psulek Opublikowano 23 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2017 (edytowane) Ciekawe jakie będą ceny. A może ktoś już miał w łapkach? http://www.eljacht.pl/index.php/produkty/raymarine/raymarine-wszystkie/wskazniki-wielofunkcyjne/468-seria-axiom W każdym razie wygląda obiecująco. Edytowane 23 Lutego 2017 przez psulek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Panowie czy to ma blokade GPS https://www.ebay.com/itm/RAYMARINE-AXIOM-7-RV-7-MFD-W-REALVISION-3D-SONAR-LNC-CHART-E70365-00-LNC/113330368351?epid=2256169111&hash=item1a63042f5f:g:z1oAAOSwYIpb0lb7:rk:8:pf:0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Carlos* Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Nie ma żadnej blokady, język Polski jest dostępny oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szczupak1 Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Czyli bez problemu mogę ściągnąć z USA ? Super !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Carlos* Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Tak dokładnie parę dni temu wróciłem z Florydy ,odwiedziłem tam kilka sklepów wędkarskich i sam osobiście sprawdziłem Axioma i wszystko śmiga aż miło.Także axioma można śmiało zamawiać z USA. Ja niestety swojego zakupiłem 2 lata temu w PL za nieco inną cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 Tylko w tej wersji jeszcze przetwornik trzeba dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janus Opublikowano 20 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2019 Ostatnio mój zakupiłem echosondę Raymarine Axiom PRO RVX 12. Urządzenie wygląda obiecująco. Właśnie pracuję nad różnymi elementami ułatwiającymi transpoprt i szybki montaż na łodzi. Na zdjęciach widać zewnętrzne podłączenia na ściance walizki, oraz własny uchwyt do przetwornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 21 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2019 Cześć, a przetwornik nie powinien być w drugą stronę niż uchwyt ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Cześć, a przetwornik nie powinien być w drugą stronę niż uchwyt ?Chyba że montaż planowany jest jakoś na dziobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Koza11 Opublikowano 22 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2019 Czasami trzeba ducer schować pod łódkę, by obejść problem zaciemniania jednej ze stron SI przez kolumnę/stopę silnika. Wtedy softowo należy zmienić strony lewa/prawa na wyświetlaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 23 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2019 Pokazała się nowa aktualizacja do Axioma 3.10.39 Bermuda http://www.raymarine.com/software-updates/mfds/lh3/axiom-axiompro/?_ga=2.50131234.523393704.1563869761-890418852.1540368416 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Janus Opublikowano 31 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2019 Cześć, a przetwornik nie powinien być w drugą stronę niż uchwyt ?Mogę w każdej chwili przerzucić na drugą stronę. Tak akurat sfotografowałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Łukasz.t Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 (edytowane) Witam.Czy jeżeli subskrypcja navionicsa się skończy i nie przedłużę jej to nadal będzie rysować sonarchartlive? czy tylko zostaną te które narysowałem wcześniej Edytowane 1 Września 2019 przez Łukasz.t 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Nie będzie nic nowego rysować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 towmala Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2020 Witam,u mnie subskrycja navionicsa skończyła się na koniec października 2019,a w ubiegły weekend zauważyłem że batymetrię dalej zaczęło zapisywać,z tym że tylko w odpalonym trybie mapy.Po przęłączeniu na dwa lub więcej okien,już nic nie zapisywało.Czy koledzy też tak mają?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Pewien jesteś, że to rysuje SonarChart Navionicsa a nie program do rysowania batymetrii wbudowany w echosondę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 towmala Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Tak, bo było w menu kartografia oznaczone dwie ikony navionicsa,oraz cieniowanie map było charakterystyczne jak przy sonarchart live.No i była ustawiona mapa wędkowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2020 Zajrzę z ciekawości jutro do echa i zobaczę jak to wygląda. Na wodzie jednak tego nie sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Czy ktoś z Was posiada instrukcje użytkowania w języku polskim angielskim lub niemieckim i mógłby się podzielić ? Niestety u mnie w pudle była tylko instrukcja montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Tutaj powinieneś znaleźć https://raymarine.app.box.com/s/3t839g2xf6nko4n0h9re535140rknnpz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 19 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2020 Tutaj powinieneś znaleźć https://raymarine.app.box.com/s/3t839g2xf6nko4n0h9re535140rknnpzDziękuję dobry człowieku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 W związku z eksploracją nowych zbiorników pomyślałem sobie ze przydały by mi się mapy batymetryczne Napisze ktoś ,,zielonemu” w tej kwestii jakie mapy pasują do axioma i gdzie je najlepiej nabyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 Jeżeli chcesz mieć dobrą mapę to w przypadku Axioma możesz korzystać w zasadzie z SonartChart która jest częścią mapy Navionics. Może być używka byle z aktywną subskrypcją. Niektórzy twierdzą, że działa także po jej wygaśnięciu. Nie sprawdzałem, nie potwierdzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 sero1975 Opublikowano 26 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2020 @Paprykarz dla mnie to wciąż czarna magia co napisałeś . Generalnie zależy mi na mapie Polski poza kraj się raczej nie wybieram . Zależy mi przede wszystkim na Rożnowie i Czorsztynie . Na wodzie ostatnio spotkałem przedstawiciela Rymarine pogadaliśmy chwile i powiedział mi ze może mi sprzedać mapę za jakieś niecałe 7 stówek . Nie wiem czy to dużo i jak w ogóle kształtują się ceny map . Ale jedno mnie zmartwiło . Gość miał tez axioma i jak poprosiłem żeby pokazał mi Rożnow to okazało się że nie ma ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pawlo29 Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 @Paprykarz dla mnie to wciąż czarna magia co napisałeś .Generalnie zależy mi na mapie Polski poza kraj się raczej nie wybieram . Zależy mi przede wszystkim na Rożnowie i Czorsztynie . Na wodzie ostatnio spotkałem przedstawiciela Rymarine pogadaliśmy chwile i powiedział mi ze może mi sprzedać mapę za jakieś niecałe 7 stówek . Nie wiem czy to dużo i jak w ogóle kształtują się ceny map . Ale jedno mnie zmartwiło . Gość miał tez axioma i jak poprosiłem żeby pokazał mi Rożnow to okazało się że nie ma ...Teraz sprawdziłem na swojej mapie i jez. Rożnowskie jak i Czorsztyn mam głębokości całego zbiornika , na kompie pięknie widać mimo że 15 listopada skończyła mi się subskrypcja , ale wszystko działa . Nie mam Axsioma tylko Elementa ale ta sama mapa . Mapa nowa 650zł na Polske , wpisz Eliacht mapy elektroniczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 27 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2020 Nie ma bo to dupa był a nie przedstawiciel, nie ma pojęcia w jakim trybie należy uruchomić mapę żeby były te zbiorniki widoczne. Jak będziesz chciał to używkę mogę ci ogarnąć za 300 pln a nową za 610 pln. Oczywiście mówimy o mapie Polski a nie Bałtyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
psulek
Ciekawe jakie będą ceny. A może ktoś już miał w łapkach?
http://www.eljacht.pl/index.php/produkty/raymarine/raymarine-wszystkie/wskazniki-wielofunkcyjne/468-seria-axiom
W każdym razie wygląda obiecująco.
Edytowane przez psulekOdnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
25
13
11
7
Popularne dni
27 Lis
9
22 Lip
8
24 Lut
8
8 Mar
7
Top użytkownicy dla tego pytania
Paprykarz 25 odpowiedzi
siarq 13 odpowiedzi
jac72 11 odpowiedzi
sero1975 7 odpowiedzi
Popularne dni
27 Lis 2020
9 odpowiedzi
22 Lip 2017
8 odpowiedzi
24 Lut 2017
8 odpowiedzi
8 Mar 2017
7 odpowiedzi
Popularne posty
godski
Trzeba samochód zastawić .
psulek
W papierach nie ma. Siarq dobrze mówi - w ustawieniach wifi Wysłane z mojego ONE A2003 przy użyciu Tapatalka
jac72
Będę tam dzisiaj. Zapytam właściciela od kiedy ta promocja się zaczęła. Może da się coś załatwić
Opublikowane grafiki
108 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi