12d9ac58a81d42672c87dc4&libId=izph9m7701002eus000MAbg2gal7p&subId=&loc=http%3A%2F%2Fjerkbait.pl%2Findex.php%3Fapp%3Dmembers%26module%3Dmessaging%26section%3Dview%26do%3DshowConversation%26topicID%3D469187%26st%3D0%23msg1872089&v=1&out=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2F1246406115436193%2Fphotos%2Fa.1246432315433573.1073741828.1246406115436193%2F1275136749229796%2F%3Ftype%3D3%26theater&ref=http%3A%2F%2Fjerkbait.pl%2Findex.php%3Fapp%3Dmembers%26module%3Dmessaging&title=vaniek%20-%20jerkbait.pl%20-%20spinning%2C%20baitcasting%2C%20flyfishing&txt=https%3A%2F%2Fwww.facebook...%3Ftype%3D

A ten spec z Sieradza, to nie jest czasem kolega zbanowany z forum? Jeśli tak, to trochę trąci Twój wpis kryptoreklama, kogoś, kto na tym forum nie ma raczej prawa się reklamować. Ale to tylko moje domysły, że chodzi o tę samą osobę.

• Like 1

no masz na fb jak byk Przemysław Grobelny ;) w temacie o smarowaniu exista też taka lekka reklama była ;) złapał trochę praktyki to daje radę , wstrzelił się w dziurę na rynku bo serwisów jak na lekarstwo  a chętnych niezmierzone ilości :P niestety dalej snuje teorie prosto z innej galaktyki ale to raczej nie wpływa na brak chętnych wręcz odwrotnie.

Ciągnie wilka do lasu tzn do Jerkbaita :-)

Kolego od Vańka a dostałeś w gratisie makaron na uszy o zaproszeniu VIP na Rybomanie i czapeczce Shimano?

Te rzeczy były wyżebrane przez Facebooka :-)))

Czy może o tej tulejce do ustawienia uszczelki pod oporówką za 400€ którą to niby posiada....?

Na potwierdzenie wysyła fotke którą dostał od kogo innego :-) też tą fotke zrobioną na ręku mam :-)))

Wszystkie konta pozakładane w styczniu i lutym i o tych samych godzinach się logują...dziwne....

I tak na koniec. Szanowny kolego 21 lutego zapytałeś o rozebranie Vańka i dostałeś namiar od kogoś z JB....to czemu te fotki do których link wkleiłeś są opublikowane na FB 12 lutego?

Wehikuł czasu normalnie :-) nic się nie zmieniło .....

Edytowane przez przemo_w
  • Like 2

Ciągnie wilka do lasu tzn do Jerkbaita :-)

Kolego od Vańka a dostałeś w gratisie makaron na uszy o zaproszeniu VIP na Rybomanie i czapeczce Shimano?

Te rzeczy były wyżebrane przez Facebooka :-)))

Czy może o tej tulejce do ustawienia uszczelki pod oporówką za 400€ którą to niby posiada....?

Na potwierdzenie wysyła fotke którą dostał od kogo innego :-) też tą fotke zrobioną na ręku mam :-)))

Wszystkie konta pozakładane w styczniu i lutym i o tych samych godzinach się logują...dziwne....

I tak na koniec. Szanowny kolego 21 lutego zapytałeś o rozebranie Vańka i dostałeś namiar od kogoś z JB....to czemu te fotki do których link wkleiłeś są opublikowane na FB 12 lutego?

Wehikuł czasu normalnie :-) nic się nie zmieniło .....

może ma specjalny klucz shimano cofajacy czas.

• Like 2