ark70 Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Witajcie. Korzystając z zaproszenia chciałbym zaprezentować dwa kijki mojej produkcji. Najpierw jednak kilka słów tytułem wstępu. Cała zabawa zaczęła się dwa lata temu, gdy wpadł mi w ręce kij zbrojony w Rodmasie , kapitalna sandaczówka na blanku ATC. Pomyślałem a może by... Rok zajęło mi zbieranie informacji, wszystkie możliwe fora, kompletowanie niezbędnego osprzętu, masa, masa wątpliwości . W założeniu miały powstać dwa, max. trzy kije, stało się inaczej.. Pierwszej wizyty w Rodmasie nigdy nie zapomnę , ten specyficzny klimat pracowni, wędki Łukasza, pierwsze macanie blanków - chyba wtedy zaczęła się moja miłość do rodbuildingu. Szukałem lekkiej sandaczówki na łódkę na pierwszy ogień poszedł Phenix (zaczynałem z wysokiego pułapu ), wtedy totalna nowość na rynku. Podczas pierwszego zbrojenia nie ustrzegłem się błędów neofity, problemy wyrastały jak grzyby po deszczu, zapewne wynikały z mizernego poziomu zdolności manualnych autora . Powoli jednak marzenia przybrały bardziej realne kształty. http://desmond.imageshack.us/Himg52/scaled.php?server=52&filename=001zcvo.jpg Idealna sandaczówka na lekko. http://desmond.imageshack.us/Himg155/scaled.php?server=155&filename=002yhc.jpg Mały błąd w opisie Embarassed ; zamiast L powinno byś S - odrobinę zawyżony max. cw. i wszystko jasne. http://desmond.imageshack.us/Himg200/scaled.php?server=200&filename=003dlk.jpg Taki typ rękojeści chyba lubię najbardziej i uchwyt cud techniki rodem z Fuji. http://desmond.imageshack.us/Himg13/scaled.php?server=13&filename=004pjb.jpg http://desmond.imageshack.us/Himg718/scaled.php?server=718&filename=005yvu.jpg Pierwsza po lakierowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Nie ustrzegłem się tej okropnej śliwy. Możliwości tego Phenixa najlepiej obrazuje zdjęcie. Takiej czułości blanku jeszcze nie spotkałem. Kolejny kijek, sandaczowa pała z powodzeniem uciągnie 50g. Prostota i pełna asceza. Opis wykonany humbrolem - farbą modelarską. Mój podpis. Jagoda w tytanach, ma jeszcze brata Witka, ale o nim następnym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Jedynymi fajerwerkami są złote wstawki i podbarwiony na kolor grafitowy plaster korkogumy. Najwygodniejszy trzymacz z możliwych. Cała rękojeść=skromność i prostota ATC. w całej okazałości. Oba kije spisują się świetnie. Mają za sobą ciężki sandaczowy sezon i sporo wyjętych ryb. Największą rybą wyjętą na bliźniaczy kij Phenixa który również zbroiłem był szczupak 102cm. Nie zrobił na kiju specjalnego wrażenia. Pozdrawiam Artur. PS: CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Bardzo ładnie, czysto wykonane wędeczki. Tak trzymać. Gratulacje. Czym pisałeś tym Humbrolem? Stalówką czy może czymś innym. Ładnie podpisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 wątek dodany do Galerii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Pogratulować koledze odwagi i zdolności manualnych .Od razu tak w górną półę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 3 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Dzięki panowie. Friko,padła propozycja, jest i odpowiedz. Dzięki, jesteś szybki jak błyskawica Riqelme,opisuję stalką chyba inaczej się humbrolu nie naniesie, stalka rodem z USA, przerabiałem krajowe ale to był horror. Jozi jak skakać to na głęboką raczej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Fajne wędki i zdanie co do foregripu podobne do mojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 3 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2011 Artur gratulacje,śliczna wędeczka Zazdroszczę ci zdolności kreślarskich Po tym jak spaskudziłem swoimi bazgrołami Phenixa ,przynastępnych żona zaoferował pomoc ,w końcu technik budowlaniec PozdroRafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Artur gratulacje,śliczna wędeczka Zazdroszczę ci zdolności kreślarskich Po tym jak spaskudziłem swoimi bazgrołami Phenixa ,przynastępnych żona zaoferował pomoc ,w końcu technik budowlaniec PozdroRafałJakie tam zdolności Rafale , widziałem opisy dużo lepsze. Potraktuję to jako motywację.Pomoc żony- bezcenna, ale uważaj, bo jeszcze Cię wygryzie z warsztatu jak się jej spodoba wędkorobienie pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwiat Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Artur, pełen szacun za opisy na blankach. Jak tak popatrzyć na dzieła naszych budowniczych to zmora 80% builderów. Przykra sprawa ale większa część zawodowców nie opisuje wędek estetycznie. Zrobiłeś po prostu wejście smoka - tak trzymaj!pozdrawiamkwiat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 4 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Dzięki kwiat,to uznanie chyba odrobinę na wyrost, ale i tak cieszy niezmiernie .Prawda jest taka że dobra stalka i ileśdziesiąt godzin treningu potrafią zdziałać cuda. Generalnie mam paskudny charakter pisma .pozdro.A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 4 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2011 Foregrip to moje klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 5 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2011 Foregrip to moje klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Dziś dla odmiany po klasykach rodem z ATC i Phenixa kolej na chińskie klapki . Kij na blanku MHX S782 zbrojony jako spin.W założeniu miał być to kijek na średniej wielkości okonie. Kierowałem się wyłącznie danymi katalogowymi. Katalogowy cw. 1,7-9g jest lekko niedoszacowany. Realnie ok. 4 - 12g, powinien się sprawdzić do lekkiego łowienia sandaczy, na niezbyt głębokiej wodzie i oczywiście okoni. Oryginalna długość blanku 6'6 została wyciągnięta do 6'9. Uzbrojenie w przelotki Fuji mix alconitów i tytanów na szczycie i nowy kontrowersyjny uchwyt. Rękojeść wykonana w ciemnej, mniej brudzącej tonacji. Omotka współgra kolorystycznie z rękojeścią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Ciekawy kolor omotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 24 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2011 Fast w wydaniu MHX. W moim odczuciu odrobinę przesunięty w stronę dolnika. Kijek lekki, śmigły mam nadzieję że będzie to okoniowo-sandaczowy pogromca. Pozdrawiam A.ps. Nie myślcie że zszedłem na psy (MHXy)całkowicie, następne będą Phenixy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł84 Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Pamiętasz może jaką nicią robiłeś te omotki? Tak na pierwszy rzut oka przykuły moją uwagę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 26 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 No i jest ten świetny uchwyt Fujowy. Uchwyt ten zrobił na mnie ogromne wrażenie, jest bardzo wygodny i miły w dotyku.Na razie wszystkie moje patyki wychodzą właśnie z tym uchwytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Pamiętasz może jaką nicią robiłeś te omotki? Tak na pierwszy rzut oka przykuły moją uwagę.. Sprawdzę i podam Ci nr nici, ale jeśli mnie pamięć nie myli rozmiar A nie jest już dostępny.pozdro Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Owszem @Maniak od strony użytkownika wygląda to super. Od strony zbrojącego( nie piszę zbrojmistrza ) już tak pięknie nie jest. Sa spore problemy z dostępnością takowych a i sam montaż jest kłopotliwy oględnie mowiąc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 27 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 Owszem @Maniak od strony użytkownika wygląda to super. Od strony zbrojącego( nie piszę zbrojmistrza ) już tak pięknie nie jest. Sa spore problemy z dostępnością takowych a i sam montaż jest kłopotliwy oględnie mowiąc.Tak wiem, ten uchwyt składa się z kilku części, które trzeba je potem umiejętnie złożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 2 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 Zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią następny kijaszek made by ark70 ujrzał światło dzienne. Jakoś tak się składa że schyłek lata na Pomorzu to początek dobrej aktywności okoni,bywają dni że pasiaste plemię gryzie jak wściekłe,innym razem ledwie dotyka gumowe smakołyki. Umyśliłem więc kijek leciuchny, piekielnie czuły, a potrafiący oszukać pasiastego cwaniaka.Nie będę łgał że długo szukałem odpowiedniego blanku, nie szukałem wcale.Przy którejś z wizyt w Rodmasie Łukasz wsadził mi w łapę 701-ynkę i była to miłość od pierwszego - hmm.. macania . Elixiry stworzone z myślą o tęczakach i potokach zachwyciły mnie swoją smukłością, czułością i mocą.Strojąc to cudo w lekkie przelotki, dodając leciutki i niesamowicie wygodny SKSS otrzymamy precyzyjne niemal chirurgiczne narzędzie, reszta w rękach łowiącego. 7,7mm średnicy na wysokości pierścienia (!)701-1 z główką 10g całkiem spoko radzi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 2 Września 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2011 kijek wyważony pod tysiączkęCałość pozostawiam waszej ocenie,następny kij(również fx701-1) w trakcie zbrojenia.pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper524 Opublikowano 3 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2011 Super robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi