Skocz do zawartości

Wędkarstwo w Danii

mrufa8

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W maju najprawdopodobniej wyskoczę na tydzień pouganiać się za szczupłymi i okoniami.

Rejon w który uderzam to Silkeborg lub Skanderborg.

Jeziora na których zamierzam walczyć to Julso, Brasso i ewentualnie Skanderborg.

Pływał ktoś po tych rejonach? Może podzielić się jakąś ciekawą wiedzą ? :)

Może ma jakieś namiary na ciekawe noclegi z wypożyczalniami sprzętu pływającego?

I najważniejsze moje pytanie, czy potrzebuję zrobić jakieś dodatkowe opłaty, żeby wędkować ze swojego pontonu z silnikiem spalinowym?

Pozdrawiam i dzięki za wszystkie odpowiedzi! 

Edytowane przez mrufa8

• 4 tygodnie później...

witam

Mrówa wybiera się na tę wyprawę razem ze mną, czy naprawdę nikt nie może nic podpowiedzieć nt. łowienia w Julso, Brasso i ewentualnie Skanderborg ??

Zastanawia nas czy wybraliśmy dobre jeziora, czy faktycznie jest tam sporo drapieżników? ewentualnie czy w okolicy są jakieś ciekawe miejsca do połowu.

pozdrawiam

Odpowiedzieć to by pewnie mógł nie jeden użytkownik tego forum. Ale Ci którzy tam mieszkają i pracują (i są etyczni, a są w duuużej mniejszości) nie chcą reklamy i rozgłosu znając nasze "polskie kormorany"... Nie zrozum mnie źle, ale tamtejsze wody też bardzo łatwo wyrybić znając podeście naszych "ziomali". Przekonałem się o tym na przestrzeni kilku lat jeżdżąc do DK

• Like 1

• 3 miesiące temu...

Witajcie,

z racji tego że przeniosłem się do Danii w okolice skanderborga szukam informacji na temat tutejszych łowisk. Wędkowanie jakie mnie głównie interesuje to spinning i karpiowanie. Może znajdzie się osoba która mieszka także w tych okolicach lub kiedyś mieszkała i powie mi co i jak, co wolno a czego nie.

pozdrawiam

Piotr

catch&relase