ark70 Opublikowano 9 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego Odkad pojawil sie ten uchwyt, zatanawialem sie nad foregrippem do niego... Koncepcja kszaltu jaka wykonales nie jest odkrywacza, bo dla pewnego ukladu dloni (w trzymaniu wedki) jest ona po prostu wygodna i wiele takch realizacji widzialem juz na forum.Rozumiejac pasujaca ergonomie nie komentowalem ksztaltu, ktory mnie optycznie, delikatnie mowiac,-nie uzekal ...... ALE...... material i uklad koloru jaki wykonales jest tak fantastyczny, ze ta forma fore po raz pierwszy podoba mi sie bardzo.Piekny dolnik Artur,- Brawo!!! Dziękuję Arku..Piękne drewno zrobiło robotę. Ja tylko odrobinę pomogłem matce naturze. Za każdym razem gdy rysunek wyłania się z pod noża ( tokarskiego oczywiście) jestem oczarowany. To prawdziwa magia w skali mikro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego (edytowane) Artur, to Twoje "tylko", ktore jak sadze kazdy z nas inaczej interpretuje,- powoduje ze tak wielu z nas odwiedza Twoj watek, wielokrotnie i wielkim zadowoleniem Edytowane 9 Lutego przez Rheinangler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 9 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego Nie Artur, to Twoje "tylko", ktore jak sadze kazdy z nas inaczej interpretuje,- powoduje ze tak wielu z nas odwiedza Twoj watek, wielokrotnie i wielkim zadowoleniem Arku, niegodnym .. Ale właśnie takie chwile motywują do ciężkiej pracy. Jeśli czas pozwoli sporo nowych ciekawych rozwiązań pojawi się w wątku. Plany są ambitne . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego Prawdziwy full wells, ten uchwyt I prawdziwy majster 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego Arku myślę ze każdy kto wie mniej więcej jak to jest z prawdziwym tworzeniem wedek,niebedzie zadawał pytania ile jest drewna w drewnie i czy wypada badz nie dać takie a nie inne tam czy tu.Ty poprostu robisz co zażyczy sobie klient a że wychodzi to wybitnie z twoimi subiektywnymi poradami jako wykonawca wygląda to tak a nie inaczej.A odbiorca ma coś co chce i niewiem czy oczekiwał by aż tyle ile dostaje .Mega kompozycja.Zastanawiam się jak sprawuje się taki sliski gładziutki uchwyt w dłoni majac mokra dłoń. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 9 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego Prawdziwy full wells, ten uchwyt I prawdziwy majster . Majster tak. Do tego się przyznaję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomspinn Opublikowano 9 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego Przepiękny kijek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 10 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego Arku myślę ze każdy kto wie mniej więcej jak to jest z prawdziwym tworzeniem wedek,niebedzie zadawał pytania ile jest drewna w drewnie i czy wypada badz nie dać takie a nie inne tam czy tu.Ty poprostu robisz co zażyczy sobie klient a że wychodzi to wybitnie z twoimi subiektywnymi poradami jako wykonawca wygląda to tak a nie inaczej.A odbiorca ma coś co chce i niewiem czy oczekiwał by aż tyle ile dostaje .Mega kompozycja.Zastanawiam się jak sprawuje się taki sliski gładziutki uchwyt w dłoni majac mokra dłoń. Przy odrobinie doświadczenia kontaktu z klientem każdy przeciętny rzemiocha , jest w stanie przetworzyć wizję w realnym produkt.Jest tylko kwestia chcenia. Znacznie wygodniej i bezpieczniej jest powielać jeden sprawdzony schemat.Niestety dzisiejszy świat jest nieustającym festiwalem lenistwa.Lakierowana rękojeść - nie stanowi problemu, to tylko bariera psychologiczna. Na co dzień używam prawie 3 metrowego dystansowego ( a więc piekielnie szybkiego) kija muchowego wyposażonego w taki typ rękojeści. Absolutnie nie ma problemu, a trzeba pamiętać że mechanika rzutu muchowego jest zdecydowanie bardziej złożona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 22 Lutego Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Kolekny patyk pod żelastwo. Blank FishingArt SLF7012 1N niestandardowy. Lakierowany na kolor czarny . Uchwyt Fuji NHSS . Moduły rękojeści brzoza karelska stabilizowana i lakierowana. Pierścienie dekoracyjne czarne. Przelotki Fuji Sic slim. Omotki czarne z tipetami nawiązującymi do koloru przepięknej brzozy karelskiej. Jednym słowem wiosna całą gębą . 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego (edytowane) Patyk pod żelastwo wszelkiej maści. Blank FishingArt SLF7012 1N niestandardowy( na indywidualne zamówienie ). Lakierowany na kolor czarny . Super ergonomiczny uchwyt Fuji NHSS . Moduły rękojeści brzoza karelska stabilizowana i lakierowana. Pierścienie dekoracyjne aluminium lotnicze 6061. Przelotki Fuji Sic slim. Omotki czarne z tipetami w kolorze pierścieni .Sporo roboty z detalami ale i ogromna satysfakcja . Niebawem leci ✈ do nowego domu . Tego projektu długo nic nie przebije, ale skoro piszesz, że plany ambitne tzn., że będzie na co popatrzeć. Edytowane 22 Lutego przez S.N. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_W Opublikowano 22 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego Kolekny patyk pod żelastwo. Blank FishingArt SLF7012 1N niestandardowy. Lakierowany na kolor czarny . Uchwyt Fuji NHSS . Moduły rękojeści brzoza karelska stabilizowana i lakierowana. Pierścienie dekoracyjne czarne. Przelotki Fuji Sic slim. Omotki czarne z tipetami nawiązującymi do koloru przepięknej brzozy karelskiej.Jednym słowem wiosna całą gębą . IMG-20250207-WA0027.jpg IMG-20250207-WA0024.jpg IMG-20250207-WA0017.jpg IMG-20250207-WA0016.jpg IMG-20250207-WA0022.jpg IMG-20250207-WA0019.jpg IMG-20250207-WA0014.jpg IMG-20250207-WA0012.jpg IMG-20250207-WA0009.jpg ten jest MEGA! O kurde! Kolorki wiosny jak najbardziej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 23 Lutego Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego Niby jeden z wielu - tyle, że wyjątkowo piękny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 18 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca Lekki kij rzeczny, Blank FishingArt SS 8910 Vegter Boron lakierowany na kolor burgund ,ubrany bardzo klasycznie,.Przelotki Fuji Torzite T2, korek flor, drewno stabilizowane o przepięknym rysunku. Omotki w kolorze czarnym z subtelnymi akcentami . Przeznaczenie kleniowe łowy na większe wabiki w dużej podgórskiej rzece. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voiteh Opublikowano 18 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca O! i to jest pięknie wykonany kij, klasycznie, praktycznie i ze smakiem, mój klimat, tak jak lubię, tylko pozazdrościć właścicielowi takiego cudeńka, Arku napiszę krótko - cuda na kiju 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 18 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca O! i to jest pięknie wykonany kij, klasycznie, praktycznie i ze smakiem, mój klimat, tak jak lubię, tylko pozazdrościć właścicielowi takiego cudeńka, Arku napiszę krótko - cuda na kiju Wojtek, dziękuję . Zawsze staram się słuchać co tam zleceniodawcy w duszy gra. Jeśli słuchasz uważnie, jest prawie pewne że kij będzie spełnieniem i wiernym towarzyszem wędkarskich wypraw. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 18 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca Widzę że Wojtki mają podobne gusta.Bo uwielbiam klasykę w pięknym wydaniu a tutaj jest tego obraz.Rekojesc for grip mega wygodny zakończony odpowiednio całosccwyglada bardzo zgranie i pieknie sie komponuje.Do tego kapitalny blank w przepieknym kolorze.Cóz więcej potrzeba nic tylko łowic i cieszyć się chwilami z wędka nad wodą I łowic wczesnuej dziękując stwórcy za piekne narzędzie które umila i daje duzo frajdy z wedkowania.Piekna jest.???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 18 Marca Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca Widzę że Wojtki mają podobne gusta.Bo uwielbiam klasykę w pięknym wydaniu a tutaj jest tego obraz.Rekojesc for grip mega wygodny zakończony odpowiednio całosccwyglada bardzo zgranie i pieknie sie komponuje.Do tego kapitalny blank w przepieknym kolorze.Cóz więcej potrzeba nic tylko łowic i cieszyć się chwilami z wędka nad wodą I łowic wczesnuej dziękując stwórcy za piekne narzędzie które umila i daje duzo frajdy z wedkowania.Piekna jest.Co potwierdza tezę że wszystkie by Wojtki to fajne chłopaki . Takie klasyczne konstrukcje są ponadczasowe. Myślę że i za 50 lat będą równie ciekawe i inspirujące dla kolejnych pokoleń strugaczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 19 Marca Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca Witam Jak zwykle top z plusem , ten plus za małe białe znaczniki pomagające złożyć kij do wersji roboczej w ustawieniu przelotek w linii . Fajnie wyglądają Vegtery w lakierze transparentnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 30 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja Po raz kolejny było mi dane zrealizować projekt zapierający dech w piersiach. Za każdym razem jest to nobilitacja, i ogromne zaufaniej drugiej strony która wierzy że będę mógł marzenie przyoblec w realny kształt. Mam nadzieję że sprostałem ????. Blank FishingArt Vegter Boron 8310, lakierowany na kolor czarny, przelotki Fuji Torzite anodyzowane na kolor złoty. Uchwyt RSD. Insert uchwytu jak i elementy zamykające moduły rękojeści wykonane z brzozy karelskiej stabilizowanej. Rękojeść wykonana z kutego karbonu przeplatanego płatkami 24 karatowego złota(!) w kolorze moon gold????. Całość rękojeści lakierowana. Do kompletu zatyczka , rdzeń z aluminium 6061 + nakładka brzoza karelska. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 30 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja Robota Petarda ???????? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolen30 Opublikowano 30 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja Palce lizać piekny kijek pod konkretne gusta.Noi jak już nas przyzwyczaiłeś na najwyższym poziomie wykonania.Utrzymujesz miejsce w ścisłym topie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 30 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja (edytowane) Wykonanie top. O gustach nie ma co gadać. Mam jednak pytanie czy fore jak w szczupakowym kiju ma jakies zastosowanie w wędce 10 lb do 15 gr? To nie przytyk. Pytam bo nie wiem. Edytowane 30 Maja przez MatB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 30 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja Wykonanie top. O gustach nie ma co gadać. Mam jednak pytanie czy fore jak w szczupakowym kiju ma jakies zastosowanie w wędce 10 lb do 15 gr? To nie przytyk. Pytam bo nie wiem.W tym przypadku wydłużone/ rozciągnięte fore było zadanym parametrem. Zadecydował o tym sposób chwytu . Rolą zbrojącego jest spełnić oczekiwania klienta, któremu kij ma zapewnić maksymalny komfort użytkowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 30 Maja Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja W tym przypadku wydłużone/ rozciągnięte fore było zadanym parametrem. Zadecydował o tym sposób chwytu . Rolą zbrojącego jest spełnić oczekiwania klienta, któremu kij ma zapewnić maksymalny komfort użytkowania. Ok. Dzieki za wyjaśnienie. Po to własnie jest customowe zbrojenie kija.Ile realnie zajmuje Ci zbudowanie takiego kija. Tak plus minus w godzinach. Chodzi o samą robotę nie czas czekania aż lakier wyschnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 30 Maja Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja Ok. Dzieki za wyjaśnienie. Po to własnie jest customowe zbrojenie kija.Ile realnie zajmuje Ci zbudowanie takiego kija. Tak plus minus w godzinach. Chodzi o samą robotę nie czas czekania aż lakier wyschnie. Wbrew pozorom to trudne pytanie , nigdy nie liczyłem roboczogodzin, bo nie było takiej potrzeby . Przy takim standardzie wykonania mam wrażenie że nie powinno się postrzegać tematu kategoriami motogodzin Najbardziej czasochłonne jest wykonanie elementów rękojeści. Każdy płatek karbonu jest nakładany ręcznie. Każdy płatek złota indywidualnie pozycjonowany. Proces nakładania powtarzany trzykrotnie by uzyskać maksymalny efekt 3d. To masa roboty... Której na fotkach nie widać. Następnie szlifowanie, licowanie lakierowanie.Sam montaż to już wakacyjny spacer po plaży. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi