tomspinn Opublikowano 5 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2021 Czy tylko? Moim skromnym zdaniem jeżeli wkłada się tyle pracy i czasu w budowę to już nie jest tylko wędka!! Ale pewnie się mylę! Pozdrawiam 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 6 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 Coś się kończy, a coś zaczyna ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 muszę przyznać, że cieniutka ta ścianka..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 6 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 (edytowane) muszę przyznać, że cieniutka ta ścianka..... Pierwiastka na tym blanku 96 MH trafiła do Pierwszego wędkołamacza w PL zwanego Pająkiem,jeśli on jesze nie połamał... Jestem spokojny ...???? Edytowane 6 Listopada 2021 przez ark70 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 (edytowane) żartuję troszkę.....przed chwilą dostałem od kumpla fotkę złamanego (chyba w okolicach przelotki startowej) Inshore Tourmament MHF.......ściana gruba, ze 3x jak w powyższym 6th elemencie......jak się chce, można i ruski szklany teleskop połamać a ten czop zabezpieczający gniazdo łączenia to dzieło sztuki, podobnie element kończący dolnik (jak to się fachowo zwie?)......śliczności.....marmur Edytowane 6 Listopada 2021 przez cristovo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 6 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 Właśnie szczegół u Artura zachwyca . Odnosząc się do projektu powyżej rzec by można "aeterniras manet" , jeśli nie w przedmiocie jako takim , to w jego wykonaniu i wrażeniu , jakie pozostawia po sobie na pewno . Chociaż ja to najbardziej lubię czarno-czarne ze srebrnym . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 12 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3152721085051250&id=10000940169729Dziś w nieco innej konwencji, zamiast fotek filmik ????. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 12 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2021 Chyba jakiś bład bo wyskakuje "Kliknięty link mógł być uszkodzony lub strona mogła zostać usunięta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 13 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Chyba jakiś bład bo wyskakuje "Kliknięty link mógł być uszkodzony lub strona mogła zostać usunięta" Może teraz zaskoczy : 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 13 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Jak ten blank gada w dolnych granicach swojego CW? Czy 2gr plus 2'' kajtechopodobnej przynęty ogaryna, czy trzeba mu więcej dołem dzwignąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 13 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2021 Jak ten blank gada w dolnych granicach swojego CW? Czy 2gr plus 2'' kajtechopodobnej przynęty ogaryna, czy trzeba mu więcej dołem dzwignąć?. Góra jest delikatna więc na płytkiej i średniej wodzie będzie gadał nawet niżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 21 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2021 (edytowane) Trociowy SLS 9625 , wędka dla prawdziwego faceta ????. Ten egzemplarz w surowej wręcz minimalistycznej formie, uzbrojony w przelotki Sic Slim i ciemny korek. Insert uchwytu i wstawki wykonane z brązowego hebanu. Edytowane 21 Listopada 2021 przez ark70 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Pewnie to sprawa oswietlenia... W jaki kolorze sa omotki,- gunsmok? Rozwiej Artur mgle przypuszczen " dla prawdziwego faceta" jest wynikiem skromnosci kolorystycznej czy blank taki "powazny"?Pytam z wyraznym osobistym interesem, bo jak nic sie nie obsunie to za trzy tygodnie tez bede mial ten blank "na warsztacie"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 22 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Blank niewątpliwie jest poważny, nie widzę troci która mogła by go sponiewierać, poza tym to też skojarzenie z surowym wykończeniem. Kolor omotek jest trochę zafałszowany przez grę światła. W rzeczywistości to jasny pół transparentny brąz. Nić Pacyficka jeszcze ze starych lepszych czasów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Jaki rozmiarowo set przelotek i ile weszło na kijaszka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 22 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 Taki trociowy standart, set od 25 do 6, patyk będzie pracował z plecionką. O ile dobrze pamiętam 10 + szczyt. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 22 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 (edytowane) Pewnie to sprawa oswietlenia... W jaki kolorze sa omotki,- gunsmok? Rozwiej Artur mgle przypuszczen " dla prawdziwego faceta" jest wynikiem skromnosci kolorystycznej czy blank taki "powazny"?Pytam z wyraznym osobistym interesem, bo jak nic sie nie obsunie to za trzy tygodnie tez bede mial ten blank "na warsztacie"... Może nie byłem do końca szczery, wybacz Arku ????. Moje gabaryty 176 cm/90kg,to tak żeby zobrazować skalę ???????? Edytowane 22 Listopada 2021 przez ark70 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 22 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2021 (edytowane) Ok, teraz rozumiem "dla prawdziwego faceta" bo o ile dobrze widze, twoj dwumetrowy kolega trzyma w reku ukrecony przez Ciebie kij Przy tych gabarytach 40 cm do stopki kolowrotka to tak przed lokiec jak w pstragowce Edytowane 22 Listopada 2021 przez Rheinangler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 25 Listopada 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2021 Kolejny trociowy patyk, kolejna przypominajka że do nowego sezonu został żabi skok Tym razem kij na arcyciekawym blanku 6 th element W. w mojej ocenie może z powodzeniem konkurować z najlepszymi konstrukcjami dostępnymi na rynku. Polecam Kij będzie ogarniał moją ukochaną Słupię 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2021 Kolorystyka w punkt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 4 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2021 Zabawa w lakiernika, lakier poliuretanowy transparent, kolory dobrane do ... klienta 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 5 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2021 "Zabawa w lakiernika, lakier poliuretanowy transparent, kolory dobrane do ... klienta."-------Znaczy że co? Sam lakierowałeś? Napisz coś więcej co i jak jeżeli to nie tajemnica. Pięknie wyszło, zresztą jak wszystko u Ciebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 Tak Arku, lakieruję blanki we własnym zakresie. Daje mi to możliwość doboru koloru wg wlasnego uznania. Poza tym jestem pewny jakości lakierowania,trwałości powłoki itp.Lakier poliuretanowy jest zdecydowanie tralszy od powszechnie używanego akrylu . Lakieruję metodą zanurzeniową. Jest z tym trochę zabawy, nie mniej efekt koncowy jest tego warty. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trout master Opublikowano 8 Grudnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2021 Zanurzeniowo? A inni skrobią. DKupujesz gotowe czy barwisz? Co to za lakiery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 11 Grudnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2021 Domyślam się Arku że chodziło wcierkę?. Wcierka to tylko substytut lakierowania, dużo roboty,a efekt bardzo problematyczny. Poza tym przy tej metodzie, trudno zabarwić lakier, powłoką jest ultracienka dodając pigment w odpowiedniej ilości spowodujemy zaburzenie procesu sieciowania . Testowałem oba sposoby, trudno porównać efekt finalny. Do metody zanurzeniowej nadają się praktycznie wszystkie poliuretany,ważne tylko żeby konsystencja nie była zbyt gęsta. Lakier musi spływać na tyle szybko by nie utworzyły się zacieki. Generalnie bułka z masłem. ???????? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi