Skocz do zawartości

Hand made ark 70

ark70

Rekomendowane odpowiedzi

Trociowy CTS. bardzo klasycznie ...

Dobry korek , dobre przelotki, dobre drewno = banan na twarzy właściciela.

Z ciekawostek - w elementach wieńczących rękojeść wstawki z czarnego hebanu. Jakoś nie mogłem się powstrzymać ;)

post-50039-0-60070500-1585936762_thumb.jpg

post-50039-0-93827300-1585936783_thumb.jpg

post-50039-0-94725300-1585936807_thumb.jpg

post-50039-0-20914700-1585936839_thumb.jpg

post-50039-0-42096400-1585936855_thumb.jpg

post-50039-0-64317300-1585936907_thumb.jpg

post-50039-0-06916200-1585936925_thumb.jpg

post-50039-0-29448000-1585937338_thumb.jpg

Edytowane przez ark70
  • Like 8

co to i po co te czarne opaski czy wstawki ???

a zestawienie kolorów pewnie też by pasowało do TALONÓW i CD TAIAHA ...  ;)  :)

Wstawki to czarny heban, po co, ano żeby było coś wyjątkowego. Właściciel oczekiwał odrobiny stonowanej ekstrawagancji. Myślę że jest kontent :)

• Like 1

Dzieki ... teraz wiem , że to wstawka. Tylko w takim razie czemu tego nie zlicowałeś  z całością by miało jednolity wymiar jak pozostałe elementy drewniane oraz korek ??? 

Na zdjęciu 3 i 4 widać że powstały kanty ... , oczywiście to twoja sprawa i jak najbardziej właściciela lecz w takim stanie trochę psuje wygląd i funkcjonalność ... to tylko moje skromne zdanie  ;)  :) ale nie neguje ....  :good:

Pomysł bardzo fajny i OK...

Edytowane przez miramar69
  • Like 2

Dzieki ... teraz wiem , że to wstawka. Tylko w takim razie czemu tego nie zlicowałeś  z całością by miało jednolity wymiar jak pozostałe elementy drewniane oraz korek ??? 

Na zdjęciu 3 i 4 widać że powstały kanty ... , oczywiście to twoja sprawa i jak najbardziej właściciela lecz w takim stanie trochę psuje wygląd i funkcjonalność ... to tylko moje skromne zdanie  ;)  :) ale nie neguje ....  :good:

Pomysł bardzo fajny i OK...

Powiem szczerze że analizowałem takie rozwiązanie( zlicowanie), tak jak i sprawdzałem przed montażem  ergonomię opcji którą zastosowałem. Uwierz mi że funkcjonalność absolutnie nie ucierpiała, a wstawki zostały lepiej zaakcentowane.

Myślę że jeden z najbardziej ekskluzywnych gatunków drewna w pełni na to zasługuje.

• Like 1

Józek, masz rację w 100%

Ostatnio wszystko się popier... w polish rodbuildingu, lepią kije z gotowych modułów albo plastiku, często bardziej to paskudne niż gotówce z Wuhan...jak nie odpust to kalka...Dużo, tanio, Tesco...

Artur, pomału zostaje jednym z ostatnich bastionów hand made-u... Cieszę się, że jeszcze, jest Ktoś kto potrafi zrobić użytek z tokarki, drewna, trawy, lakieru, barwników i tego co klientowi do głowy przyjdzie a nie tego co akurat jest pod ręką albo jest dostępne od ręki w czajnis szopie ;)

Tak trzymaj...

• Like 6

Józek, Kuba , powiem szczerze że nie bardzo wiem co teraz powinienem napisać. :) Zawsze kierowałem się mottem ze ogranicza nas tylko wyobraznia, wychodziło, czasem lepiej czasem gorzej...

Może najprościej ... dziękuję :)

Nic nie pisz tylko podążaj drogą jaką wyznacza Twoja wizja :)  :) .

Pozwól nam oceniać i podziwiać Twoje wyroby.

Jak na nie patrzę to stwierdzam że macie jakby podobne drogi z Wojtkiem Grocholą, ale wizualnie inaczej wyglądające :)  :) .

Tak trzymaj Kolego :)  :)  :)  :) .

• Like 1