Gabriel Kozdraś Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Szukam kogoś –kto ma konto w jakimś Słowackim Banku, z możliwością robienia przelewów.Potrzebuje zrobić przelew Słowacja-Słowacja, bo sklep ma opory przed innym rozliczeniem, żadnych kart kredytowych, paypali itp ;/Będę wdzięczny za pomoc lub info jak to można obejść bez jakiś wielkich kosztów, no chyba ze pojadę do pierwszego miasteczka za granicą i wpłacę w banku ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chlodnica Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Daleko nie masz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxtip Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 ... może poczta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 23 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 Po kombinacjach ... poszło Western Union ...Temat do zamknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 A nie mogłeś po prostu zrobić przelewu internetowego z banku polskiego do banku zagranicznego (europejski)? Jedyne czego być potrzebował to kod SWIFT banku do którego ma iść przelew..... i wygodnie... i tanio.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gabriel Kozdraś Opublikowano 23 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 No właśnie z tym jest pitolenia co nie miara,44 pln - Żeby było szybko to kosztuje to min 20 pln + różnica w przewalutowaniu z PLN na Euro ( 60 x 0,4 pln spreed i prowizja za przewalutowanie ) czyli 44 plnmin 20 pln - Żeby było taniej ..to trzeba otworzyć konto walutowe - jakoś wpłacić na nie Euro ...i zapłaci i tak min 20 pln za przelew -czasu na te operacje nie wyceniam 28 pln - No i policzyłem ..wybrałem pośrodku ...WU... 10 pln za przelew + (60 x 0,3 pln -spreed i przewalutowanie) i za w sumie 28pln temat załatwiłem w 10 minut ...W sumie na tyle mi zależy, ze tka czy tak bym to kupił i przelał kasę ..ale po co przepacać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 24 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2017 Hmmm.... te koszty wynikają zapewne z różnic w opłatach poszczególnych banków.Dla przykładu - z konta ING robię przelew do UE za 5pln + spread bankowy 6%To tak informacyjnie, może komuś się przyda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi