mrWhite7 Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 (edytowane) Artur masa kija jest jak najbardziej ok , to jest kij klasy MH ,H więc musi trochę ważyć i te 100 g to wynik zadowalający . Co innego kije klasy L czy UL w tej długości to 100 g byłoby trudno zaakceptować . Jakbym budował kij na tym samym blanku nie miałbym ciśnienia na obniżanie wagi i pewnie też poszedłbym taką samą drogą aby zrobić go do w tych 100 g. Najważniejsze aby dobrze w ręku "leżał" i łowił Edytowane 3 Marca 2014 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Teraz wiesz dlaczego napisałem że wprowadzasz powiew świeżości do naszego RB i masz głowę naładowaną fajnymi pomysłami . Niepowtarzalna i ładna wędka , brawka wielkie . Tak trzymaj Artur RB od samego początku sprawiał mi ogromna frajdę, i tak jest do dzisiaj i myślę ze długo jeszcze tak zostanie.. Czy niepowtarzalna, nie wiem- pewnie gdzieś, ktoś wystrugał już takiego "szczypiorka".. mówią ze wszystko już było. Dzięki za słowa uznania Arturze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Rafał, masa kija (oczywiście w jakiś rozsądnych ramach) nie była dla mnie sprawa priorytetową, tak mimochodem stwierdziłem, dało by się nieco lżej, ale tak jak Friko napisał albo - albo. Dlatego piszę "bez jaj " ,bo waga jak na kij 18lb jest więcej jak zadowalająca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Dzięki skalek , masz swój udział w tym projekcie - wykorzystałem Twój patent z doszlifowywaniem szczytu i tuby- zadziałało zajebiście tyle ze zamiast stożka z papieru ściernego użyłem iglaka.Jak tak to jeszcze bardziej mi się podoba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Artur masa kija jest jak najbardziej ok , to jest kij klasy MH ,H więc musi trochę ważyć i te 100 g to wynik zadowalający . Co innego kije klasy L czy UL w tej długości to 100 g byłoby trudno zaakceptować . Jakbym budował kij na tym samym blanku nie miałbym ciśnienia na obniżanie wagi i pewnie też poszedłbym taką samą drogą aby zrobić go do w tych 100 g. Najważniejsze aby dobrze w ręku "leżał" i łowił kijek " wymyśliłem" zniechęcony siermiężnością fabrycznych wklejek, wyszedł szybki cięty z czułym szczytem więc jestem dobrej myśli,pozna jesień i początek zimy będzie chwilą prawdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Czy niepowtarzalna, nie wiem- pewnie gdzieś, ktoś wystrugał już takiego "szczypiorka".. mówią ze wszystko już było. Bylo bylo, jeszcze bardziej szczypiorkowo - Fatso jakies 2 lata temu ? Bedzie w jego watku taki zieloniutki kijeczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Ajjj, faktycznie teraz sobie przypominam, zieloniutki cast -okrutnie jak to autor zgrabnie określił - oczojebny. Mam nadzieję ze Fatso wybaczy mi niezamierzony plagiat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 "Wielkie umysły myślą podobnie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 "Wielkie umysły myślą podobnie" ... i w jednej chwili całą moja skromność diabli wzięli :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 3 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Wybaczam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wierzba Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 Nie przepadam za zimą ,jeszcze bardziej nie lubię przedwiośnia, tych szarości i ponurości , gdy słonce jeszcze z rzadka spogląda na nas łaskawie..Uwielbiam eksplozję soczystej zieleni, gdy wszystko się budzi ,a najbardziej wędkarska nadzieja... A tak na serio to,Dąbek kategorycznie zabronił mi wstępu na jego łódkę z " kosmitą" więc potrzeba chwili było wystruganie czegoś mniej rzucającego się w oczy - i tak powstał " szczypiorek " przelotki mix sicow Phenixa i minim Pacbaya więc zbrojenie ekonomiczne, przywędzony korek i rattan w kolorze szczypiorku nić Prowarp met. 9510 + czarny FishHawk na tipet, trzymacz z Minimy,i wstawki z tworzywa -całość w stylu jarmarczno- odpustowym. IMG_1607.JPG IMG_1582.JPG IMG_1611.JPG IMG_1614.JPG IMG_1621.JPG IMG_1620.JPG IMG_1633.JPG IMG_1640.JPG IMG_1640.JPG IMG_1622.JPG IMG_1622.JPG IMG_1625.JPG IMG_1631.JPG IMG_1632.JPG na koniec podziękowania pracowni Rodmas za suprer komponenty , Robertowi BRC za ekpresową obsługę, i Arturowi za uratowanie projektu Wypas ten szczypiorek nie powiem. Widzę,ze atmosfera wiosenna nam się tu wkradła.Gratuluje oryginalnego pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 . Dzięki Wierzba.Paradoksalnie kijek budowałem pod prawie zimowe leniwe rybska, i prawdziwy chrzest bojowy zacznę pod koniec października.aczkolwiek aż mnie szczypie w zadnią stronę żeby już go potestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrWhite7 Opublikowano 4 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2014 (edytowane) . Dzięki Wierzba.Paradoksalnie kijek budowałem pod prawie zimowe leniwe rybska, i prawdziwy chrzest bojowy zacznę pod koniec października.aczkolwiek aż mnie szczypie w zadnią stronę żeby już go potestować. Sprawdzi się na 100 % właśnie te zimowe leniwe rybska uwielbiają taki zielonooczojebny kolorek .Łowimy na takie kolory aż do końca grudnia . Gumę o takim kolorze nazywamy "zielonka" i nawet nie wyobrażam sobie ruszać się na łowisko w końcówce sezonu bez zielonek a ze szczypiorkiem to już będzie pogrom Edytowane 4 Marca 2014 przez mrWhite7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 FX-701adaptowany na szybko pod rzeczne łowienie kiepsko radził sobie z wypluwaniem wabików na znaczne odległości, rzuty woblerkami wielkości pestki wiśni były zdecydowanie wysiłkowe , odległości marne, prowadzenie wabika problematyczne. Choć przemieszczanie się z takim króciakiem to sama przyjemność ,na łąkowych odcinkach cieku bywało nawet sympatycznie, sytuacja zmusiła mnie do wystrugania czegoś dłuższego. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zielony kij pod łąkowe łowienie Co to za blank? to ten na muchówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 poniżej poligon i jeden ze sprawców zamieszania Jeszcze garść szczegółów taktycznych: długość 8'6'' okazała się super wpasowana w pomorską rzeczkę ,rzuty kijem ukręconym na blanku muchowym to sama radocha tak jak i prowadzenie wabika przez wszechobecne warkocze zielicha. reasumując całkiem kontent jestem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zielony kij pod łąkowe łowienie Co to za blank? to ten na muchówce?tak, to muchołapka/ nawet zamysł odgadłeś, jak w trawy wpadnie ,nie znajdę za cholerę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Fajowa wedeczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 1 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Fajowa wedeczka Dzięks, najważniejsze że łowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Fajny projekcik, kolorek świetnie pasuje pod klimat łowiska. Blanki muchowe są idealne pod tak lekkie wabiki.Kiedy spotkanie,bo czeka na rozprawiczenie i mój 285cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Fajowy ratanik. Chyba lubisz zielone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 (edytowane) Fajny projekcik, kolorek świetnie pasuje pod klimat łowiska. Blanki muchowe są idealne pod tak lekkie wabiki.Kiedy spotkanie,bo czeka na rozprawiczenie i mój 285cm?Ha! Człeku z liściem dębu w herbie ,przyjmuję wyzwanie na udeptaną ziemię . Właśnie dlatego budowałem na muchołapce, zależało mi na możliwie długich rzutach" prawie niczym"sam jestem ciekawy który lepiej się sprawdzi . Edytowane 2 Czerwca 2014 przez ark70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Fajowy ratanik. Chyba lubisz zielone Oj lubię , lubię..... zielony to kolor nadziei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2014 Oj lubię , lubię..... zielony to kolor nadziei Nie tylko.$$$$$$$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 1 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 (edytowane) Kolejny projekt, i kolejne ptaszysko , tym razem blank pod poważne zastosowania M1 - MX 72H.Blank krzepki a przy tym porażająco lekki w stosunku do mocy 25LB.Patyk bez udziwnień bez opisu naklejek itp.,motywem przewodnim była surowość i maksymalna prostota , rękojeść dzielona , przelotki phenixa od 20 do 5, nić prowarp pod kolor korka, wyważony pod stellę 4000 SFE.Mam nadzieję ze właściciel opisze wrażenia z testów. Edytowane 1 Lipca 2014 przez ark70 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi