jajakub Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Heban "surowy" czy impregnowany (stabilizowany)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2020 Heban "surowy" czy impregnowany (stabilizowany)?Doskonałości nie można poprawić. Drewno to jest w stanie praktycznie nienaruszonym przetrwać setki a nawet tysiące lat.Heban jest na tyle gęsty i spoisty że nie da się go stabilizować. Dodatkowo to drewno bardzo oleiste, co uniemożliwia penetrację środka stabilizującego. Na marginesie tylko nieliczne gatunki drewna egzotycznego dają się realnie stabilizować. W razie wątpliwości warto zapytać o nazwę gatunku i sprawdzić jego gęstość. Można przyjąć jako wartość krytyczną gęstość rzędu 750 - 800 kg/m3 , skuteczne próżniowanie powyżej tej wartości to zwyczajna bujda na resorach. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jajakub Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 A podziękował 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Artur, jak zwykle piekny patyk. Kaligrafia na najwyzszym poziomie, musze sie na nauke zglosic 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Artur, jak zwykle piekny patyk. Kaligrafia na najwyzszym poziomie, musze sie na nauke zglosic Wiele lepszych opisów w dziale widziałem, raczej bazgram niż piszę. Ale nie mniej zapraszam.... mam butelczynę płynu do dezynfekcji bardzo zacnego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 A ja na naukę kaligrafii nie zgłoszę się. Dla mnie, po prostu, nie ma nadziei ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Wiele lepszych opisów w dziale widziałem, raczej bazgram niż piszę. Ale nie mniej zapraszam.... mam butelczynę płynu do dezynfekcji bardzo zacnego. Odrazu by sie lepiej pisalo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Odrazu by sie lepiej pisalo Jeszcze bardziej krzywo i jeszcze bardziej oryginalnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2020 Jeszcze bardziej krzywo i jeszcze bardziej oryginalnie Luz lapiesz, plynniejsze ruchy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 A ja na naukę kaligrafii nie zgłoszę się. Dla mnie, po prostu, nie ma nadziei Michał, nadzieja umiera ostatnia.Ostatecznie pozostaje wariant dezynfekcji, teraz to modne i na czasie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 @Artur: a kiedy zaczniesz kręcić w ramach przerwy od badyli wobki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 26 Kwietnia 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2020 @Artur: a kiedy zaczniesz kręcić w ramach przerwy od badyli wobki?Pisz proszę na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Taki komplet, bardzo urokliwy kawałek Bocote Sk 16, i Jawor po stabilce i barwieniu Sk 17. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2020 Pięknego sęka dorwałeś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 23 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 Witanko po dłuuuugim czasie. Projekt kompleksowy, tym razem dane mi było poszaleć/ a w zasadzie nam Tuba i pokrowiec autorstwa Arka - @Alek_Art , i to Art jest jak najbardziej uzasadnione Fotki tuby w przepięknej scenerii : http://jerkbait.pl/topic/61119-alek-art-moje-wyroby/page-11 Patyk FA (SKXS 705/2N) dość trudny technicznie , sporo elementów które trzeba było spasować, komponenty topowe, motyw przewodni złoto i złoty kolor.Zapewne nie wszystkim przypadnie do gustu barokowy styl, ale myślę że spełniając marzenie Wojtka nie otarłem się o kicz i tandetę Pozostawiam Waszej ocenie.I kilka fotek 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 Brawo. mega komplecik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alek_Art. Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 Nie na ryby z tym kijaszkiem, tylko do gabloty 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 "Zapewne nie wszystkim przypadnie do gustu barokowy styl, ale myślę że spełniając marzenie Wojtka nie otarłem się o kicz i tandetę Pozostawiam Waszej ocenie." - nie otarłeś się Łaaadny! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 23 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 "Zapewne nie wszystkim przypadnie do gustu barokowy styl, ale myślę że spełniając marzenie Wojtka nie otarłem się o kicz i tandetę Pozostawiam Waszej ocenie." - nie otarłeś się Łaaadny!Dziękuję Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 Ze Stellką zestaw nieodłączny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 23 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2020 Ale Stella jest ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 No faktycznie duzo tego zlota, ale jednak w calosci (w rece) powinno sie to trzymac w granicach jeszcze poza kiczem i cepelia. Caloscowo wraz z futeraalm,- kwintesencja hand-made Mam takie wrazenie, ze jesli pomyslodawca pozostanie w tym klimacie a znajdzie inny balans pomiedzy detalami jak ten, ze to co nie grafitowe, korkowe czy drewniane musi byc zlote to bedziemy podziwiac wszyscy jego pomysly bez barokowych skojarzen.PsArtur,- co to za przelotki? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 24 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 No faktycznie duzo tego zlota, ale jednak w calosci (w rece) powinno sie to trzymac w granicach jeszcze poza kiczem i cepelia. Caloscowo wraz z futeraalm,- kwintesencja hand-made Mam takie wrazenie, ze jesli pomyslodawca pozostanie w tym klimacie a znajdzie inny balans pomiedzy detalami jak ten, ze to co nie grafitowe, korkowe czy drewniane musi byc zlote to bedziemy podziwiac wszyscy jego pomysly bez barokowych skojarzen.PsArtur,- co to za przelotki?Obawiałem się efektu przeładowania, jednak rzeczony patyk ma przede wszystkim podobać się właścicielowi. Moja opinia, czy poczucie smaku ma drugorzędne znaczenie. Przy odbiorze widziałem mnóstwo autentycznej radości,zawsze to na mnie działa Nawet gdyby miała być to odrobinę cepeliada, to dla tej radości - a niech tam Arek, przelotki Fuji SIC Slim od 16 do 4, niestety Torzite nie występują w kolorze złotym . Analizowałem pozłacanie Torzitów jednak okazało się to dość karkołomnym pomysłem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 Nie na ryby z tym kijaszkiem, tylko do gabloty No cóż, ja mam podobne zdanie :) . Projekt zacny, wykonanie perfekcja.Mamy już kilku rodbuilerów w kraju co potrafią perfekcyjnie projekt wykonać.O Tobie Artur mowa . 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 Podoba się 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi