Skocz do zawartości

Hand made ark 70

ark70

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki panowie . :)

Po długiej serii rękojeści z burnta, korkogumy  itp. z prawdziwą przyjemnością porzeźbiłem w klasyku.

Z 30 plastrów flora całkiem przyzwoitej jakości wybrałem połowę , po sklejeniu i wstępnej obróbce fragmenty z usterkami zostały usunięte i  ponownie sklejone. Roboty sporo ale efekt był tego warty. :)

• Like 1

Pokłony dla ARK70  właśnie rozpakowałem paczke i jak gdybym nie miał uszu to bym się smiał do okoła głwy. Niestety jestem w pracy, a nie na wodzie więc testy dziś tylko na sucho.  Bardzo dziekuję :)))))))))))))))))))) Pozdrawiam, wiecej jak zwykle po testach na wodzie.Jest to 2 kij ze stajni ARK&0 i 3 w budowie. Dzięki

Słuszne lajki zebrane ;) musi się podobać, ten typ tak ma. Chyba najbogatszy kijek w tym dziale ;)

Bartek, biorąc poprawkę na ilość kasy władowanej w ten projekt to musiałem się postarać. ;)

Cieszę się że udało mi się poskładać to wszystko w logiczną całość.

Mam nadzieję że będzie łowił lepiej niż wygląda. :)

Pokłony dla ARK70  właśnie rozpakowałem paczke i jak gdybym nie miał uszu to bym się smiał do okoła głwy. Niestety jestem w pracy, a nie na wodzie więc testy dziś tylko na sucho.  Bardzo dziekuję :)))))))))))))))))))) Pozdrawiam, wiecej jak zwykle po testach na wodzie.Jest to 2 kij ze stajni ARK&0 i 3 w budowie. Dzięki

Największą satysfakcją dla mnie, jest Twoje zadowolenie Tomku.

Niech łowi !

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Wyścig zbrojeń na nowy sezon  trwa :)  , dzięki uprzejmości pana Zbyszka Kawalca, trafił do mnie blank nie przewidziany już do indywidualnego zbrojenia -  Grizzly Blue BG 92L2 . wyszedł całkiem sympatyczny patyś pod kleniojazie a i z przyłowem boleniowym  sobie poradzi.

W założeniu miało być maksymalnie prosto , a jak to czasem bywa projekt ewoluował w tracie powstawania.

post-50039-0-89457600-1422814514_thumb.jpgpost-50039-0-84249700-1422814527_thumb.jpgpost-50039-0-60502800-1422814544_thumb.jpgpost-50039-0-08831000-1422814557_thumb.jpg

Artur oba kjki w super wykonaniu,szczególnie klimatyczny jaziowiec :) Rozumiem ,że pod twoje jaziwe rewiry :rolleyes: ?

No i opis ,dla mnie poziom nie do osiągnięcia :D

Dzięki Rafał, niestety nie dla mnie takie rarytasy, na dziś musi mi wystarczyć MHX- na marginesie krótszy i bardziej operatywny w  zakrzaczonych ciekach, kijek będzie sobie hasał po Małopolsce,  o ile dobrze zapamiętałem to i na Dunajcu.

Z tym opisem to przesadzasz, blanki lakierowane opisuje się banalnie łatwo " od jednego pociągnięcia" :wub: ,co udowodnili koledzy którym w temacie opisywania  nie jestem godzien butów czyścić ;)

Edytowane przez ark70

A w pl kupie takie lub jak znasz symbol tak pod kolor blu rapida nz.

Wbrew pozorom temat jest trochę bardziej skomplikowany, przy niciach nylonowych trudno jest przewidzieć jaki  dokładnie kolor będą miały po lakierowaniu, nylony mocno  ciemnieją  i trzeba sporego doświadczenia żeby dobrać nici na sucho.

A i tu efekt może być zgoła odmienny od oczekiwań, praktycznie pozostaje metoda prób i błędów.

Nie zbroiłem tych blanków więc trudno mi się odnieść. Generalnie  powinny się sprawdzić kolory jasno niebieskie.

Przy metalikach sprawa jest zdecydowanie prostsza, efekt ciemienia nici pod wpływem lakieru jest minimalny , choć da się to zauważyć.

Pogadaj z kimś kto takowego patyka zbroił, będziesz miał pewne info.