Skocz do zawartości
  • 0

Raymarine Axiom - nowe echo side scan 3d

psulek

Pytanie

Ciekawe jakie będą ceny. A może ktoś już miał w łapkach?

http://www.eljacht.pl/index.php/produkty/raymarine/raymarine-wszystkie/wskazniki-wielofunkcyjne/468-seria-axiom

W każdym razie wygląda obiecująco.

Edytowane przez psulek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Pomijając bzdurne tłumaczenie na stronie dystrybutora to urządzenie posiada całkiem ciekawe funkcje dodatkowe. Żyroskopowa stabilizacja przetwornika, możliwość podpięcia termowizji to jedne z ciekawszych. Wyceny producenta też dosyć przyzwoite - 9" powinno być około 20% tańsze niż HDS Carbon ale... 7".

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka

• 0

Bawiłem się chwilę na targach. Ale chciałbym zabrać na wodę...

Ale jeszcze jakiś czas nie będzie ich w sprzedaży, nawet w US

Rzeczywiście, nigdzie jeszcze nie ma. Ale opcja jest kusząca.

Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka

• 0

Raymarine w tanszym sprzecie oferuje tworzenie map cos na zasadzie IG, zbierasz wysylasz otrzymujesz mape. Sprzecik zacny , Giganci walcza:) Przedstawiciel konkurencji tez cos napomykali , ze w ich sprzecie rowniez przydalo by sie zyroskopowa stabilizacja. I znajac zycie na przyszly rok ,rynke bedzie jeszcze bardziej obfity w nowosci.

• 0

Siemka było na targach  wyglądało ciekawie   ale nie zauważyłem by wiele ludzi sie tym bawiło.. nie zapytałem o cene bo gość na stoisku  akurat był zajety  pokazywaniem  tańszych modeli które chyba cieszyły sie wiekszym zainteresowaniem w tym własnie momencie ...

• 0

Z tego co sie dowiedzialem sprzet bedzie warty okolo 7000tys wiec w porownaniu do konkurencji cena rewelacja, bawilem sie tym I rozmawialem z przedstawicielami raymarine I musze powiedziec, ze wrazenie robi!

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

• 0

Pod tym linkiem są podane ceny dla US http://www.raymarine.com/multifunction-displays/axiom/axiom9/

różne wersje wyposażenia, różne wielkości ekranów

np. 

E70367-02 Axiom 9 RV, 9" MFD with integrated RealVision 3D, 600W Sonar and CPT-100DVS transducer $1199.99 

Edytowane przez Paprykarz

• 0

Sugerowana cena producenta za wersję 9 calową z 4 kanałowym przetwornikiem RV-100 (sonar, downvision, sidevision i 3D) - oznaczenie modelu E70367-03 to w USA 1549 USD, czyli ok. 6100 zł. U nas cena w Eljachcie to 9870 zł.

Tak czy inaczej to będzie game changer, bo do tej pory najtańsze 3D, czyli HDS 9 gen 3 z 3D   to był wydatek w USA ok. 2650 USD czyli 10460 zł, a u nas u Parkera 13270 zł (do tego trzeba jeszcze dodać koszt drugiego przetwornika, a u Raymarine wszystko hula na jednym).

Z filmików wynika, że jakość obrazu praktycznie taka sama jak w HDS 3 gen., a samo urządzenie wygląda na szybsze i bardziej rozbudowane technologicznie od HDS-a.  

• 0

Widziałem kilka dni temu, kurcze,  żeby ktoś wymodził takie stabilizatory wodoszczelne do różnych przetworników.....I żeby można tak w domu mapki dłubać w oparciu o tę zabawkę - to już w ogóle miód byłby.

Edytowane przez Maciej_K