Michał Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Witajcie, szukam jakiegoś pomysłu na uporządkowanie arsenału przynęt spinningowych w ł?łdce. Zawsze mam torbę z posegregowanymi przynętami, ale w ka?źdym łowisku wybieram 5-10 wobler?łw, błystek, gum, kt?łrymi łowię na zmianę. Obecnie rozkładam je sobie na ławce i jak na razie, szczęśliwie jeszcze nie usiadłem w złym miejscu. Oczywiście nie jest to rozwiązanie idealne. Myślałem o wieszaku zakładanym na burtę lub innym praktycznym rozwiązaniu. Mo?źe ktoś z Was ma jakieś doświadczenia...? Dzięki,Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Kupić spory rzep, jedną część przykleić do burty łodzi, a drugą do jakiejś pianki, w kt?łrej będą wbite najczęściej u?źywane przynęty Czysto, schludnie i nic się nie rozsypie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OloPe Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 W jakiejś starej gazecie widziałem fajny patent. Plastykowe wiaderko od środka wyklejone jakąś pianką/gąbką w kt?łrą gość wpinał woblery. Nawet sobie takowe zrobiłem, ale zbyt mało łowię z łodzi by go u?źywać regularnie. Było ze mną na ł?łdce 2-3 razy, jest to patent okej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Dokładnie,na ł?łdź najlepsze wiadro dodatkowo mo?źna sobie porobić w nim przegr?łdki z plexi czy jakiegoś plastiku. Dodatkowa zaleta takiego systemu to taka ?źe po skończeniu łowienia daną przynętę zawieszamy na wiadrze i sobie ładnie schnie na powietrzu a co za tym idzie nie rdzewieje w klasycznym pudle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JASIEK522 Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Rzep dobry pomysł ale sterczące kotwice zawsze się do czegoś przyczepią , zainwestuje w wiaderko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Ja mam kwadratowe wiaderko z dwoma kawałkami kartonu wciśniętymi po przekątnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 http://www.basspro.com/Black-s-Marine-Hook-and-Rig-Holder/pr oduct/58713/-1103840?cmCat=CROSSSELL_PRODUCT jakby protoplasta pomysłu z rzepem Szkoda tylko, ?źe u nas takie drobiazgi nie są dostępne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Bingo! To jest najbli?źsze mojej koncepcji. Pewnie da się zamocować na stałe. Bardzo dziękuję. Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Ja u?źywam czegoś podobnego:http://www.basspro.com/BoatMates®;-Hook-Rac®/product/37978/-909752 Wymaga to jednak idealnie gładkiego laminatu, u mnie jest ok, ale recenzje u?źytkownik?łw w Basspro nie są najlepsze.Zaletą jest 'mobiloność' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCast Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 ja z nierdzewnego grila (kratki) od piekarnika zrobilem sobie uchwyt na lodce - powiesilem pomiedzy 2 lawkami (ma wielkosc 30x20cm?) woblery/gumy wieszam za haczyki/kotwiczki + kilka kratek zarezerwowalem na noz, szczypce etc.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 To i ja coś podpytam. Chcę sobie zrobić na ł?łdkę skrzyneczkę do przetrzymywania przynęt i sobie wymyśliłem, ?źe takie skrzynki składane jak pewnie większość z nas wozi w baga?źniku. Dostępne we wszystkich Castoramach, Obi czy innym Nomi. Problem polega na tym, ?źe nie wiem z czego porobić przegr?łdki. Karton z oczywistych właściwości higroskopijnych się nie nadaje. Podpowiedzcie z czego mo?źna zrobić te przegrody.Pozdrawiam i z g?łry dziękuję za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 To i ja coś podpytam. Chcę sobie zrobić na ł?łdkę skrzyneczkę do przetrzymywania przynęt i sobie wymyśliłem, ?źe takie skrzynki składane jak pewnie większość z nas wozi w baga?źniku. Dostępne we wszystkich Castoramach, Obi czy innym Nomi. Problem polega na tym, ?źe nie wiem z czego porobić przegr?łdki. Karton z oczywistych właściwości higroskopijnych się nie nadaje. Podpowiedzcie z czego mo?źna zrobić te przegrody.Pozdrawiam i z g?łry dziękuję za sugestie. Np. plexi lub inny cienki plastik przycięty na wymiar,poszukaj firmy kt?łra się tym zajmuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 To i ja coś podpytam. Chcę sobie zrobić na ł?łdkę skrzyneczkę do przetrzymywania przynęt i sobie wymyśliłem, ?źe takie skrzynki składane jak pewnie większość z nas wozi w baga?źniku. Dostępne we wszystkich Castoramach, Obi czy innym Nomi. Problem polega na tym, ?źe nie wiem z czego porobić przegr?łdki. Karton z oczywistych właściwości higroskopijnych się nie nadaje. Podpowiedzcie z czego mo?źna zrobić te przegrody.Pozdrawiam i z g?łry dziękuję za sugestie. Np. plexi lub inny cienki plastik przycięty na wymiar,poszukaj firmy kt?łra się tym zajmuje. a czy w Nomi, Obi czy innej Castoramie coś takiego dostanę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 5 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 To i ja coś podpytam. Chcę sobie zrobić na ł?łdkę skrzyneczkę do przetrzymywania przynęt i sobie wymyśliłem, ?źe takie skrzynki składane jak pewnie większość z nas wozi w baga?źniku. Dostępne we wszystkich Castoramach, Obi czy innym Nomi. Problem polega na tym, ?źe nie wiem z czego porobić przegr?łdki. Karton z oczywistych właściwości higroskopijnych się nie nadaje. Podpowiedzcie z czego mo?źna zrobić te przegrody.Pozdrawiam i z g?łry dziękuję za sugestie. Np. plexi lub inny cienki plastik przycięty na wymiar,poszukaj firmy kt?łra się tym zajmuje. a czy w Nomi, Obi czy innej Castoramie coś takiego dostanę?Nie chcę wprowadzać w błąd bo nie wiem,mo?źesz zadzwonić i zapytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi