Skocz do zawartości

Projekty ustaw - Prawo wodne, Ustawa o ochronie przyrody oraz o lasach...

Rekomendowane odpowiedzi

Te pseudo ekologiczne chlipenszlochy są znakiem rozpoznawczych infantylnie zorientowanych, agresywnych miastowych w pierwszym pokoleniu.. oraz telewizyjnych teletubisiów. Nie zapominajcie, że medialny konstrukt pt  aktywista miejski, nie występuje w naturze..

Szyszko jest ok - tyle, że dla dorosłych.. :)

Gówno w pstrągowej rzece to tylko exempli gratia Sławku. Nie o ekologię tu chodzi ale sobiepaństwo i buractwo indywiduów których dobra wola i najzwyklejszy zdrowy rozsądek sięgają tylko do płota prywatnej ziemi. Rzecz dotyczy - jak ze smutkiem kontastuję - zarówno chłopa o zawężonych horyzontach jak i wysoko urodzonych dwojga nazwisk. To bardzo smutne.

• Like 3

Gówno w pstrągowej rzece to tylko exempli gratia Sławku. Nie o ekologię tu chodzi ale sobiepaństwo i buractwo indywiduów których dobra wola i najzwyklejszy zdrowy rozsądek sięgają tylko do płota prywatnej ziemi. Rzecz dotyczy - jak ze smutkiem kontastuję - zarówno chłopa o zawężonych horyzontach jak i wysoko urodzonych dwojga nazwisk. To bardzo smutne.

A Ty oczywiście wiesz lepiej...

Owo gówno w rzece nie ląduje jak sam napisałeś tylko na łące.Tak?

No to przyjmij,że można nawozić w ten sposób użytki zielone.

Poza tym - co to konkretnie jest?Opróżnia przydomowe szambo?Czy może gnojowica?Wiesz? Czy tylko szambiarkę widziałeś?

A Ty uważasz,że jak spłukniesz  sedes to w magiczny sposób Twoje gówno znika????Bo już go nie widzisz???

Takiś proekologiczny?

A ciekawostka jest taka... dużo "mieszczuchów" buduje domy na wsi.I ... na zapachy narzeka hahahaha

Ty na kilka godzin nad rzeczkę i ... już widzisz wydumany problem.

Mam nadzieję,że proekologicznie rowerkiem tam jedziesz...

Zdecydowanie lepiej....

Chłopa się czepiasz a największe miasta bez ograniczeń pompują bezpośrednio do rzeki.

Napiszesz oczyszczone? Na Wiśle i np Warcie było widać jakie były " oczyszczone zrzuty".

A Ty oczywiście wiesz lepiej...

Owo gówno w rzece nie ląduje jak sam napisałeś tylko na łące.Tak?

No to przyjmij,że można nawozić w ten sposób użytki zielone.

Poza tym - co to konkretnie jest?Opróżnia przydomowe szambo?Czy może gnojowica?Wiesz? Czy tylko szambiarkę widziałeś?

A Ty uważasz,że jak spłukniesz  sedes to w magiczny sposób Twoje gówno znika????Bo już go nie widzisz???

Takiś proekologiczny?

A ciekawostka jest taka... dużo "mieszczuchów" buduje domy na wsi.I ... na zapachy narzeka hahahaha

Ty na kilka godzin nad rzeczkę i ... już widzisz wydumany problem.

Mam nadzieję,że proekologicznie rowerkiem tam jedziesz...

Nie wiem lepiej. Wiem tylko że śmierdzi, a brzeg Pilicy jest w tym miejscu pokryty czarną mazią.

Właśnie w ten sposób to działa. Kiedy burak robi coś głupiego, bezmyślnego, czy złego - społeczeństwo go piętnuje. Kiedy buraków jest dwadzieścia tysięcy albo dwa miliony buractwo staje się normą społeczną. Dalej jest złe, bezmyślne czy głupie ale już społecznie dozwolone. W efekcie końcowym spinningista z portalu promującego dbałość o zasoby podpisuje się pod łowieniem pstrągów w obsranej rzece.

• Like 2

Nie wiem lepiej. Wiem tylko że śmierdzi, a brzeg Pilicy jest w tym miejscu pokryty czarną mazią.

Właśnie w ten sposób to działa. Kiedy burak robi coś głupiego, bezmyślnego, czy złego - społeczeństwo go piętnuje. Kiedy buraków jest dwadzieścia tysięcy albo dwa miliony buractwo staje się normą społeczną. Dalej jest złe, bezmyślne czy głupie ale już społecznie dozwolone. W efekcie końcowym spinningista z portalu promującego dbałość o zasoby podpisuje się pod łowieniem pstrągów w obsranej rzece.

Się zdecyduj gdzie to wylewa..Na łąkę jak pisałeś poprzednio?Czy na brzeg rzeki jak piszesz teraz.Czarna maź to szlam..osady rzeczne...powstają bez udziału człowieka,na wewnętrznym zakolu rzeki się odkładają...

Jesteś tam gościem,a chcesz wprowadzać swoje zasady?

Więc jesteś z tych raczej co "wolnoć Tomku w swoim domku"

Opłaciłeś kartę i Ci się należy...Czysta woda,zapachy właściwe...

A "tubylec" ? Na księżyc z tubylcem...Ty chcesz pstrągi łowić raz w tygodniu...

O swoich ściekach które produkujesz dyplomatycznie milczysz... to taki niesmaczny temat przecież.

Chcesz jeść szyneczkę i pić mleko? To pogódź się z tymi zapachami.

Szynki i mleka w fabryce nie zrobisz Przyjacielu...

Nie podpisuję się pod łowieniem pstrągów w obsranej rzece.Jestem jedynie przeciwnikiem jednostronnego postrzegania czy to owego gówna,czy choćby motoryzacji(przydatna,choć też zanieczyszcza).

Posiłkując się Sapkowskim...Jak mówi Yarpen Zigrin...

Postęp to jak stado świń na podwórku - ryją,fajdają,ale dzięki nim mamy szyneczkę na zakąskę. hahahaha

Prowadzona na ministra Szyszkę nagonka z wrzaskami i otrąbieniem nie powinna nikogo powstrzymywać od dostrzeżenia zwykłej racjonalności jego ostatnich decyzji. Współczuję ślepym.. :) 

Pan Szyszko jest ok!

Do tego jest wyśmienitym myśliwym, co zdaje się być jeszcze jednym powodem do niechęci dla pozbawionych tej szlachetnej cnoty.. :)  

Się zdecyduj gdzie to wylewa..Na łąkę jak pisałeś poprzednio?Czy na brzeg rzeki jak piszesz teraz.Czarna maź to szlam..osady rzeczne...powstają bez udziału człowieka,na wewnętrznym zakolu rzeki się odkładają...

Jesteś tam gościem,a chcesz wprowadzać swoje zasady?

Więc jesteś z tych raczej co "wolnoć Tomku w swoim domku"

Opłaciłeś kartę i Ci się należy...Czysta woda,zapachy właściwe...

A "tubylec" ? Na księżyc z tubylcem...Ty chcesz pstrągi łowić raz w tygodniu...

O swoich ściekach które produkujesz dyplomatycznie milczysz... to taki niesmaczny temat przecież.

Chcesz jeść szyneczkę i pić mleko? To pogódź się z tymi zapachami.

Szynki i mleka w fabryce nie zrobisz Przyjacielu...

Nie podpisuję się pod łowieniem pstrągów w obsranej rzece.Jestem jedynie przeciwnikiem jednostronnego postrzegania czy to owego gówna,czy choćby motoryzacji(przydatna,choć też zanieczyszcza).

Posiłkując się Sapkowskim...Jak mówi Yarpen Zigrin...

Postęp to jak stado świń na podwórku - ryją,fajdają,ale dzięki nim mamy szyneczkę na zakąskę. hahahaha

Roman co ty tam palisz przy tym komputerze????

Gość jest na tyle zaawansowany w swoim podejściu "moje, to mi wolno" że nawet nie chciało mu się zakopać rury i robić to dyskretnie jak wielu jego sąsiadom. On nie nawozi użytku zielonego tylko leje stromą łaką gówno do rzeki. Robi to od tak dawna, że ziemia pomiędzy wypalonymi kępami trawy jest pokryta czarną skorupą. I nie są to osady które naniosła tam rzeka.

Daruj sobie te ekologiczne pierdoły o świnkach i krówkach. Jak trafiam na pstrągowej rzece na spuszczane do wody ścieki to zawsze będą to postrzegać jednostronnie.

• Like 2

Prowadzona na ministra Szyszkę nagonka z wrzaskami i otrąbieniem nie powinna nikogo powstrzymywać od dostrzeżenia zwykłej racjonalności jego ostatnich decyzji. Współczuję ślepym.. :)

Pan Szyszko jest ok!

Do tego jest wyśmienitym myśliwym, co zdaje się być jeszcze jednym powodem do niechęci dla pozbawionych tej szlachetnej cnoty.. :)  

Twoja umiejętność rozkminiania wszelkich niuansów,dostrzegania intencji ludzi kompletnie Tobie nieznanych budzi mój najwyższy podziw.

Wyżej można chyba ocenić tylko Twój talent do oceniania ludzi po wpisach i wrzucania ich do ulubionego worka medialnie zmanipulowanych...

Roman co ty tam palisz przy tym komputerze????

Gość jest na tyle zaawansowany w swoim podejściu "moje, to mi wolno" że nawet nie chciało mu się zakopać rury i robić to dyskretnie jak wielu jego sąsiadom. On nie nawozi użytku zielonego tylko leje stromą łaką gówno do rzeki. Robi to od tak dawna, że ziemia pomiędzy wypalonymi kępami trawy jest pokryta czarną skorupą. I nie są to osady które naniosła tam rzeka.

Daruj sobie te ekologiczne pierdoły o świnkach i krówkach. Jak trafiam na pstrągowej rzece na spuszczane do wody ścieki to zawsze będą to postrzegać jednostronnie.

Oooo...jak tak to odszczekuję wszystko.

Zgłoś na policję..co mogę innego powiedzieć.

Twoja umiejętność rozkminiania wszelkich niuansów,dostrzegania intencji ludzi kompletnie Tobie nieznanych budzi mój najwyższy podziw.

Wyżej można chyba ocenić tylko Twój talent do oceniania ludzi po wpisach i wrzucania ich do ulubionego worka medialnie zmanipulowanych...

Ten typ tak ma i niestety nikt nie zna na to schorzenie lekarstwa. Zawsze najmądrzejszy w każdym temacie.

Pan Szyszko jest ok!

Dodać jeszcze wypada,że ten " Pan" to z tych ludzkich. ;)

Większość wpisów tutaj jest autorstwa ludzi wychowanych - ba! - wypasionych debilną wścieklizną walki politycznej. Ocknijta się wreszcie.. i porozmawiajmy o faktach. Nie o propagandowych fucktach  z massmediów skrojonych na potrzeby umysłowemu lumpenproletariatu.

Dbajcie o wysoki poziom tego forum, jako i ja dbam.. :)

• Like 1

Naiwnie kiedyś sądziłem, że wraz z rozwojem naszego uciśnionego społeczeństwa będą się otwierać umysły jednak tak naprawdę się zamykają choć pozorni myśliciele kreują błędnie własne "ja" będąc tak naprawdę naładowani propagandą przez co opierając się na błędnych założeniach wychodzą różne kwiatki logiczne, to chyba jeszcze spuścizna społeczeństwa typu post homo soviektikus, jak ludzie nie zaczną myśleć trzeźwo to będzie to dziedziczone tak samo jak dziedziczony pokoleniowo jest gumofilcyzm wtórny wędkarski.

• Like 1

A lasy giną. Chora sytuacja. Przykłady można mnożyć. Łeba, Trójmiasto , Warszawa a dzisiaj Pruszków. Same stare drzewa.

Sami się zorientowali że bubel wypuścili i teraz naprawiają. Piły u mnie w okolicy słychać non stop prawie. Ale cóż, wolnoć Tomku... .

Człowiek bez przyrody zginie, Przyroda bez człowieka wprost przeciwnie.

A lasy giną. Chora sytuacja. Przykłady można mnożyć. Łeba, Trójmiasto , Warszawa a dzisiaj Pruszków. Same stare drzewa.

Sami się zorientowali że bubel wypuścili i teraz naprawiają. Piły u mnie w okolicy słychać non stop prawie. Ale cóż, wolnoć Tomku... .

Człowiek bez przyrody zginie, Przyroda bez człowieka wprost przeciwnie.

Sami się zorientowali?

Chciałbym wierzyć w błąd... a nie świadome działanie.

Pan Szyszko np. ma w tym interes....

http://www.tvn24.pl/jan-szyszko-oswiadczenia-majatkowe-i-nieruchomosci,717400,s.html

więc pewnie już wyciął co potrzebował i zaraz zaczną naprawiać ten błąd....

A to w Wawie rzadza pisory??? A myslalem ze miasto z HGW zarzadza parkami itd? :D

Bez różnicy kto rządzi. Ta ustawa wyrządziła nieodwracalne straty w drzewostanie. W skali kraju cyfry pewnie zatrważają.

Sami się zorientowali?

Chciałbym wierzyć w błąd... a nie świadome działanie.

Pan Szyszko np. ma w tym interes....

http://www.tvn24.pl/jan-szyszko-oswiadczenia-majatkowe-i-nieruchomosci,717400,s.html

więc pewnie już wyciął co potrzebował i zaraz zaczną naprawiać ten błąd....

Zaraz napiszą że to niemieckie media i wszystko co piszą i mówią to kłamstwo. Bez sprawdzenia faktów.

Jeśli to prawda to niezła jazda.

Ten cały Szyszko to masakra jakaś. Największy posiadacz ziemski w Polsce. Dobra zmiana.

Ciekawe ile wyciął aby przeznaczenie ziemi zmienić?

Edytowane przez godski
  • Like 2

Witam

A ja nie widzę problemu.

Bo niby jaki problem,że ktoś wycina drzewa na swoim ??

Ubytek? może i tak, lecz czy na pewno w skali kraju te drzewa cokolwiek znaczą???

Jak się jedzie samochodem,pociągiem to widać ile jest nieużytków na których rosną samosiejki.

I będą rosły nadal,ponieważ tego nie można administracyjnie wyegzekwować,aby nie rosły...

Drzewa padały,tak było jest i będzie.

Anglia straciła praktycznie wszystkie lasy.I co? Coś się z tego powodu złego dzieje?

Nasze drzewa - masowo ponoć dziś wycinane...

I tak byłyby wycięte.

Za zgodą... za pozwoleniem... za łapówkę - powiedzmy sobie wprost.

Rozumiem żal urzędników za straconą kasą... hahahaha

Chciałbym jeszcze dodać jedno.

Autostrady,drogi szybkiego ruchu.Posadzić na pasach rozdzielających jezdnie krzewy,normalne, czy też zimozielone.

W skali kraju to są pewnie setki hektarów niewykorzystanej przestrzeni publicznej.

Już nie wspomnę jakie ułatwienie dla kierowców jeżdżących nocą.

Pozdrawiam Romek

Edytowane przez eRKa
  • Like 1

No toś teraz poleciał z argumentem.

Mnie się obecna władza nie podoba ale proszę, jak już mamy dyskutować to na poziomie, argumentami i faktami a nie domysłami.

Wysraptalkowane

To jest argument. Policz sobie ile by zapłacili za tą wycinkę według starych przepisów. To nie domysł. Te kary wielu powstrzymywały.