Skocz do zawartości
  • 0

Raymarine Axiom - nowe echo side scan 3d

psulek

Pytanie

Ciekawe jakie będą ceny. A może ktoś już miał w łapkach?

http://www.eljacht.pl/index.php/produkty/raymarine/raymarine-wszystkie/wskazniki-wielofunkcyjne/468-seria-axiom

W każdym razie wygląda obiecująco.

Edytowane przez psulek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Tak dokładnie parę dni temu wróciłem z Florydy ,odwiedziłem tam kilka sklepów wędkarskich i sam osobiście sprawdziłem Axioma i wszystko śmiga aż miło.

Także axioma można śmiało zamawiać z USA. Ja niestety swojego zakupiłem 2 lata temu w PL za nieco inną cenę.

• 0

Ostatnio mój zakupiłem echosondę Raymarine Axiom PRO RVX 12. Urządzenie wygląda obiecująco. Właśnie pracuję nad różnymi elementami ułatwiającymi transpoprt i szybki montaż na łodzi. Na zdjęciach widać zewnętrzne podłączenia na ściance walizki, oraz własny uchwyt do przetwornika.

post-61482-0-89519600-1563615655_thumb.jpg  post-61482-0-63051400-1563615846_thumb.jpg  post-61482-0-39164600-1563615864_thumb.jpg  post-61482-0-11719300-1563615881_thumb.jpg

• 0

Witam,u mnie subskrycja navionicsa skończyła się na koniec października 2019,a w ubiegły weekend zauważyłem że batymetrię dalej zaczęło zapisywać,z tym że tylko w odpalonym trybie mapy.Po przęłączeniu na dwa lub więcej okien,już nic nie zapisywało.Czy koledzy też tak mają?.

• 0

Jeżeli chcesz mieć dobrą mapę to w przypadku Axioma możesz korzystać w zasadzie z SonartChart która jest częścią mapy Navionics. Może być używka byle z aktywną subskrypcją. Niektórzy twierdzą, że działa także po jej wygaśnięciu. Nie sprawdzałem, nie potwierdzam.

• 0

@Paprykarz dla mnie to wciąż czarna magia co napisałeś .

Generalnie zależy mi na mapie Polski poza kraj się raczej nie wybieram . Zależy mi przede wszystkim na Rożnowie i Czorsztynie . Na wodzie ostatnio spotkałem przedstawiciela Rymarine pogadaliśmy chwile i powiedział mi ze może mi sprzedać mapę za jakieś niecałe 7 stówek . Nie wiem czy to dużo i jak w ogóle kształtują się ceny map . Ale jedno mnie zmartwiło . Gość miał tez axioma i jak poprosiłem żeby pokazał mi Rożnow to okazało się że nie ma ...

• 0

@Paprykarz dla mnie to wciąż czarna magia co napisałeś .

Generalnie zależy mi na mapie Polski poza kraj się raczej nie wybieram . Zależy mi przede wszystkim na Rożnowie i Czorsztynie . Na wodzie ostatnio spotkałem przedstawiciela Rymarine pogadaliśmy chwile i powiedział mi ze może mi sprzedać mapę za jakieś niecałe 7 stówek . Nie wiem czy to dużo i jak w ogóle kształtują się ceny map . Ale jedno mnie zmartwiło . Gość miał tez axioma i jak poprosiłem żeby pokazał mi Rożnow to okazało się że nie ma ...

Teraz sprawdziłem na swojej mapie i jez. Rożnowskie jak i Czorsztyn mam głębokości całego zbiornika , na kompie pięknie widać mimo że 15  listopada skończyła mi się subskrypcja , ale wszystko działa . Nie mam Axsioma  tylko Elementa  ale ta sama mapa . Mapa nowa 650zł  na Polske  , wpisz Eliacht mapy elektroniczne 

• 0

Nie ma bo to dupa był a nie przedstawiciel, nie ma pojęcia w jakim trybie należy uruchomić mapę żeby były te zbiorniki widoczne. Jak będziesz chciał to używkę mogę ci ogarnąć za 300 pln a nową za 610 pln. Oczywiście mówimy o mapie Polski a nie Bałtyku.