Skocz do zawartości
  • 0

Raymarine Axiom - nowe echo side scan 3d

psulek

Pytanie

Ciekawe jakie będą ceny. A może ktoś już miał w łapkach?

http://www.eljacht.pl/index.php/produkty/raymarine/raymarine-wszystkie/wskazniki-wielofunkcyjne/468-seria-axiom

W każdym razie wygląda obiecująco.

Edytowane przez psulek

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

:)   Paprykarz , to info dla kolegi  Sero 1975 . Też tak mi nie pasowało  z tą mapom , trzeba uważać na okazje .  Ja swoją mapę po nowym roku odnowię , moja 500 zł i nie przeskoczę tego , mimo że tylko na kraj biorę  , bo liczą od ceny pełnej mapy 50 %   :(  

• 0

:)   Paprykarz , to info dla kolegi  Sero 1975 . Też tak mi nie pasowało  z tą mapom , trzeba uważać na okazje .  Ja swoją mapę po nowym roku odnowię , moja 500 zł i nie przeskoczę tego , mimo że tylko na kraj biorę  , bo liczą od ceny pełnej mapy 50 %   :(  

Tak, tutaj jest kawa na ławę. Natomiast na fejsie, gdzie marketing krzyczany a nie szeptany - trudno usłyszeć info, że te sonary wymagają zewnętrznych map płatnych..

• 0

Nie ma czegoś takiego jak abonament (albo ja źle zrozumiałem). Mapa po wygaśnięciu subskrypcji wymaga jego odnowienia aby działała w pełni, czyli działający sonarchart i możliwość pobierania aktualizacji przez kolejny rok. 

Macieju, jeżeli komuś wystarczy prosty program do tworzenia map to on faktycznie jest. Natomiast na fejsie nie zajmuję się marketingiem krzyczanym  :huh: , czy to o mnie chodziło ?

• 0

Żebym dobrze zrozumiał ...

To ze mapy kosztują to oczywiste .

Tylko czy to jest opłata jednorazowa czy tez jednorazowa i abonament ?

Bez włożonej mapy w echo nie widzisz wody po której pływasz  , echo działa normalnie  , możesz kupić zwykłą kartę  i na niej robić własne batymetrie ale   jak kupisz mapę na Polskę  za 650 zł przez rok masz wszystkie wody jak  na normalnej mapie  z tą różnicą że pokazane masz wody po których pływali koledzy robiąc batymetrie i ją UDOSTĘPNILI   INNYM . Ty możesz sam robić taką batymetrie swojej wody i masz ją na zawsze i aktualizując mapę kiedy chcesz nawet co tydzień  Ty decydujesz czy ją udostępnisz innym . Ale jadąc na nową wodę chętnie byś z takiej gotowej mapy skorzystał bo to jest trochę pływania w tą i z powrotem  ;)  . Po roku masz mapę i wszystko co na koniec subskrypcji  pobierzesz i to jest Twoje . Po roku Sam mapę tworzysz  , ale już nie masz możliwości  pobrać nowych map jak ktoś zrobi  . Podają  w reklamie  , że przedłużenie kosztuje 50 % wartości mapy , niestety kosztuje to 500 zł bo liczą sobie za całą mapę z Bałtykiem KTÓRA KOSZTUJE 1000 ZŁ  plus taki  , że za 500 zł  kupujesz całą mapę która kosztuje 1000 . Tak to wygląda czyli 500 zł na rok i dostęp do nowości co opublikują 

• 0

Nie ma czegoś takiego jak abonament (albo ja źle zrozumiałem). Mapa po wygaśnięciu subskrypcji wymaga jego odnowienia aby działała w pełni, czyli działający sonarchart i możliwość pobierania aktualizacji przez kolejny rok. 

Macieju, jeżeli komuś wystarczy prosty program do tworzenia map to on faktycznie jest. Natomiast na fejsie nie zajmuję się marketingiem krzyczanym  :huh: , czy to o mnie chodziło ?

Krzysiek, zdecydowanie nie chodzi mi o ciebie. Tam są inni doradcy od Raymarine, całe zastępy prostafferów, którzy by ustawiali tego Elementa na wszystkie strony. Seriale normalnie powstają...

Edytowane przez Maciej_K