Skocz do zawartości

Hand made ark 70

ark70

Rekomendowane odpowiedzi

Arku grawerkę wykonujesz sam czy zlecasz komuś? jeśli sam to czym to robisz, jeśli mogę spytać?  :)

Nie da się wszystkiego robić we własnym zakresie,aczkolwiek nie ukrywam że jest to kusząca opcja. Zdecydowanie prościej jest zlecić to wyspecjalizowanej firmie. 

• Like 1

Wykonanie perfekt!  Mam pytanie natury technicznej. Jaki jest powód stosowania dwustopkowych przelotek w blanku, który jak wiemy jest taka mocniejsza uncjówką?

Płynniejsze przeniesienie obciążeń na dolniku, gdyby trafił się prawdziwy srebrny Lewiatan. Jak słusznie zauważyłeś, to tylko uncjowka.

Historycznie miałem przyjemność sprawdzić co taki diabeł potrafi wyprawiać na kiju o dwa oczka mocniejszym .

• Like 1

Wykluczone!

Są w rodbuildingu dwie maniery; jedna sprowadza się do sprawnego montażu elementów w docelową całość.. odróżniającą się tylko i wyłącznie logo, a druga robi mniej więcej to samo, ale z wyraźna różnicą - inwencji, wyobraźni i osobistych zdolności. Rzemiosło i artystyczne rękodzieło  :) 

p.s. wędkorob to było mało eleganckie stwierdzenie - za proste  :mellow:   

• Like 2

• 3 miesiące temu...

Fotek kilka książęcego patyka. Spieszę dodać  że książę jest samozwańczy  :D .

Blank FishingArt SBO 726 przycięty do 213 cm przelotki Fuji sic slim gs, uchwyt CRS głosy, rękojeść brzoza karelska stabilizowana i barwiona , wykończenie pierścienie aluminiowe anodyzowane lt gold.

Przeznaczenie duży pstrąg.

post-50039-0-94868200-1715580482_thumb.jpg

post-50039-0-92843500-1715580507_thumb.jpg

post-50039-0-84427100-1715580540_thumb.jpgpost-50039-0-58594300-1715580556_thumb.jpg

post-50039-0-31317500-1715580592_thumb.jpg

post-50039-0-95877700-1715580612_thumb.jpgpost-50039-0-15124900-1715580658_thumb.jpg

post-50039-0-25822000-1715580675_thumb.jpg

post-50039-0-80267900-1715580633_thumb.jpg

Edytowane przez ark70
  • Like 23

Ze smakiem  , finezyjnie  ,  chociaż  rzadko   coś   jest  tutaj   okazane   , to   jest / są   to  projekt-y   RB   z  wysokiej  półki    :clappinghands:

Macieju, bije się w pierś i posypuję głowę popiołem. Mea culpa.  Obiecuję częściej odkurzać w wątku. Dziękuję za dobre słowo.

Tak  poproszę   , myślę  , że  to  byłaby nie  tylko  reklama   , ale  także  inspiracja   dla przyszłych   projektów   dla  wielu   ..

p.s.   rozumiem  że  blank przycięty    dołem  ca  5 cm   , to moc  6 lb   ale  realnie  opisany  jako  10  lb  ?   jakie  jest  ugięcie  tego kija   bardziej   fast   czy coś w stronę  regular   ?

pozdrawiam

Maciej 

• Like 1

Z tą inspiracją... No nie wiem, chyba nieco na wyrost

Blank relatywnie szybki , ugięcie przesunięte w stronę szczytu, trudno tu porównać do klasycznych pstrągowych konstrukcji, aczkolwiek w tych specyficznych warunkach  ( wąska głęboka rzeka , z dużą ilością zwałek) w jakich będzie użytkowany zadziała perfekcyjnie. 

Różnica w wadze jest spora, szczególnie porównując do klasycznego korka. Aczkolwiek waga kija nie zawsze jest  właściwym wyznacznikiem.  Jeśli elementy rękojeści są właściwie skonfigurowane wada może stać się zaletą . Oczywiście rzeczone moduły nie mogą  być zbyt masywne. Jednym słowem trzeba to robić z głową .

• Like 1