elpojo Opublikowano 8 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 Kawał dzidy pod odrzańskie sandacze, a i przyłów wąsa mu nie straszny. Komponenty top, insert i wstawki z czarnego grabu. Optymistyczne zestawienie kolorów:)Będzie łowić Pięknie wykonany kij????Aż dziw, że ktoś zdecydował się na oklejenie blanku tą dramatyczną jakościowo naklejką z dołączaną przez Roodgeks???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 8 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2021 Pięknie wykonany kij????Aż dziw, że ktoś zdecydował się na oklejenie blanku tą dramatyczną jakościowo naklejką z dołączaną przez Roodgeks????Dziękuję Naklejka rzeczywiście jest...ale nie dyskutowałem z wolą klienta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 15 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 (edytowane) Następny Croix, tym razem aparat dramatycznie nie poradził sobie z turkusem blanku. Zdjęcia w galopie- powinny trafić do albumu " jak nie należy robić zdjęć"Komponenty na jakie zasługuje ten szacowny blank, wstawki ze stali, omotki jedwab i zatyczka połączenie aluminium lotniczego i drewna Edytowane 15 Października 2021 przez ark70 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomspinn Opublikowano 15 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2021 (edytowane) Jest co podziwiac! Edytowane 15 Października 2021 przez tomspinn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 19 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 Suzi pod szczupaki, bardzo fajny blank pod gmeranie wszelkim asortymentem wabików.Uzbrojenie - przelotki T, insert uchwytu i wstawki rękojeści stabilizowana i barwiona czeczota dębu. Klasyczny korek i elementy dekoracyjne wykonane ręcznie.Chyba jeden z ładniejszych patyków jakie pokleiłem 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 19 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2021 ładny insert.....i kolor lakieru na blanku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 świetny projekt i wykonanie brawo , nie jest to długi blank , ale ma moc - jak udało się Tobie uzyskać balans przy dzielonym reagripie ..? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 (edytowane) Ładny . I widać , że to prawdziwa ręczna robota a nie składak z gotowych elementów. Co dla mnie znaczy bardzo wiele. Niestety coraz rzadziej spotykany temat w tak zwanych kijkach "ręcznie robionych". Edytowane 20 Października 2021 przez skalek-77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Ładny . I widać , że to prawdziwa ręczna robota a nie składak z gotowych elementów. Co dla mnie znaczy bardzo wiele. Niestety coraz rzadziej spotykany temat w tak zwanych kijkach "ręcznie robionych".Sorry Artur, że wtrącę ale...Rafał 10lat albo więcej składałeś wędki z tych gotowych komponentów i nazywałeś to wtedy ręcznie robione. Teraz jest inaczej ? Nie każdy potrzebuję do łownia drewna i innych upiększających wstawek, które najczęściej nic do łowienia nie wnoszą poza wyglądem estetycznym i wyższa ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Sorry Artur, że wtrącę ale...Rafał 10lat albo więcej składałeś wędki z tych gotowych komponentów i nazywałeś to wtedy ręcznie robione. Teraz jest inaczej ? Nie każdy potrzebuję do łownia drewna i innych upiększających wstawek, które najczęściej nic do łowienia nie wnoszą poza wyglądem estetycznym i wyższa ceną.Przepraszam najmocniej ale mylisz się strasznie. Zawsze unikałem tzw. gotowców. Nie powiem że nigdy nie zdarzyło mi się ale to jednostkowe przypadki i nie ja o nich decydowałem. Ogólnie jestem przeciwnikiem takiego podejścia do budowania.Z drugiej strony nie wiem skąd ten atak z Twojej strony. I skąd Twoja wiedza z czego składałem kijki 10 lat temu. Jedno wiem natomiast na pewno , że jesteś w błędzie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 20 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 świetny projekt i wykonanie brawo , nie jest to długi blank , ale ma moc - jak udało się Tobie uzyskać balans przy dzielonym reagripie ..?. Dziękuję Maciej. Bardziej to zasługa bardzo dobrego balansu blanku niż moja. Fakt że nieco dłuższa rękojeść pozwoliła na poprawne zbalansowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 20 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Sorry Artur, że wtrącę ale...Rafał 10lat albo więcej składałeś wędki z tych gotowych komponentów i nazywałeś to wtedy ręcznie robione. Teraz jest inaczej ? Nie każdy potrzebuję do łownia drewna i innych upiększających wstawek, które najczęściej nic do łowienia nie wnoszą poza wyglądem estetycznym i wyższa ceną.Patryk ,absolutnie się nie gniewam na szczęście cieszymy się swobodą wyrażania poglądów. Przynajmniej jeszcze ... ...Nie każdy potrzebuję do łownia drewna i innych upiększających wstawek, które najczęściej nic do łowienia nie wnoszą poza wyglądem estetycznym i wyższa ceną... Przy okazji drobna dygresja,obserwując rynek pewnej grupie klientów wędziska wyłącznie użytkowe, gdzie walory estetyczne są sprowadzone do minimum zwyczajnie się znudziły. Mają lub mieli ich kilka, kilkanaście, czy kilkadziesiąt. Dołożenie do tej kolekcji kolejnego które niczym się nie wyróżnia jest ...no właśnie ,nic nie wnoszącym epizodem. W człowieku drzemie potrzeba wyróżniania się i bycia wyjątkowym, choć przez chwilę...Jeśli jesteśmy w stanie te marzenia spełnić, dać komuś odrobinę radości w tych trudnych czasach,myślę że warto podjąć takie wyzwanie. A cena czy koszty nie zawsze jest wartością nadrzędną Pozdro A. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lin2 Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Patryk ,absolutnie się nie gniewam na szczęście cieszymy się swobodą wyrażania poglądów. Przynajmniej jeszcze ... ...Nie każdy potrzebuję do łownia drewna i innych upiększających wstawek, które najczęściej nic do łowienia nie wnoszą poza wyglądem estetycznym i wyższa ceną... Przy okazji drobna dygresja,obserwując rynek pewnej grupie klientów wędziska wyłącznie użytkowe, gdzie walory estetyczne są sprowadzone do minimum zwyczajnie się znudziły. Mają lub mieli ich kilka, kilkanaście, czy kilkadziesiąt. Dołożenie do tej kolekcji kolejnego które niczym się nie wyróżnia jest ...no właśnie ,nic nie wnoszącym epizodem. W człowieku drzemie potrzeba wyróżniania się i bycia wyjątkowym, choć przez chwilę...Jeśli jesteśmy w stanie te marzenia spełnić, dać komuś odrobinę radości w tych trudnych czasach,myślę że warto podjąć takie wyzwanie. A cena czy koszty nie zawsze jest wartością nadrzędną 244349118_3120908471565845_3367096701239989760_n.jpgPozdro A. W pełni popieram ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Moim zdaniem , czy ktoś poskłada sobie kijka z gotowych elementów czy sam je zrobi nie ma znaczenia jedni mogą sobie pozwolić na urządzenia , pomieszczenia żeby takie elementy zrobić inni muszą je zamówić u tych którzy mają taki sprzęt lub kupić gotowe komponenty lub chociażby bazowe w sklepach rodbuildingowych będzie to hand made, rodbuilding ponieważ to jak rozmieści przelotki, ile centymetrów przesunie uchwyt jakie zrobi omotki , pod jako młynek , styl wędkarza łowisko gatunek ryby zrobi ten kijek to tylko inwencja handmadeowca nieraz gorsza lub lepsza ale jego,cenie prace Skałka i Ark70 , wędki robicie piękne i spersonalizowane pod wędkarza i oto chodzi ale jak ktoś kupi wyprofilowana piankę matagi bo nie ma tokarki , wiertarki itp , założy na rear grip , a cała inwencję swoją da w uzbrojenie ,wyważenie itp to kim jest? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedin Opublikowano 20 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2021 Poza tym Ark70 wysmakowany kijek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 21 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2021 Rafał źle mnie odebrałeś, to nie był żaden atak. Poprostu odpowiedź na Twój post, w którym według mnie wrzuciłeś niektóre osoby zajmujące się RB do wora "niższego sortu" Zrobiłeś dziesiątki wędek na delfinach, dps, krokach na tak zwanych gotowcach. Widać to w Twoich galeriach. Osobiście podchodzę trochę bardziej użytkowo do wędek bo przedewszytskim maja ona służyć do łowienia.Oczywiście nie chodzi o to żeby był szare, bure i ponure ale wszystko w granicach rozsądku. Kończe spam Artur w Twoim wątku. Cenie Twoje wyroby i podziwiam od dawna, są naprawde wysmakowane i niepowtarzalne !!! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalek-77 Opublikowano 25 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2021 (edytowane) Rafał źle mnie odebrałeś, to nie był żaden atak. Poprostu odpowiedź na Twój post, w którym według mnie wrzuciłeś niektóre osoby zajmujące się RB do wora "niższego sortu" Zrobiłeś dziesiątki wędek na delfinach, dps, krokach na tak zwanych gotowcach. Widać to w Twoich galeriach. Osobiście podchodzę trochę bardziej użytkowo do wędek bo przedewszytskim maja ona służyć do łowienia.Oczywiście nie chodzi o to żeby był szare, bure i ponure ale wszystko w granicach rozsądku. Kończe spam Artur w Twoim wątku.Cenie Twoje wyroby i podziwiam od dawna, są naprawde wysmakowane i niepowtarzalne !!!Źle odebrałeś mój wpis. Napisałem tylko co doceniam w RB i to jest moja opinia na ten temat i tyle. A z tym worem z niższym sortem ? Nawet bym o tym nie pomyślał. Chyba więcej wyczytałeś z mojego postu niż rzeczywiście napisałem. Absolutnie nikogo nie dziele na żadne sorty. Edytowane 25 Października 2021 przez skalek-77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 31 Października 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 Jeden kadr z dnia RBa Heban brązowy, aluminium lotnicze 6068, i wędzony korek. 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomspinn Opublikowano 31 Października 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 Precyzja!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 3 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2021 Artur, czyżby trociowe tematy z drewnem na zakończeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 4 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Dokładnie pierwszy zaczyna cała serię. W sumie to zbliżający się koniec roku obliguje do nowych taktycznych posunięć. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniak Opublikowano 4 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2021 Dokładnie pierwszy zaczyna cała serię. W sumie to zbliżający się koniec roku obliguje do nowych taktycznych posunięć. A ostrzegałem bo to wciąga... Nie no fajnie tak zupełnie na poważnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 5 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Projekt dla mnie wyjątkowy mimo swej niepozorności -Tempus fugit 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomspinn Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Następne arcydzieło! Super 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 5 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Tomku, to tylko wędka ????. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi