brown Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Gorąco panowie, dobry trop Tomku - Świętych zostawmy na ołtarze, bardziej przyziemne moje plany, w żywicy chruścik będzie zalany .... Nie mogę doczekać się tego zwierza, rychło chruścika żywicą zalewaj ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) Wedeczka przepiekna Artur A ta nitka to jakis jedwab bezbarwny? Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez Del Toro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemsol Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 oki bolą patrzeć...... klasycznie lub wręcz staromodnie a taka dystyngowana dostojność pomieszania ze świeżością.... dobrze że nie łowię na muchę... (jeszcze) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Wedeczka przepiekna Artur A ta nitka to jakis jedwab bezbarwny? , jedwab złoty ( żółty), kolejna piłka zmyłka - po przesączeniu lakierem znacznie zmienia się kolor. Biały jedwab po lakierze byłby identyczny z kolorem blanku, choć zdarzył mi się biały z lekkim odcieniem fioletu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Czy widac rysy na takim krokodylu albo na podobnych drewienkach?Pytam bo okolica w ktorej lowie jest usiana ostrymi kamieniami i zawsze jak odkladam kija to musze bardzo uwazac, a i tak nie udalo mi sie uniknac rysek na chociazby kolowrotku czy blanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 11 Maja 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 Czy widac rysy na takim krokodylu albo na podobnych drewienkach?Pytam bo okolica w ktorej lowie jest usiana ostrymi kamieniami i zawsze jak odkladam kija to musze bardzo uwazac, a i tak nie udalo mi sie uniknac rysek na chociazby kolowrotku czy blanku.Drewno nawet to ekstremalnie twarde nie ma gęstości/ twardości piasku żwiru czy kamieni, więc po czasie jakieś rysy będą widoczne. Aczkolwiek w stosunku do gatunków miękkich czy nie poddanych stabilizacji rysy będą zdecydowanie mniej widoczne. Jedynie kije gablotowe się obronią - chyba że dobierze się do nich zdesperowana małżonka. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 (edytowane) Artur, czy jest możliwe wykonanie z drzewa oliwnego, profilowanego inseru ( tak jak contured) do SKSS 17 ale tak by otwór na blank miał 16mm średnicy.do tego cienkościennego walca na kdps-a i jakiejś ładnej dupki do kompletu? Edytowane 29 Lipca 2016 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 30 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Dla Sk17 przy otworze 16 mm grubość ścianki na czopie oscylowała by w granicach 0,5mm. Z dużym prawdopodobieństwem mogę stwierdzić że insert rozleci się w trakcie toczenia lub finiszu. Niestety drewno, nawet to najlepsze gatunkowo ma swoje ograniczenia.Walec do KDPS i dupka jak najbardziej do wykonania 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Napisz proszę Artur jaka w takim razie może być największa średnia otworu (pod blank) dla takiego insertu.Walec na KDPS-a też nie może mieć grubszej ścianki niż 1mm, bo wyjdzie niewygodny kulfon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 30 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Arek, chyba nie można uogólniać , w dużej mierze zależy to od gatunku drewna, dla olivki jeśli kawałek pozbawiony jest wad myślę że bezpieczna grubość ścianki to 1mm do 1,5mm. Dla stabilizowanego klonu, jawora, jesionu można zejść do 1mm. Na drugim biegunie jest czarna palma, tu nawet ścianka 3mm to każdorazowo ryzyko połamania, ot takie loteryjne drewno. Nie mniej jednak efekt finalny wart jest ryzyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Dzięki Artur za wyjaśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Każdy chyba ma w życiu taki moment kiedy czuje, że musi zrobić następny krok... Dziś fascynacja drewnem wiedzie mnie na II Targi Rękodzieła Wędkarskiego w Sławie w dniach 6-7 sierpnia . Chciałbym serdecznie zaprosić forumowiczów do odwiedzenia stoiska nr 24 - Ark 70 Kusy & Grobôcz Mésterk temat przewodni pozdrawiam i zapraszam Artur 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Zdjecia jakies zrob ze swojego stoiska, dla tych co odwiedzic nie beda mogli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Się zrobi, przy odrobinie szczęścia może się na szklany ekran załapię ,choć celebryta ze mnie jak z koziej.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 hehehe to linki do filmikow tez mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Kilka fotek z targowego stoiska zdominowanego drewnem dla różnych zastosowań wędkarskich. Dziękuję wszystkim za odwiedziny, było mi niezmiernie miło gościć w skromnych progach. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 https://www.facebook.com/gminaslawa/videos/483346165204695/?pnref=story Było też kilku celebrytów wędkarskiego światka, nie omieszkałem strzelić sobie pamiątkowych fotek 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2016 Artur, a czeczote jakas masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 5 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Artur, a czeczote jakas masz?Coś tam się znajdzie, sprecyzuj Paweł na priv, czego szukamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 5 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2016 Coś tam się znajdzie, sprecyzuj Paweł na priv, czego szukamy Zapobiegawczo na przyszlosc sie pytam Pewnie za dwa miechy sie odezwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 21 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Delikatnie odkurzamy wątek Suszarka idealna . 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Przelotka drąca to agat czy agatina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 21 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Przelotka drąca to agat czy agatina? Pieszczotliwie nazywam ją Agatką szczegóły :http://www.perfect-europe.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 22 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Super,- prawdziwy agat 'żyje" i daje fantastyczne samopoczucie, agatina czyli sztuczny agat choć często wygląda na pierwszy rzut oka podobnie to jest jakiś taki "martwy"...Na tym poziomie wysublimowania ma to już znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 22 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Arek, w projekcie który kosztowo przekracza sporo 2 klocki nawet mi przez myśl nie przeszło by stosować jakieś marne substytuty. Założenie było aby znalazły zastosowanie komponenty z najwyższej półki i tak się stało. Efekt końcowy nie mnie oceniać, ale wielką przyjemność znajduję susząc tym patykiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi